Zakaj se mularija pobija?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to je res, ampak, itak ni skode prevelike za druzbo ce se neko tele sam ubije. Tisti strošek šolanja požremo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa že nimajo...sodeč po kaznih in kazenskih točkah sem izredno vzoren voznik.
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
vsak pokavec, ki sliši take novice po tv, radiju, internetu, bere točno to temo, zamahne z roko in si misli meni se to ne more zgodit, ker sem preveč pameten za ta svet, se vsede v svojogajbico, po možnosti z par piri v riti in gremo v akcijo. jop...to je slovenija
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zato pa pravim; na vsako obcestno, bajto, štango, ovinek, grm itd...kamero pa radar. Pa samo položnice pisat. To je edina rešitev.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Zato pa pravim; na vsako obcestno, bajto, štango, ovinek, grm itd...kamero pa radar. Pa samo položnice pisat. To je edina rešitev.

To je lažja pot, ki pa ne prinese kaj prida rezultatov. Težja in dolgotrajnejša je tista, kjer prevzgojiš voznike.
Je pa mladino težko prepričati da imaš prav, če sam delaš ravno nasprotno (ne ti osebno). To je podobno, kot da bi jim s šikom v ustih razlagal o škodljivostih kajenja in jih prepričeval naj ne kadijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne, radarji in kamere je najlažja in najbolj učinkovita pot, do streznitve slovenskih voznikov, še posebno mladih. Pa še država bi si lahko na ta način nabrala nekaj denarja.
Prevzgoja traja. Za prevzgojo je potreben čas, ki pa lahko traja tako dolgo, da se zamenja generacija ali dve...Do takrat bo preveč ljudi pobitih.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
To je res, strikten nadzor in kaznovanje....to bi precej pripomoglo k izboljšanju situacije....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kaznovanje je način, ki preizkušeno deluje. Le striktno je treba kaznovat.
Uzakonjeno bi moralo bit, da bi bla slika, radarska meritev in posnetek kamere zadosten dokaz za kaznovanje.
Policajeva izjava se prelahko izpodbija s strani kršitelja, pa še mnogo mnogo premalo je polcajev, da bi zadevo lahko efektivno obvladovali.
Tudi iz praktičnih razlogov se red samo s polcijo ne more dosečt. Polcaj se mora zmeraj postavit na mesto, kjer bo kršitelja lahko varno ustavil, saj ne sme stat in ustavljat tam kjer bi še sam ogrožal promet.
Slaba stran polcajevega ustavljanja je tudi v tem, ker se ga ponavadi opazi že na daleč in tako vsak kršitelj lahko pred polcajem vozi lepo, pol pa spet gasa itd...
Kontrola prometa s kamerami, radarji itd...pa je boljša ravno zato, ker se jo da skrit in tako kršitelj nikoli ne ve kdaj je pod kontrolo.
Dober primer so kamere npr. v trgovinah. Če lopov gleda kje je trgovec bo že počakal priliko, ko bo trgovec stran gledal, če pa se lopov zaveda, da ga morda nekje snema kamera, bo pa hudičevo premislil al se splača tvegat al ne.
Zakrinkana kontrola je tista, ki pali.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Pri nas manjka samo nadzor, kazni imamo dovolj visoke. No, kakšna sprememba bi vseeno lahko pomagala. Takemu s polnim žepom ne boš nič dopovedal z denarno kaznijo, če se bi pa npr. nek direktorček znašel v oranžnem pajacu in en mesec popldne v središču mesta pobiral papirčke... to bi mu precej bolj ostalo v spominu;)
Pa drugič, ko napihaš, gre izpit dosmrtno. Isto, če te drugič dobijo na radar s prekoračitvijo npr. 30km/h. Če se potem voziš brez izpita, direktno v arest. Pri nas pa tele norce samo božamo, iščemo razloge za pi.zdarij v težkem otroštvu, mladosti...
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nikakor! Ko me ustavi takoj plačam...sam to je zelo redko, ker...

1. Vozim po omejitvah, tam kjer ma policaj za bit
2. Vidim kontrolo, ker sem pozoren na to, kaj se dogaja na cesti in ob njej
3. Nikoli ne vozim pod vplivom alkohola oz. drugim substanc

Uglavnem...naši možje u modrem nimajo opravka zmano, za tiste gorske šprinte se pa raje pridružijo, kot pa kaznujejo.
cheer.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Malecky problem je ka se vedno najdeta dva. Je pa drugo. lahko tudi ti ga tišiš čez ovinke samo ne pa pretiravat. Problem je da folk vedno vozi na meji in samo malo je treba da jo prestopiš. Vozi tako da boš mel vedno še nekaj fore pred mejo. Probi boš vidu da je isto užitek vozt malo pod mejo.

Problem je pa tud da eni ne dojamejo da se lahko varno voziš tudi če prekoračiš hitrost za 10 20 30 km/h. Dokler se prilagodiš cesti svojim sposobnostim in drugim udeležencom!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Uh...ne vozim na meji nikakor! Kakšen počasen ovinek grem na mejo, kakih hitrih kombinacij pa ne sekam in ne vozim na meji. Tudi srečal sem se že z modeli, k so mel notr clo več ko js pa ni blo problema...če ne sekaš pač voziš bolj zategnene linije. Ne vozim na čas (če ni steza), vozim samo za zabavo, avtomobile mam rad in vedno bom mel, tko da mam tud "zadržke" do tega, da svoj pleh krivim in tako vozim bolj previdno kot vsak malce "bogatejši" model.

Če mi pa postavite dobro stezo ala alpine test track, se pa prostovolno odpovem prekoračevanju hitrosti kjerkoli, razen na tisti stezi, katera je ugodno dostopna za vse.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
izjemna logika, da bi prenehal kršiti CPP in noreti na cestah, zahtevaš, da ti nekdo postavi dirkališče.

to je tako kot da bi posiljevalec zahteval zastonj kurbe, da bi prenehal s posiljevanjem.

na cesti prični voziti v skladu s predpisi, v nasprotnem primeru upam, da te čimprej doleti policija.

rekreacijo in dirkanje pa si organiziraj in plačaj sam.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hah...zahtevam...kje sem to napisal? Želim si... Nordšlejfe je pač mal daleč.

Želim si poligon....okoli pa dirkališče, se pravi kombinirana vzgojna in sproščujoča ustanova.
cheer.gif

Hm...kdo že prispeva oz. zgradi športne dvorane? Kdo da denar za stadion? Jankovič iz svojega žepa?
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.735
15.776
113
nisi dal ravno najboljše primerjave... v tujini npr. imajo cel kup dirkališč za sproščanje adrenalina, zastonj kurb pa mislim da ni nikjer
smile-1.gif

še skor povsod drugje so ugotovili, da je dirkališče lahko samo plus v vseh pogledih, za državo in državljane... samo Slovenija je pač.. hja.. Slovenija
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno: