Žrtev radarja kranjskega redarstva

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kaj pa če je na koncu križišča zopet znak 40km/h ali potem pelješ skozi križišče 50km/h? Nekako imam občutek, da je najbolj logično da znak velja do konca križišča.

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
So pa nadležni s tem Senikom. V zadnjem času sem ga opazila na Kokrici, v Naklem, proti Hrastju ...
Upam le, da nisem prekoračila. ...
crazy1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tale posel s temle radarjem je kar dober biznis, se postaviš za cesto in slikaš vse po vrsti pa če grejo samo 1km/h čez omejitev (no v bistvu 6km/h, če ti jih potem 5 odštejejo)
Tole bi se splačalo že kakšno koncesijo dobit
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Kolega, nič ne boš dosegel pa zapravil boš pravico na "plovičko" vrjemi mi
frown-1.gif

Jst bi plaču pa bil bolj previden
smirk-1.gif

LP,S

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zadnjič, ko sem se z motorjem peljal iz centra Ljubljane, po Dunajski proti AMZS, je tako veselo bliskal radar prehitre voznike iz smeri obvoznice. Na vsako sekundo je po 2x zaflashalo. Zgleda, da so vsi šli prehitro.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo ni zanimivo, kak eni radi popljuvajo druge, da kao ne poznajo predpise ("vrni izpit" in podobni komentarji).
Ko pa je konkretno vprašanje (pa še relativno enostavno), pa nobenega jasnega odgovora ni?

(leti na tiste, ki se tukaj niso oglasili. Da ne bo spet kdo užaljen in zamerjen...)

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
frown-1.gif

smirk-1.gif

LP,S
Saj tole je res bolj tipanje v temi.
Sem pač pričakoval, da je že kdo imel iskušnje pri podobnem primeru, ali da se na te zadeve spozna.

Je pa tole kaznovanje res samo zato, da se čimveč pokasira. Medobčinsko redarstvo ima dovoljenje za merjenje že kako leto, dovoljenje za kaznovanje pa šele kak mesec. In oni so lepo eno leto merili hitrost, podatke shranili, sedaj pa samo lepo pošiljajo položnice in pike. Novinarjem so pojasnili, da je zastaralni rok dve leti in vse po zakonu.
Ne vem od kje jim potem tisti rek, da jim gre za preventivo in varnost. Če se gre za preventivo, potem človeku čimpreje izročiš kazen, da se zamisli nad dejanjem in se umiri, ne pa po desetih mesecih.
bonk.gif

Se pravi da lepo radar stoji na mestu z največjo možnostjo prekrškov in lepo slika. Nekdo se vozi po tej cesti vsak dan v službo, ker ni nobene nevarnosti in je vidljivost dobra, 11 km/h več od dovoljene. Po pol leta, enega leta ali več, pa samo obvestilo, da je ob vozniški izpit zaradi pik in ob nekaj tisoč evrov.
A to je delo za preventivo in varnost?
stupid-1.gif

Skrbi me za našo domovino in nas, ki v njej živimo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.101
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ta teden so tudi pri nas v Stražišču merili v belem Scenicu tam kjer je omejitev 40.
frown-1.gif
Kolikor vem je predpisana omejitev samo do križišča torej skozi njega ne velja več. Se bo treba malo bolj pozanimat prej ali slej bom tudi jaz dobil kaj podobnega po pošti.

Kje pa je meril? Od Šmarjetne do Vrtača?

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Dobil sliko in položnico od redarstva, kjer se vidi, da sem v naselju kjer je omejitev 40 km/h prekoračil hitrost.

Če si v naselju, kjer je omejitev 40 km/h (tako praviš ti) prekoračil hitrost, je povsem nepomembno, ali si jo pred, po ali med križiščem, saj omejitev velja do znaka "konec naselja."

LP
Gargy

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Jaz tudi ne razumem najbolj, kako je postavljena omejitev?

Je 40kmh že postavljeno na tabli od naselja, ali zakaj praviš v prvem stavku, da velja v naselu 40kmh? Potem je tisti 40kmh znak, ki je 150m pred križiščem, le preventiva, mogoče zaradi kakšne druge ceste, kjer pač ni table od naselja?

Malo bolj razloži...

