Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Preveč dela za policaje in premalo €€€ v kasi?
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Še ena iz spiska za november (2 x preverjeno) : enkrat naj bi bil v Tržiču (popoldan 5 ur), drugič v Naklem (popoldan 3 ure).
In ne ga srat, obe občini poznam, tudi vem, kje bi postavili radar (razen, če so ga nekam, kjer z avtom ne moreš
Pa znaš povedat, zakaj je pri obravnavi kaznivih dejanj in prekrškov velja povsem drugačno dokazno breme?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
v primeru cestnih prekrskov ko se ne ve kdo je vozil vozilo, velja obrnjeno dokazno breme. To je lepo zapisano v zakonu. Ce se ti zdi neustavno - go for it.
Torej se ti zdi čisto prav, da bo sedaj tisti tip, (iz začetka te teme) ki je pokasiral 130 pik in nekaj deset jurjev kazni za par 100€ plačal đankija, ki bo priznal vse prekrške, dobil pike, kazni pa itak ne bo plačal ker nima, vzeti mu pa od nikjer ne morejo. ????Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Torej praviš, da prekrška ni bilo? Da se je avto sam vozil/parkiral?
Bodi raje vesel, da imate v družini možnost se odločiti, kdo bo morebitne točke pokasiral.
To je vsepovsod tako. Osnove (rimskega?) prava.Citat:
Pa znaš povedat, zakaj je pri obravnavi kaznivih dejanj in prekrškov velja povsem drugačno dokazno breme?
Meni je povsem jasno, da je kaznovanje za stvar, ki jo nisi storil kršitev domnevne nedolžnosti, dokler se ti to ne dokaže.
Če pa država tako kaznovanje dopušča, oz. je to načelo domnevne nedolžnosti izpustila v ustavi, je pa samo en dokaz več o lopovski državi.
Citat:
Pa znaš povedat, zakaj je pri obravnavi kaznivih dejanj in prekrškov velja povsem drugačno dokazno breme?Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
v primeru cestnih prekrskov ko se ne ve kdo je vozil vozilo, velja obrnjeno dokazno breme. To je lepo zapisano v zakonu. Ce se ti zdi neustavno - go for it.
Meni je povsem jasno, da je kaznovanje za stvar, ki jo nisi storil kršitev domnevne nedolžnosti, dokler se ti to ne dokaže.
Če pa država tako kaznovanje dopušča, oz. je to načelo domnevne nedolžnosti izpustila v ustavi, je pa samo en dokaz več o lopovski državi.
če bi ga ujel radar, ne bi povzročil nesreče in bi ena oseba ostala živa. zakaj imam občutek, da tebe bolj skrbi, da bi nekdo nedolžen dobil točke, kot pa, da bi nekdo nedolžen umrl?Citat:
Ane, če bi ga pa ujel radar, bi pa plačal in dobol točke nekdo, ki ga sploh ni blo zraven.
dovolj bi bilo, da bi povedala, kdo je vozil, ter bi dejanski voznik vozila prevzel odgovornost za svoja dejanja..Citat:
In kakšen dokaz naj bi navedla ta kolegica, ki je bila doma, da bi ji verjeli?
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
No v Kranju (in okolici) so kazni za nazaj vse raznosili sedaj poštarji nosijo samo "tekoče" zadeve.
vsem tem pričkanjem okoli "nedolžnosti pred dokazano krivdo" bi se dalo elegantno rešiti tako, da bi v zakon dodali člen, ki bi lastnika vozila opozarjalo, da je kazensko in finančno odgovoren za to, kar se dogaja z njegovim vozilom, v kolikor ne dokaže, da je njegovo vozilo uporabljal nekdo drugCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Samo zate Sintič - odločba da 233. člen ZVCP-1 ni v neskladju z ustavo
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200873&stevilka=3222
enjoy
Kaki bi lahko položnica čez 6 mesecev na naslov lastnika avta spremenila vedenje tega mladeniča?Citat:
Uporabnik sass pravi:
če bi ga ujel radar, ne bi povzročil nesreče in bi ena oseba ostala živa.Citat:
Ane, če bi ga pa ujel radar, bi pa plačal in dobol točke nekdo, ki ga sploh ni blo zraven.
Mi je poznano.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Samo zate Sintič - odločba da 233. člen ZVCP-1 ni v neskladju z ustavo
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200873&stevilka=3222
enjoy
Ja, to tudi mene zanima.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaki bi lahko položnica čez 6 mesecev na naslov lastnika avta spremenila vedenje tega mladeniča?Citat:
Uporabnik sass pravi:
Mene tudi.Citat:
Ja, to tudi mene zanima.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik sass pravi: