Žrtev radarja kranjskega redarstva

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ta problem z roki sem pe ennkrat izpostavil.
Na invalidsko parkirno karto sem cakal 8 let, za pritozbo imam pa 8(15?) dni casa. Na sreco sem kazen od redarjev dobil (2x) po 8 letih odkar je nastal razlog za izdajo parkirne karte. Prvo sem spravil cez sodno varstvo, za drugo sem jo ze imel izdano.
Ce bi dobil kazen nekaj mesecev prej, je vprasanje kako bi pritozba uspela(referent ki je pisal kazni se kljub "fasciklu" zdr. Dokumentacije držal zakona kot pijanec plota. Na sreco kot receno je na koncu dobil tisto kopijo karte ki je "edina" veljaven dokument- na katero sem pa cakal OSEM LET

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
sintič - ce dobr zgleda jo vzem na stanovanje... Skupi bosta prekrske delala, bentila cez drzavo pa se poservisirala te bo
smile-1.gif
Hehe, že blo in tud minilo :)
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@sjtv1 osebno menim da je trenuten sistem v redu. Se pa strinjam da je izvedba v k.... Osebno bi redarjem vzel to pooblastilo glede hitrosti ker gre za industrijo in sploh ne za prometno varnost. in ja trdim da je velika razlika med radarji policije in redarstva.
Tokrat se pa strinjam s tabo, da gre za industrijo (pobiranje kazni) in ne za prometno varnost. Ampak redarji pravijo, da se o postavitvah vedno dogovorijo s policijo, torej ima tud policija prste vmes pri tej industriji.
Prej so samo policaji zganjali industrijo, zdej so pa umazan biznis delno prepustili redarjem, pa si bodo tako malce povrnili ugled. Oboji pa delajo za istega delodajalca in isto kaso. (vsaj posredno). taka je politika na konc bo samo več v kasi.
Za voznika se pa ni nič spremenilo, sej je vseeno al ti zakasira policaj ali pa redar.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
S policijo se nihce nic ne dogovarja, ne vem kje si to pobral.

Bistvena razlika je to, da je med zupanom in redarjem bistveno manj ljudi kot med policistom in predsednikom vlade al pa financ ministrom...

Poleg tega (pustiva radarje na AC) je dokritna taka, da se cimvec voznikov po slikanju skusa ustavit in prekrsek takoj predocit (pa se nedvomno se ugotovi kdo je vozil)... In skritih meritev je samo toliko kolikor je slo mimo avtov ki jih policisti niso uspeli ustavit. In to kam gre radarist iz prometne postaje, mu recejo lokalni splosni policisti ki poznajo svoj teren in vedo kje majo probleme s hitrostjo. Pogosto se tak radar postavi na odsekih kjer ni mozno ustavljat avtov in zato laserski radarji ne pridejo v postev.

Pri redarjih pa jim zakon ne dovoljuje da bi kogarkoli ustavljali in gre dejansko za avtomatsko pobiranje kazni (o upravicenosti se da debatirat). Amapk to ne zmanjsuje teze tvojega prekrska ko prehitro vozis ane...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Danes sem enega videl takoj za znakom 60 ko zapelješ z AC na izvozu za NM. Banda in potem ti pod znakom 60 z fontom 4 napišejo merjenje hitrosti 10 m na drugi strani pod ograjo pa škatla........banda

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Enkrat so me kranjski prometniki ustavli na izvozu trzic smer karavanke.... tm je 80 jz sm se pa 90 prpelu... Na sreco je bilo samo opozorilo samo ne vem kaj jim spila da na teh izvozih skoz stojijo.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Enkrat so me kranjski prometniki ustavli na izvozu trzic smer karavanke.... tm je 80 jz sm se pa 90 prpelu... Na sreco je bilo samo opozorilo samo ne vem kaj jim spila da na teh izvozih skoz stojijo.
mene tudi. Vozil 100, kazen 25. Od takrat skoz po AC vozim 20 prevec. Prej nisem vedel, da je kazen tako nizka. Bom pa novi zakon preveril, ko zacne veljati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Danes sem enega videl takoj za znakom 60 ko zapelješ z AC na izvozu za NM. Banda in potem ti pod znakom 60 z fontom 4 napišejo merjenje hitrosti 10 m na drugi strani pod ograjo pa škatla........banda

Stopajo, pa se opozorilo napisejo za pismene ? Res odvratno, banda ciganska, ampak je pa zanimivo, da opozorilo s fontom 4 vidis prebrati in ga razumes, ne pa tudi tiste 60 v rdecem krogu
shocked-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zanimivo, da si razbral iz njegovega komentarja, da on ni vozil 60km/h.
Jasnoviden?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ker jih tok pokasirajo v svoj zep. A si vzel vecerno dozo tablet?
Kasirajo za delodajalca. tako kot ostali inkasanti.
Ja radi kasirajo, če bi se jim šlo za varnost bi stali na kakšnem bolj kritičnem mestu.
Sem se vedno spraševal, kako se počuti nekdo, ki za prekršek, ki nikogar ne ogroža nekomu izpuli mesečno plačo iz žepa. Pa nekaterim še to ni dovolj, bi še zapirali zraven.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Zanimivo, da si razbral iz njegovega komentarja, da on ni vozil 60km/h.
Jasnoviden?

