Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Trenutno vozim zimske S3 in je oprijem veliko boljši kot z letnimi. So pa zimske tako kot letne gume stare 4-5 let. Pri temperaturi pod 15 st. mi je v dežju z letnimi precej drselo.
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
izkušnje? pa kake letne si pa potem vozil!? 10 let stare Barum????
Meni je Potenza 050 letnik 05 precej boljša kot wintersport m3 letnik 07. v trenutnih razmerah.
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Moje IZKUŠNJE ;Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
Prevoženih imam pa okoli 1.300.000 km.
Letnih ne kupujem več ker pozimi rabim vsako leto sveže gume na pogonskem paru in zimska guma drugo sezono na pogonjskih je isto kot ne imeti zimako gumo.
Torej celo leto vozim z zimskimi, prednje so drugo sezono zadaj, spredaj NOVE, lega na cesti in oprijem pa sta boljša kot pa z nekaj let starimi letnimi. Kdor pa trdi da ima poleti ,recimo na mokri cesti nekaj let stara letna guma boljši oprijem kot pa do eno leto stara zimska naj pa to dokaže.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo
Kakšne so lahko posledice, če se voziš v toplih dneh z zimskimi gumami. Zavorna pot je daljša, oprijem je slabši, obraba je veliko večja, itd.
Mah oprijem ni slabši, tudi zavorna pot ne (govorimo o dokaj normalnih temperaturah, ne 25 +). Je pa obraba večja.
In pa zimske gume so dosti bolj dovzetne za "aquaplaning".
Mislim da nimaš prav. Če katere gume niso dovzetno za aquaplaning so to le zimske. Ker zimske imajo višji profil, so bolj naragljane, utori so širši in jih je več. Zimske bi naj bile skonstruirane tudi za plundro, ki ima podoben učinek kot aquaplaning, samo da do njega pride mnogo prej kot po navanem dežju.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
Avtomagazinovec se bo pa sedaj oglasil s kako tehnično opazko...
p.s. drugače se pa pridružujem tvojemu mnenju.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Očitno ti vsi ti kilometri niso pomagali. Meritve kažejo drugače. 15, 20% daljša zavorna pot je z meritvami dokazljivo dejstvo, pa če prevoziš 130.000.000 namesto 1.300.000 kilomertrov in anbiraš izkušnje.Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
izvoli vozit zimske gume al pa kaj, daj še prišparaj kaki € na bremzah, kupi najcenejše itak maš 13000000000000000000000prevoženih km pa ogromno izkušenj. samo boženedaj da mi v rit priletiš zaradi tega, ker so pač zimske enako kot letne.
Si moreš mislit, da so stvari, ki jih fizično izmeriš praksa, ne pa teorija?Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Očitno ti vsi ti kilometri niso pomagali. Meritve kažejo drugače. 15, 20% daljša zavorna pot je z meritvami dokazljivo dejstvo, pa če prevoziš 130.000.000 namesto 1.300.000 kilomertrov in anbiraš izkušnje.Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
Saj pravim, še en teoretik............