Zastonj denar za igranje pokra

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
no ja, ravnokar sem opazil, da je zadnji high stakes showdown na PS zmagal Dario.

največje pote pri pokru, pobere velikokrat najmanj možna kombinacija! Domnevam da tudi ti veliko služiš pri pokru z by the book teorijo.

Saj tudi ta igralec igra "by the book", brez skrbi. Le da "by the book" v full-ring in heads-up igri izgleda malo drugače, kar je logično, glede na to, da imaš v heads-up igri na začetku v 50% (na dolgi rok) iger v rokah najboljšo kombinacijo, v full-ring pa ~10%.

V heads-up igri se gre pač pogosto all-in. By the book.

Ti pa verjetno nikjer ne služiš, ker ti to ni jasno.

Nazadnje urejeno:

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
true, služim ne s pokrom, mam pa včasih za kak priboljšek.

Pa za razliko od nekaterih znalcev na Alterju, si upam dati denar na mizo.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:

Tistih, ki imajo svoj denar na mizi vsak dan, to ne gane in jih tudi ne zanimajo tvoji izzivi - vsaj dokler lahko drugje zaslužijo več v enakem času.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:

Tistih, ki imajo svoj denar na mizi vsak dan, to ne gane in jih tudi ne zanimajo tvoji izzivi - vsaj dokler lahko drugje zaslužijo več v enakem času.

UF, MAMO SREČO da te zanima izziv pisanja na Alterju o pokru, fish!

glede na podpis pa domnevam, da si še mladoleten, pa sploh ne moreš igrat s pravim denarjem. A je zanimivo s playoney??

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
... in novačit ljudi s svojo referenčno številko za "free money" kot si to počel včasih.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
no povej, kje igras....

a na fultiltu,

ker zdaj me pa res mika da položim 500$, pa se vdarima na hu, ker to tvoje izmikanje, mi že mal najeda!
Boš v 5 min zaslužil 500$, a to je dovolj zate??

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ne zanima me kratkoročno merjenje tičev brez informacij o nasprotniku.

Igram drugačni poker, sine.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
true, služim ne s pokrom, mam pa včasih za kak priboljšek.

Sej nisem baš star. Sem pa star zadosti, da nimam potrebe po dokazovanju.

Sploh pa se mi zdi neumno, ker si besedno pri debati [debatah] šibek, bi si pa rad šel (kot je že Ðekson napisal) tiče merit. In tisti, ki ima daljšega ima prav.

Hvala...ampak ne hvala.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Al se sam men zdi al res nekaj smrdi. Kokr, da bi se nekdo usral...
grin1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ja, saj dejansko sva se z BureKm usrala, ampak ne ravno pred zdravnikovimi mega pokeraškimi sposobnostmi.

Pri pokru je skrajno neugodno imeti nasprotnika, ki je neumen, ali ga pa ne moti, da zapravi svoj denar, in ga povrhu vsega niti ne poznaš in takšnih potez nisi vajen. Ne veš, kaj dela in zakaj to dela. In zdravnik očitno je nekaj od tega, saj bi na vsak način rad zastavil svoj denar v igri 1:1 in verjetno v nekaj sto igrah (kar je zelo malo in zelo od sreče odvisno). Takšnih nasprotnikov si ponavadi vesel, ampak le, ko igrajo za dovolj majhen denar, da imaš čas, da jih naštudiraš (in da se varianca spravi na svoje mesto). 500$ je v tej situaciji le preveč (vsaj zame - za tako kratkoročno igro), naj gre to drugam zastavit, a da mu le ne bo potrebno potem spet strašiti z nekimi referencami in reklamami za igralnice.

Ker dvomim, da bi Rajmond Debevec pristal na strelski obračun, ki bi mu ga ponudil nekdo, ki bi rad naredil samomor, pa ga zato še ni strah nasprotnikovih strelskih sposobnosti, ampak je z nekaj nesreče enostavno možno, da dobi strel med oči in se zato raje znaša nad lažjimi (beri: bolj predvidljivimi in manj zmešanimi) tarčami. Pri meni je enako. Raje lupim tam, kjer že vem, kako gre.

Če bi se pri pokru šlo za to, kdo upa več denarja naenkrat vreči na mizo, bi verjetno bil Jankoviæ avtomatsko boljši pokeraš od Jonasa. Pa ni ravno tako. Pri pokru ne gre za jajca, in tudi ne gre vse v petih minutah kot v filmih, kjer je avtomatsko tisti, ki enkrat drži ase nad kralji, "svetski šampion". Pokeraški tiči bi se verjetno merili s statistiko iz pokertrackerja za 100 000+ iger, če že.

Seveda je možno tudi, da je zdravnik totalno hud profesionalni pokeraš, ki tukaj na forumu s svojimi manj inteligentnimi pokeraškimi posti "hustla" nič hudega sluteče uporabnike (kao "jaz nimam pojma") in jih z apeliranjem na njihov virtualni pokeraški penis spravi do dvoboja, kjer jih totalno obere. Sicer manj verjetno, a možno.

Zato se pa poker ne igra s spodnjo, ampak z zgornjo glavo.
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Svaka čast, zame eden najboljših postov na Alterju!

Daj vzami si zalet drugič, stopi 3 korake nazaj, da boš cel not zlezel.

đekson je sicer lepo povedal, ampak to nebi smelo letet na dohtarja,
dohtar je rekel samo da bi sli zmerit znanje, in bi recimo zato dal tam 500$,
kar je malo če si soliden pokeraš. Dnarja je dost, ampak amount znanja ki ga recimo
daš/pridobiš, to popolnoma odtehta in popolnoma se lahko zgodi da iz 500 rata
1500 v roku par dni.

Res nevem zakaj je blo potrebno pisat tak post in moralizirat in govorit v stilu 'tršic na OŠ.

Povedal vam je med vrsticami; če ste tolko dobri, pa gremo igrat. Pa da bo bol resna igra je
rekel malo več dnarja. Zarad mene lahko gremo za playmoney, nenazadnje se tu gre kdo
je boljši oz. kdo ma bolj prav kaj je govoril, ponos...

Jaz se vam pridružim, če le lahko, na netu, v RL, kjerkoli, določite blinde, stack, in lahko začnemo
hajkardat za dilerbatn.

Al bo pa vseskupaj spet ostalo pri hudih postih na foromu?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Malcom saj eni že igramo ves čas, se ni treba nič kaj posebej dogovarjat; PokerStars, nizki limiti; 50$ ali 100$ buy-in, 6-max in full-ring mize - redno igram tukaj (150k handov), vabljena z dohtarjem, saj je javna igralnica. Pa se slišimo po 50k igrah in primerjamo statse, če bi rada primerjala znanje. Bo pa treba malo več kot 500$ naložit, ker hujši swingi so tudi po 1000$+, drugače je zelo mala verjetnost, da bo sploh zneslo za 50k handov.

Tisto kavbojsko, da v treh dneh (kar je ~1000 handov po dobrem scenariju) iz 500$ rata 1500$, se idita kar z dohtarjem sama, ker z znanjem nima ravno veliko veze. Najbolje kar v kakšni mariborski kleti, zamaskirana v sončna očala in havajske srajce, kjer bosta pokazala vse svoje znanje že v 200 handih.
hysterical-1.gif

500$ ni neka obremenitev za moj bankroll, ampak za odstopanje od običajnega ustaljenega profitabilnega stila igranja na mojem terenu proti dvem netipičnim (v dobrem ali slabem smislu) igralcem, ki morda colludata (kako naj vem?), jih je vseeno škoda. Še enkrat vabljena v moj brlog, jaz s svojega terena ne grem, ker ne igram za zabavo ali čast, sta pa vidva tista z nekimi kompleksi, ki jih imata po kupu bedasto napisanih postov.

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Malcom saj eni že igramo ves čas, se ni treba nič kaj posebej dogovarjat; PokerStars, nizki limiti; 50$ ali 100$ buy-in, 6-max in full-ring mize - redno igram tukaj (150k handov), vabljena z dohtarjem, saj je javna igralnica. Pa se slišimo po 50k igrah in primerjamo statse, če bi rada primerjala znanje. Bo pa treba malo več kot 500$ naložit, ker hujši swingi so tudi po 1000$+, drugače je zelo mala verjetnost, da bo sploh zneslo za 50k handov.

Tisto kavbojsko, da v treh dneh (kar je ~1000 handov po dobrem scenariju) iz 500$ rata 1500$, se idita kar z dohtarjem sama, ker z znanjem nima ravno veliko veze. Najbolje kar v kakšni mariborski kleti, zamaskirana v sončna očala in havajske srajce, kjer bosta pokazala vse svoje znanje že v 200 handih.
hysterical-1.gif

500$ ni neka obremenitev za moj bankroll, ampak za odstopanje od običajnega ustaljenega profitabilnega stila igranja na mojem terenu proti dvem netipičnim (v dobrem ali slabem smislu) igralcem, ki morda colludata (kako naj vem?), jih je vseeno škoda. Še enkrat vabljena v moj brlog, jaz s svojega terena ne grem, ker ne igram za zabavo ali čast, sta pa vidva tista z nekimi kompleksi, ki jih imata po kupu bedasto napisanih postov.

hojla, torej igraš na enaki ravni kot jaz in celo na Pokerstarsih.....

me res zanima ob kateri uri igras? Domnevam da zvecer,......... se že veselim tvojih pre-flop allinov, bom lahk kar avtomatsko pritisnil fold, ker bom vedel da mas AA
hysterical-1.gif

v kolikor igras na PS, see u there :
aplauz.gif

p.s. si mogoce kekec24 ???

maybe bet4lifecom ??

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Seveda igraš, pred 15 dnevi si trdil tole:

Citat:
dejstvo, je da je igranje pokra zapravljanje časa in živcev.....

V bistvu, točno vem kaj govorim, ker sem igral poker vsak dan, po več ur.....dobil tudi nekaj $$$$, natančneje več sto....

ampak ko začneš seštevati prebiti čas in donos vidiš, da to ni to....

Je veliko bolj pametnih stvari, kot pa buljenje v ekran in gledanje kart....za 100 ojrov na mesec!

Torej, o skupno zasluženih več sto evrih (uh, bravo!), zapravljanju časa in zaslužkih po 100€ na mesec. Zdaj naenkrat grajndaš limite, pri katerih malo večji swing znaša več sto evrov (torej tvoj celoten bankroll), povprečni mesečni zaslužek pa je precej višji od stotih evrov, posebej, če igraš vsak dan in več ur, kot si napisal. Prav neverjeten si.
aplauz.gif

Vsaj dve stvari se zelo očitno ne skladata, poleg tvojih ostalih šibkih postov v tej temi, seveda. Mogoče obstaja kakšna drugačna razlaga, a če bi ugibal, bi rekel, da je problem, da se predvsem širokoustiš z neresnicami, ki jih ni težko ugotoviti.

Ja, uh, našel me boš in mi pobral ves denar s svojim strašnim preflop readom (all-in = AA
bonk.gif

Precej bedasto je debatirati z ljudmi, ki serjejo neresnice, zato sem debato s tabo zaključil.

Malcom, če si pa ti bolj resen pa naklamfaj vsaj 50k handov na teh limitih in me kontaktiraj, da izmenjava statistike, če bi rad že rad nek benchmark znanja in se kosal ravno z mano. Jaz ga ne potrebujem, ker imam tega vsak dan dovolj in je bankroll dovolj zgovoren, mi pa ni težko - podatki so vedno dobrodošli.

Zdaj pa grem spat po nočnem grindu. Lahko noč.
roza.gif

Nazadnje urejeno:

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Seveda igraš, pred 15 dnevi si trdil tole:

Citat:
dejstvo, je da je igranje pokra zapravljanje časa in živcev.....

V bistvu, točno vem kaj govorim, ker sem igral poker vsak dan, po več ur.....dobil tudi nekaj $$$$, natančneje več sto....

ampak ko začneš seštevati prebiti čas in donos vidiš, da to ni to....

Je veliko bolj pametnih stvari, kot pa buljenje v ekran in gledanje kart....za 100 ojrov na mesec!

Torej, o skupno zasluženih več sto evrih (uh, bravo!), zapravljanju časa in zaslužkih po 100€ na mesec. Zdaj naenkrat grajndaš limite, pri katerih malo večji swing znaša več sto evrov (torej tvoj celoten bankroll), povprečni mesečni zaslužek pa je precej višji od stotih evrov, posebej, če igraš vsak dan in več ur, kot si napisal. Prav neverjeten si.
aplauz.gif

Vsaj dve stvari se zelo očitno ne skladata, poleg tvojih ostalih šibkih postov v tej temi, seveda. Mogoče obstaja kakšna drugačna razlaga, a če bi ugibal, bi rekel, da je problem, da se predvsem širokoustiš z neresnicami, ki jih ni težko ugotoviti.

Ja, uh, našel me boš in mi pobral ves denar s svojim strašnim preflop readom (all-in = AA
bonk.gif

Precej bedasto je debatirati z ljudmi, ki serjejo neresnice, zato sem debato s tabo zaključil.

Malcom, če si pa ti bolj resen pa naklamfaj vsaj 50k handov na teh limitih in me kontaktiraj, da izmenjava statistike, če bi rad že rad nek benchmark znanja in se kosal ravno z mano. Jaz ga ne potrebujem, ker imam tega vsak dan dovolj in je bankroll dovolj zgovoren, mi pa ni težko - podatki so vedno dobrodošli.

Zdaj pa grem spat po nočnem grindu. Lahko noč.
roza.gif

nakladaš, predvsem ti ....kvantiteta posta še ne pomeni kvalitete posta!

Kje sem jaz nakladal? Jaz pravim moja opažanja iz prakse, za razliko od tebe ki imaš 100k handov, pa še vedno igraš na
50-100$ tablah???

Za primer, ko sem navedel Daria, pa ti še vedno ni jasno, kaj sem hotel s tem povedati!!!!!!!!!

Pa ti bom povedal, ker ne znaš med vrsticami brat!

pocket KK se gre vedno allin, razen če misliš celo življenje igrati low limit game.

pri 100k handih bi že lahko vedel, da ti en hand s pocket KK ne more uničiti bankrolla
hysterical-1.gif

Po tvoji by the book teoriji bi Dario moral foldati KK!!! Ma saj nisi resen no!
bonk.gif

Resen pokeraš, ne bi toliko nakladal na forumu, po drugi strani pa ne upa položiti denarja na mizo!

Da dokaže, če veljajo njegove trditve proti nam ovcam......ampak raje se pokaka, pa se še dalje dela pametnega na foromu.

5$ je bilo premalo....500$ pa preveč!

Veš kaj se pri tebi ne sklada!.....................da si še zelo daleč od pravega pokeraša.

no ja, verjetno moj najdalji post, pa kljub temu dvomim da boš razumel

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:

hysterical-1.gif

Ja pa kaj te je duplirat stek v 3 dneh? Naletiš na malo večjega butla ki z veseljem troši dnar pa mu pobereš vse.

Res je to hitra akcija trije dnevi jurčka evrov z vloženimi 500, ampak se zgodi.

V petek sem igral v gracu, 2/4, se prisede navidez igralec ki bo kar sam naredil TAG mizo, slednje bi
mu uspelo, če ga nek 20 leten mulo nebi raspizdil z norčevanjem in smejanjem, mu je pobral
600€ v cca 10 handih, srečala sta se ko je staremu na začetku uletel AA, pa je mali kolal z OJ in
flopnil 9 9 8 in na trnu seveda 10, pol pa ja je tamali začel pritiskat z raznimi pikrivimi izjavami, če je
danes tu v kazinu senior cup, pa da dedkom nemisli dnarja pobirat, pol še mu je žetone metal nazaj
v kvazi "vračam ti denar" vsiskupaj pa smo umirali od smeha. Si je pa v osnovi tastari slabo zastavil cilj
ker z 200€ na 2/4 blindih, in pri ostalih stekih igralcev 400-800€ ravno nemores izigravat agresivca
in si podrejat mize z željo TAGa.

tastari je parkart omenil hitlerja in zapustil mizo, fant ki se je norčeval pa je v trenutku spremenil karakter
nataknil očala in igral dalje, kot da se ni nič zgodilo. Očitno je tamali vedel kako koga razpizdit, ker sam
se mu nisem "vsedel" ko naju je ala zmerjal z jugosoma in če imama kaj kajmaka al kaj so že ble njegove
besede, pač skušal je večino razpizdit, da bi igrali proti njemu ne z njim. Kar je prednost, ker jeza, bes,
in "na silo" v pokru pač negre, in posledica je da pušiš.

In tamali je sicer mogoče na malo sreče povlekel 600€, z vloženimi 100. Mislim da je zapustil mizo
z 500 evri, nisem pa prepričan ker sem bil na đeku in je soigralec ko je prisedel rekel da pa "klovn" zdaj gre...
Sicer se ga nismo preveč "bali" ker na 2/4 mizi ko vstopiš z 100€ si
hysterical-1.gif
Vsaj v mojih očeh.

No kakokoli, pol mi pa povej, samo zgolj iz zanimanja, kolko € bi mogo met, po 3 dneh igranja,
z 4 urami na dan in vloženimi 500€ na 0.5/1 mizi?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:

Veš kaj se pri tebi ne sklada!.....................da si še zelo daleč od pravega pokeraša.

Saj smo vsi. Ampak nekateri se razvijamo v tej smeri da se bomo vsaj približali nazivo "pokeraš",
tadrugi pa mislijo da bodo to dosegli samo z miljavžnt hendi in primerjanju statistike z ostalimi.

Ok, res je treba odigrat x handov, igra je na dolg rok, ampak se pa hitro da zgodit, da se sprevrže
na kratek rok, in da začnes igrat z 1000 dolarji, v 3 mesecih jih mas 1800, pol pa pride slab teden
in jih vse popušiš, igral si prfektno, zgubil si z AAji, premagal te je višji poker od tvojega, badbeati
do kraja, skratka noro zakleta nesreča; dolg rok se ti je zrušil v kratkem roku.

In to je treba razumet.

In kaj se je zgodilo z modelom ki ti je vse pobral. V parih dneh mu je iz 800$ nastalo 2600$.
Zmagal je več kot 2x več. Se zgodi.

Mogoče si boljši igralec od njega, ampak v tem trenutku si pušil. In nevem kaj je tu tak smešnega,
ko si se mi norčeval da bi jaz pa zdravnik pokazala vse v 200 handih. Sej pa pri tem se gre
pri cash gejmu, da nekaj naredis. In da nekaj naredis v 200 handih je pa potrebno zares zares
dost znanja in amount sreče, kar moramo vsi priznat. Kaj mislis da se ti bom pripeljal
200km v tvoj kraj da poberem 30€? Prihajam z namenom da jih 500 zasluzim, al pa pušnem.
Vse to je odvisno od mene in soigralcev.

In še 1x; zagovarjam tvojo teorijo o tem da je treba zgurat 100k handov za stat. Res je.
Ampak pri povprečnem kešu pade tam 100 handov. In v teh handih je treba nekaj zasluzit,
prakso imas, saj mas za sabo 600k handov, torej agresija in disciplina.