In to sem jaz napisal ... kje ze ? Moj komentar je letel na tisto "banda"
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Stopajo, pa se opozorilo napisejo za pismene ? Res odvratno, banda ciganska, ampak je pa zanimivo, da opozorilo s fontom 4 vidis prebrati in ga razumes, ne pa tudi tiste 60 v rdecem krogu
shocked-1.gif

evil.gif
ko sem se vračal sem ustavil na mostu in pogledal kaj piše.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ta problem z roki sem pe ennkrat izpostavil.
Na invalidsko parkirno karto sem cakal 8 let, za pritozbo imam pa 8(15?) dni casa. Na sreco sem kazen od redarjev dobil (2x) po 8 letih odkar je nastal razlog za izdajo parkirne karte. Prvo sem spravil cez sodno varstvo, za drugo sem jo ze imel izdano.
Ce bi dobil kazen nekaj mesecev prej, je vprasanje kako bi pritozba uspela(referent ki je pisal kazni se kljub "fasciklu" zdr. Dokumentacije držal zakona kot pijanec plota. Na sreco kot receno je na koncu dobil tisto kopijo karte ki je "edina" veljaven dokument- na katero sem pa cakal OSEM LET
Hanzi, če bi se referent držal zakona kot pijanec plota bi ti lepo plačal kazen, saj avto nisi imel pravilno označen. To je tvoj prekršek. Tudi če bi karto imel kje v predalu, nebi bilo nič drugače kot zdej ko ti še ni bila izdana. Raje si priznaj da so ti debelo pogledali skozi prste, da nisi nič plačal, čeprav si prekršek naredil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ker jih tok pokasirajo v svoj zep. A si vzel vecerno dozo tablet?
Kasirajo za delodajalca. tako kot ostali inkasanti.
Ja radi kasirajo, če bi se jim šlo za varnost bi stali na kakšnem bolj kritičnem mestu.
Sem se vedno spraševal, kako se počuti nekdo, ki za prekršek, ki nikogar ne ogroža nekomu izpuli mesečno plačo iz žepa. Pa nekaterim še to ni dovolj, bi še zapirali zraven.

Kdo kasira? Pa dej ne pisi neresnic. Kasirajo na posti in nakazejo na drzavni trr. Policist te kaznuje, s samim denarjem nima nic. In nevem zakaj bi se policist slabo pocutil ce si ti nesposoben se drzat pravil? Ampak lej sej pri tebi se vedno tu konca.... Pac nisi sposoben prevzet odgovornosti za svoja dejanja, cudno da niso krive babice in porodnicarji ki so vse te tvoje inkasante pomagali spravit na svet. Če ne bi blo teh babic bi blo tud inkasantov manj. To je tvoja logika

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No, razlikujmo med "upholding the law" in zajebavanjem naroda.

PS: Koliko bo dobil oni ko je 250 vozil?
Po logiki "hitrost ogroža" bi moral dobiti 10-20 let zapora.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
evil.gif

Lepa
smile-1.gif
Ampak to se menda strinjas, da jim ni treba nikomur nic nikamor pisati o tem, da pooblastila imajo, omejitev je takaintaka in ukrepajo lahko proti krsiteljem takointako. Nenavadno se mi zdi, da so sploh kaj napisali (morda zato, da bi imelo zastrasevalni ucinek ?).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
evil.gif

Lepa
smile-1.gif
Ampak to se menda strinjas, da jim ni treba nikomur nic nikamor pisati o tem, da pooblastila imajo, omejitev je takaintaka in ukrepajo lahko proti krsiteljem takointako. Nenavadno se mi zdi, da so sploh kaj napisali (morda zato, da bi imelo zastrasevalni ucinek ?).

Ja normalno da samo zanimivo da so jo postavili ravno na tem izvozu ker je zelo dolg in večina ne zmanjša hitrosti takoj ko zapeljejo dol. Drugače je pri tistih izvozih ki imajo ovinek. Ampak saj tle še veljajo omejitve z AC? tako da kakih 15-20 več če je bil sploh radar notri nebi smelo biti prehudo
sprasujem se.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Kateri izvoz? Tisti bližje Lj ali tisti bližje Otočcu? Iz katere smeri?