Kolikor poznam te zadeve boš izgubil.
Bil si tam, vozil, naredil prekršek, ki si ga priznal, plačal kazen in si torej kriv. Posledica tvojega prekrška je poškodovan avto drugega udeleženca tvojega prekrška. Menda ne misliš, da bi moral drugi udeleženec peljati naravnost in bi prišlo do trka in posledično do hujšega izida. Tudi sam bi se najbrž poskušal izogniti trku. Domnevni pobeg ali neposredovanje podatkov je drugotnega pomena in samo oteževalna okoliščina oziroma razlog za dodatno kazen.
Če se postaviš v položaj, da si ti tisti, ki se je poskušal izogniti gotovemu trku in obtem podrajsaš ograjo..boš drugače gledal na vse skupaj. Je pa človeško razumljivo in nekoliko opravičljivo, oziroma imaš delno čisto vest, ker je šlo recimo za mrtvi kot. Kar pa ni in ne more biti izgovor, da nisi kriv. Pred prehitevanjem se pač večkrat pogleda vsa ogledala in še obrne glavo in se prepriča, da je sosednji vozni pas prost, ne pa kar ven in istočasno mal pogledamo v špegel pol pa šok in sunkovito nazaj. Pa sej je tistega na sosednjem pasu kap, ko si skočil ven. Se mi je to tudi parkrat zgodilo in sem moral ustaviti na prvem parkplacu in mal zrak zajemat.
Vedno so dve plati. Tako da sem osebno na strani tiste druge osebe. Sicer pa tudi sam praviš, da si prekršek naredil, plačal in si kriv. Torej si dolžan poravnati tudi posledice te krivde.
Če bi ti bil ta druga oseba in bi se ti to zgodilo, da nekdo skoči ven in bi zato podrsal avto ob ograji, da se izogneš hujšemu ter nebi imel kaska ali bi bil pripravljen sam plačati popravilo avta, kot da si sam kriv. Verjetno ne.