Po zakonu je to. Mora biti. Res.Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
LepaAmpak to se menda strinjas, da jim ni treba nikomur nic nikamor pisati o tem,
Če nimaš karte, potem avta s karto pač ne moreš označit in ne smeš parkirat tam, kjer je dovoljeno parkirat samo za tiste z avtomobili ki so označeni s karto. Jasno? Lahko pa parkiraš tam kot vsi drugi.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sintic; in kako naj oznacim avto ce mi ne izdajo karte.
Glej da se ti kaj podobnega ne zgodi.
Ja Hanzi, so mi že vzeli izpit po nedolžnem, sicer so ga vrnili naslednji dan, sodišče pa po letu dni ugotovilo da sem bil nedolžen, po novem že veljavnem zakonu bi mi pa bilo v enaki situaciji vozniško po krivem odvzeto kar za eno leto- do sodbe sodišča. Sicer Apollo pravi, da bodo sedaj take primere obravnavali hitro in prednostno, Katarina je pa dala vedet da jih bodo še zavlačevali. Zdej pa ne vem komu verjet? In kdo bi mi plačal odškodnino za leto dni brez izpita (izgubo službe, časa, psihičnih bolečin....) če bi se ista stvar zgodila danes ko velja drug strožji zakon?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ti bodo zaradi prevec pojetih makovk odveli izpit za en dan, pa ga bos dobil cez 8 let. Sem preprican da bo ves www vedel kaka krivica se ti godi. Mater da bom moj problem posredoval "predlagam.vladi.si" al kaj ze, poleg tega pa se drustvom inorganizacijam ki se ukvarjajo s temi zadevami
A ti boš zdej pisal o odgovornosti za svoja dejanja, par postov višje si pa napisal, kako si naredil prekršek in so ti kazen spregledali. Meni jo pred leti točno na istem mestu namreč niso, sem kar moral plačat. Čeprav, če bi ti hotel prevzet odgovornost za svoje prekrške, bi si lahko sam napisal kazen in plačal, ampak nisi tolk pošten in odgovoren za svoje prekrške, kot se tu delaš. odgovornost terjaš samo od drugih,Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kasirajo za delodajalca. tako kot ostali inkasanti.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ker jih tok pokasirajo v svoj zep. A si vzel vecerno dozo tablet?
Ja radi kasirajo, če bi se jim šlo za varnost bi stali na kakšnem bolj kritičnem mestu.
Sem se vedno spraševal, kako se počuti nekdo, ki za prekršek, ki nikogar ne ogroža nekomu izpuli mesečno plačo iz žepa. Pa nekaterim še to ni dovolj, bi še zapirali zraven.
Kdo kasira? Pa dej ne pisi neresnic. Kasirajo na posti in nakazejo na drzavni trr. Policist te kaznuje, s samim denarjem nima nic. In nevem zakaj bi se policist slabo pocutil ce si ti nesposoben se drzat pravil? Ampak lej sej pri tebi se vedno tu konca.... Pac nisi sposoben prevzet odgovornosti za svoja dejanja , cudno da niso krive babice in porodnicarji ki so vse te tvoje inkasante pomagali spravit na svet. Če ne bi blo teh babic bi blo tud inkasantov manj. To je tvoja logika
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
A evo, našel:
je že imel pravo nalepko na vetrobranskem steklu. najbrž jo je prej dobil kot jaz.Citat:
A ti boš zdej pisal o odgovornosti za svoja dejanja, par postov višje si pa napisal, kako si naredil prekršek in so ti kazen spregledali. Meni jo pred leti točno na istem mestu namreč niso, sem kar moral plačat. Čeprav, če bi ti hotel prevzet odgovornost za svoje prekrške, bi si lahko sam napisal kazen in plačal, ampak nisi tolk pošten in odgovoren za svoje prekrške, kot se tu delaš. odgovornost terjaš samo od drugih,Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja radi kasirajo, če bi se jim šlo za varnost bi stali na kakšnem bolj kritičnem mestu.
Sem se vedno spraševal, kako se počuti nekdo, ki za prekršek, ki nikogar ne ogroža nekomu izpuli mesečno plačo iz žepa. Pa nekaterim še to ni dovolj, bi še zapirali zraven.
Kdo kasira? Pa dej ne pisi neresnic. Kasirajo na posti in nakazejo na drzavni trr. Policist te kaznuje, s samim denarjem nima nic. In nevem zakaj bi se policist slabo pocutil ce si ti nesposoben se drzat pravil? Ampak lej sej pri tebi se vedno tu konca.... Pac nisi sposoben prevzet odgovornosti za svoja dejanja , cudno da niso krive babice in porodnicarji ki so vse te tvoje inkasante pomagali spravit na svet. Če ne bi blo teh babic bi blo tud inkasantov manj. To je tvoja logika
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
je že imel pravo nalepko na vetrobranskem steklu. najbrž jo je prej dobil kot jaz.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Saj gre vse v isti žakelj (občinski proračun).Citat:
A zdej komunalci in redarji skup usklajujejo akcije?
Citat:
15. člen
(pooblastila občinskega redarstva)
(1) Občinski redarji zaradi zagotavljanja varnega in neoviranega cestnega prometa na cestah v naselju in na občinskih cestah zunaj naselja ter varstva cest in okolja na občinskih cestah izvajajo nadzor nad določbami tega zakona:
– 5. člena (varstvo okolja),
– 7. člena (odgovornost staršev, skrbnikov oziroma rejnikov),
– 17. člena (izločitev vozila iz prometa),
– 18. člena (čas trajanja izločitve iz prometa),
– 19. člena (odstranitev nepravilno parkiranega in zapuščenega vozila),
– 31. člena (območje umirjenega prometa),
– 32. člena (območje za pešce),
– 33. člena (varnostni pas),
– 34. člena (zaščitna čelada),
– 35. člena (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanje vozila),
– 37. člena (vožnja z vozilom po cesti),
– 41. člena (vožnja z vozilom na prehodu za pešce),
– 46. člena (najvišje dovoljene hitrosti),
– 47. člena (najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil),
– 61. člena (odpiranje vrat vozila),
– 62. člena (zapustitev vozila),
– 63. člena (označitev ustavljenih vozil),
– 65. člena (ustavitev in parkiranje),
– 67. člena (parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide),
– 68. člena (območja kratkotrajnega parkiranja),
– 69. člena (izjeme parkiranja na prostoru, kjer to ni dovoljeno),
– 77. člena (pogoji za nalaganje in razlaganje tovora na cesti),
– 78. člena (pogoji za opravljanje gospodarske vožnje),
– 83. člena (udeležba pešcev v cestnem prometu),
– 84. člena (označitev pešcev),
– petega in desetega odstavka 87. člena (varstvo otrok),
– 88. člena, razen nad določbo sedmega in devetega odstavka tega člena (prevoz oseb),
– 92. člena (jahač, gonič in vodič živali v prometu ter pogoji za udeležbo živali v cestnem prometu),
– 97. člena (pogoji za uporabo posebnih prevoznih sredstev v cestnem prometu),
– 98. člena (prometna signalizacija),
– 99. člena (svetlobni prometni znaki).
(2) Občinski redarji izvajajo nadzor nad 46. in 47. členom tega zakona izključno s samodejnimi napravami in sredstvi za nadzor prometa, s katerimi se prekrški slikovno dokumentirajo, pri tem pa nimajo pravice ustaviti voznika.
(3) Občinski redarji pri opravljanju nalog iz prvega odstavka izvajajo ukrepe, določene s tem in drugimi zakoni, ter ukrepe, določene z občinskimi predpisi, ki urejajo promet v skladu z zakonom.