Zimske gume za vožnjo v toplih dnevih

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Kakšne so lahko posledice, če se voziš v toplih dneh z zimskimi gumami. Zavorna pot je daljša, oprijem je slabši, obraba je veliko večja, itd.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Kakšne so lahko posledice, če se voziš v toplih dneh z zimskimi gumami. Zavorna pot je daljša, oprijem je slabši, obraba je veliko večja, itd.

pa še uničil jih boš!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Običajno so zimske gume glasnejše od letnih, večja poraba goriva...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Mah oprijem ni slabši, tudi zavorna pot ne (govorimo o dokaj normalnih temperaturah, ne 25 +). Je pa obraba večja.
In pa zimske gume so dosti bolj dovzetne za "aquaplaning".

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

pa še uničil jih boš!

Odvisno. Ene sem žal res (raje ne slikam), druge so pa kot nove.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Mah oprijem ni slabši, tudi zavorna pot ne (govorimo o dokaj normalnih temperaturah, ne 25 +).
hysterical-1.gif

Še en strokovnjak
bonk.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Trenutno vozim zimske S3 in je oprijem veliko boljši kot z letnimi. So pa zimske tako kot letne gume stare 4-5 let. Pri temperaturi pod 15 st. mi je v dežju z letnimi precej drselo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ti se voziš očitno zelo počasi ali pa ne vem... Meni so 4-5 let stare gume že res STARE in za odpis. No, kakor koli...

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
izkušnje? pa kake letne si pa potem vozil!? 10 let stare Barum????

Meni je Potenza 050 letnik 05 precej boljša kot wintersport m3 letnik 07. v trenutnih razmerah.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
10.gif

Prevoženih imam pa okoli 1.300.000 km.
wink-1.gif
Moje IZKUŠNJE ;
Letnih ne kupujem več ker pozimi rabim vsako leto sveže gume na pogonskem paru in zimska guma drugo sezono na pogonjskih je isto kot ne imeti zimako gumo.
Torej celo leto vozim z zimskimi, prednje so drugo sezono zadaj, spredaj NOVE, lega na cesti in oprijem pa sta boljša kot pa z nekaj let starimi letnimi. Kdor pa trdi da ima poleti ,recimo na mokri cesti nekaj let stara letna guma boljši oprijem kot pa do eno leto stara zimska naj pa to dokaže.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.907
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Mah oprijem ni slabši, tudi zavorna pot ne (govorimo o dokaj normalnih temperaturah, ne 25 +). Je pa obraba večja.
In pa zimske gume so dosti bolj dovzetne za "aquaplaning".

Mislim da nimaš prav. Če katere gume niso dovzetno za aquaplaning so to le zimske. Ker zimske imajo višji profil, so bolj naragljane, utori so širši in jih je več. Zimske bi naj bile skonstruirane tudi za plundro, ki ima podoben učinek kot aquaplaning, samo da do njega pride mnogo prej kot po navanem dežju.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
10.gif

wink-1.gif

Avtomagazinovec se bo pa sedaj oglasil s kako tehnično opazko...
hysterical-1.gif

p.s. drugače se pa pridružujem tvojemu mnenju.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ti se voziš očitno zelo počasi ali pa ne vem... Meni so 4-5 let stare gume že res STARE in za odpis. No, kakor koli...

OMG voziš se na 4-5 let starih gumah. Jaz sem jih leta 2008/9 kupil nove in jih bom vsako leto, če ne pa vsaj dve novi gumi za pogonska kolesa, tudi sam potrebujem vsao leto nove zimske čeprav bi bile tud za drugo sezono s epravi samo az dve zimi in ne še za polet vozt.
Itak vozim pretežno pod 80km/h.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz sicer ne vem kake leve gume si kupujete. Sam delam preko 40 kkm letno in mi zimske gume brez problemov zdržijo tudi po tri sezone brez nobenih težav. Resda ne vozim kot Šumaher in tudi ne kupujem Čing Čong znamk.
Za letno kupovanje gum mora res biti nekaj hudo narobe bodisi s stilom vožnje in/ali optiko avtomobila ali pa kupujete neka jajca.

Ogo

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
10.gif

wink-1.gif
Očitno ti vsi ti kilometri niso pomagali. Meritve kažejo drugače. 15, 20% daljša zavorna pot je z meritvami dokazljivo dejstvo, pa če prevoziš 130.000.000 namesto 1.300.000 kilomertrov in anbiraš izkušnje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
10.gif

wink-1.gif
Moje IZKUŠNJE ;
Letnih ne kupujem več ker pozimi rabim vsako leto sveže gume na pogonskem paru in zimska guma drugo sezono na pogonjskih je isto kot ne imeti zimako gumo.
Torej celo leto vozim z zimskimi, prednje so drugo sezono zadaj, spredaj NOVE, lega na cesti in oprijem pa sta boljša kot pa z nekaj let starimi letnimi. Kdor pa trdi da ima poleti ,recimo na mokri cesti nekaj let stara letna guma boljši oprijem kot pa do eno leto stara zimska naj pa to dokaže.
Kaj pa če bi primerjali jabolka z jabolki, torej novo letno z novo zimsko. Ali pa staro letno s staro zmisko. Vse ostalo je bedarija.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Izkušnje, modrijan...
10.gif

wink-1.gif
Moje IZKUŠNJE ;
Kaj pa če bi primerjali jabolka z jabolki, torej novo letno z novo zimsko. Ali pa staro letno s staro zmisko. Vse ostalo je bedarija.
Kaj je stara letna veš ,kaj je pa rabljena zimaka pa tudi.
Žal me trenutno ne bo nihče prepričal da bi šel menjat na letne gume