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Vse to je naselje. In po celem naselju in kraju je omejitev 50 km/h, le na tem odseku je še dodatno 40 km/h. Nikjer kasneje ni več ponovitve 40, ne znaka za prenehanje, se pravi da križišče konča to dodatno omejitev.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.101
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Kje pa je meril? Od Šmarjetne do Vrtača?
Da, stal je pred bivšim Tušem.

Na vrhu klanca za na Šmarjetno so dodali tablo, da omejitev 40 km/h velja v dolžini enega kilometra, se pravi vse do krožnega pri Vrtaču, čeprav je ceste samo 800 metrov...
grims-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
ksz
vprašanje je, na kakšnem sektorju radar meri hitrost. predvidevam, da radar deluje tako, da v nekem trenutku izmeri oddaljenost vozila od radarja, nato pa v določenih časovnih intervalih to meritev ponovi in iz razlike oddaljenosti izračuna povprečno hitrost vozila na tem sektorju. ne vem, kako dolgi so te časovni intervali, ampak verjetno te je začel "ciljati" že precej pred križiščem, potem pa je potreboval še nek reakcijski čas, da je ugotovil preveliko hitrost in te slikal (ali radarji slikajo vsako vozilo, ki gre mimo?). tako da dvomim, da boš uspel s pritožbo, da te je radar slikal za križiščem, ko omejitev ne velja več, saj ti jo bodo verjetno zavrnili z utemeljitvijo, da je radar izmeril tvojo povprečno hitrost na razdalji XX metrov in da se je ta razdalja začela še pred križiščem..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
frown-1.gif
Zakaj tako misliš?
1) a ker je omejitev 40 samo do križišča, če si pa že skoraj na drugi strani pa 50, in je redar prvič pogoljufal, ko je narobe napisal kazen in drugič, ko bo pritožbo zavrnil?
2) ker omejitev 40 velja dokler je še zadnje kolo na drugi strani v križišču?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Prej je mislil na to, da redarji skor vse pritožbe zavrnejo pa nima veze če imaš prav ali ne.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16

Napiši pritožbo oz zahtevek za sodno varstvo, logično je da je omejitev čez križišče 50. Primer cesta ima omejitev 70, normalno da se po pravilih, pelješ čez križišče 50, znak omejitev 70 se po križišču ponovi in ponovno lahko pelješ 70, ne vem zakaj bi pri omejitvi 40 veljala za celotno križiče. Sklicuj se na nepravilno napisan plačilni list (napačen člen) oz. da omenjenega prekrška ti nisi storil in predlagaj opostitev postopka. V najslabšem primeru ti bodo pomoje daji manjšo kazen, polovička pa še vedno ostane.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
vprašanje je, na kakšnem sektorju radar meri hitrost. predvidevam, da radar deluje tako, da v nekem trenutku izmeri oddaljenost vozila od radarja, nato pa v določenih časovnih intervalih to meritev ponovi in iz razlike oddaljenosti izračuna povprečno hitrost vozila na tem sektorju.

Mislim, da so tovrstni radarji vecinoma narejeni tako, da izkoriscajo dopplerjev ucinek, torej ugotovijo hitrost predmeta s frekvencno primerjavo oddanega in prejetega signala.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik bi_dzi pravi:
V najslabšem primeru ti bodo pomoje daji manjšo kazen, polovička pa še vedno ostane.

Ne vem če bo tole res. Vsaj tako mi je rekel policist na kraju zločina.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
frown-1.gif

smirk-1.gif

LP,S

Je pa tole kaznovanje res samo zato, da se čimveč pokasira.

Ja ,nažalost je tako... in ja, večkrat se postavljajo tako "dvorezno" da vozniki/ce nismo več pozorni na prejšnjo omejitev.
Mestni redarji počnejo to po navodilih in premišljeno
smirk-1.gif

Citat:
Medtem ko na redarstvu upajo, da jih bo čim manj, so želje ljubljanskega županstva nasprotne. Opozicijski mestni svetniki so namreč minuli teden razkrili, da rebalans ljubljanskega proračuna predvideva izterjavo več kot pet milijonov evrov iz naslova mestnih redarjev.

LP;S

Nazadnje urejeno: