Živjo!
Moje kuhanje s sladom in temnim lme je dalo nekaj kot Stout in zdaj po skoraj 2 tedenskem počitku v steklenicah, se grozno peni...
Naredil sem batch priming po kalkulatorju, ne vem, morda še zmeraj preveč.
Obstaja kakšna možnost, da odprem steklenico brez izgube pol pira?
Če imaš prekarbonirano in vulkane v flasah ti tudi hlajenje ne pomaga kaj dosti. Flašo daj v lonec, napol odpri zamašek in pocakaj 5 minut da se sprosti pritisk in pena steče v lonec. Flašo prej operi. Tako ujameš celotno pivo.
Živjo!
Moje kuhanje s sladom in temnim lme je dalo nekaj kot Stout in zdaj po skoraj 2 tedenskem počitku v steklenicah, se grozno peni...
Naredil sem batch priming po kalkulatorju, ne vem, morda še zmeraj preveč.
Obstaja kakšna možnost, da odprem steklenico brez izgube pol pira?
Mogoče pa je to ideja za tržno nišo - pivo za fantovščine, ali pa za tekmovanja mokrih majic!
Trsni nerafiniran, je bolj koruznemu-škrobnemu kot navadnemu...Steklenice 0.5L?
Ali je demerar po lastnostih enak navadnemu cukru? Količine varirajo že pri npr. navadnem sladkorju in dekstrozi.
V fermentor na pivino...Sem imel isti problem...in ko sem vse ocistil z varekino je bilo konec z tem....kdaj pa zlijes sirup?v pivino ali pivino na sirup?
Lp