Žrtev radarja kranjskega redarstva

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Je dobro če ti pritožbo napiše nekdo, ki vsaj študira pravo. Če vidijo, da je pritožba malo bolj strokovno napisana je po mojih izkušnjah veliko večja možnost, da ti jo ugodno rešijo.

Prijatelj, ki študira pravo, je pred nekaj tedni dva prijatelja rešil plačila kazni nekaj skoraj 1000€ oba skupaj.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Še enkrat, če začetek križišča razveljavi omejitev, smo tako ali tako večino časa vsi v prekršku - ker nikakor ni nujno, da je razveljavljena omejitev strožja od splošne.

Sicer pa namesto tavanja v temi pomaga Pravilnik o prometni signalizaciji - 100. člen o izrecnih odredbah.
Citat:
Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem.

Izrecna odredba, izražena z znakom za prepoved ali omejitev ali z znakom za obveznost, postavljenim pri vhodu v naselje na istem drogu, na katerem je tudi znak III-14 (ime naselja), velja na območju vsega naselja, če na posameznih cestah ali delih ceste v naselju ni z drugim prometnim znakom izražena drugačna odredba.
Smiselno torej velja, da izrecna odredba velja tudi v križišču.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kolk si pa dobil kazni? Daj še prosim povej, kje so te slikali? Punco so dobili na isto foro: 56 je peljala, 40 omejitev.. Tm, pr Srednji vasi, k je 40 omejitev.. Februarja letos, poslal so pa prejšni teden...
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:

Koliko je pa potem v našem primeru omejitev skozi križišče za tistega, ki je pripeljal od strani in pred tem križiščem ni imel omejitve 40 ampak 50?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
tudi jaz mislim, da omejitev velja le do začetka križišča, v križišču in od križišča naprej pa ne. dejansko tisti, ki se npr. priključuje iz stranske ceste, ne more vedeti, kakšna je aktualna omejitev na glavni cesti. teoretično je možno, da se je avtor te teme vključil iz stranske ceste na glavno cesto z izmerjeno hitrostjo. na strani prekrškovnega organa pa je, da mu dokaže, da se je vozil po glavni cesti (npr. tako, da pokažejo, da radar reagira samo na vozila, ki so se vozila po glavni cesti, da ima slika recimo 0,5 sekunde zamika za trenutkom izmerejene hitrosti, ..)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Še enkrat, če začetek križišča razveljavi omejitev, smo tako ali tako večino časa vsi v prekršku - ker nikakor ni nujno, da je razveljavljena omejitev strožja od splošne.

Sicer pa namesto tavanja v temi pomaga Pravilnik o prometni signalizaciji - 100. člen o izrecnih odredbah.
Citat:
Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem.

Izrecna odredba, izražena z znakom za prepoved ali omejitev ali z znakom za obveznost, postavljenim pri vhodu v naselje na istem drogu, na katerem je tudi znak III-14 (ime naselja), velja na območju vsega naselja, če na posameznih cestah ali delih ceste v naselju ni z drugim prometnim znakom izražena drugačna odredba.

Ni nujno. Tega ne pove, razen tega kdaj pa so zakoni smiselni?
wink-1.gif

Znak je na koncu križišča, ker v sredino ga je težko postaviti.

Če bi Horhe svoj vir izdal, bi bilo fajn.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Vedno se uposteva zakonska ureditev, ki je veljala na dan prekrska razen ce je novejsa ugodnejsa za prekrskarja.

Če je res črno na belem da takrat niso smeli kaznovati, potem mislim da nebi smelo biti problema.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Je dobro če ti pritožbo napiše nekdo, ki vsaj študira pravo. Če vidijo, da je pritožba malo bolj strokovno napisana je po mojih izkušnjah veliko večja možnost, da ti jo ugodno rešijo.

Prijatelj, ki študira pravo, je pred nekaj tedni dva prijatelja rešil plačila kazni nekaj skoraj 1000€ oba skupaj.
Ma to ni čist res. Men so pravniki pisal take spise da sem jih še sam bral z navdušenjem. Prepričan sem bil v 1000% zmago. Pa so mi lepo vse skupaj zavrnili in sem lepo plačal celo kazen + stroške.
Ko sem pisal po svoje, s svojimi besedami in logiko je bila pa zadeva razrešena tako kot je bilo želeno. Seveda se nikoli nisem pritoževal na radar pač pa na subjektivne ocene policista - npr. neprilagojena hitrost.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ni mi jasno, da povsod na netu kjer prebiram rubrike, vsi strokovnjaki pri vprašanjih do kje veljajo znaki za izrecne odredbe, odgovarjajo da do prvega križišča. Zanimivo, da ne uporabljajo odgovor kot v zakonu : ...križišče razveljavi omejitev...

Konkretnega vprašanja pa ne morem poslati, ker so povsod prezasedeni in ne pridem zraven (naprimer "prometna svetovalnica").

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik bi_dzi pravi:
Sodnik bo lahko samo zavrgel plačilni nalog saj ne more biti kaznovan po členu ki je napisan na njem in nebo mogel o ničem odločat.
imas prav, vendar bo v primeru, da je prislo do napacne kazni na placilnem nalogu ze sam prekrskovni organ ta placilni nalog odpravil z odlocbo in pac s to odlocbo izrekel novo kazen. Polovicka ostane. Jaz sem malce pomesal in pri navajanju da polovicke pri sodiscu ni, ciljal na to, da ce sodisce odloca o sami kazni, potem polovicke ni. Sodisce sicer res lahko nalozi prekrskovnemu organu izdajo novega placilnega naloga, vendar kot sem ze napisal bo to uredil ze sam prekrskovni organ pri preizkusu zahteve za sodno varstvo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
a vam povem zakaj takole postavljajo radarje....
zato da tisti ki se ne spoznajo na fore oziroma ne poznajo ljudi na pravih položajih mirno plačajo, tisti ki pa jih poznajo pa kot da se ni zgodilo nič. "dobijo" nek šimel ugovora, na katerga napišejo svoje podatke in pošljejo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem danes govoril z našim poštarjem in je rekel da zadnje čase raznaša nenormalno število pošt od mestnega redarstva. V Kranju smo sedaj vsi "posrani" samo še na števec gledam, radio na min. in iščem belega Scenica ob cesti
frown-1.gif
. Me kar vse zamori, ko moram na cesto pa še doma potem pol ure študiram, če nisem med potjo kakšnega greha naredil.
Najraje vozim ženinega twingota, ker tam najlažje na števcu tisto številko 40 lovim.
smile-1.gif
Ma še zaletu se bom, ker več na števec gledam kot na cesto.