Citat:
Uporabnik sass pravi: aj se policija raje posveča prvim, druge pa naj prepusti bontonu voznikov.
Zaenkrat je vse razen hitrosti prepuščeno bontonu voznikov, pa zgleda se dobro obnese. Folk upošteva prednost, daje smernike, ne ovira drugih z izsiljevanjem ali vožnjo po nepravilnem pasu, itn. Če ne bi imeli kulture na tako visoki stopnji, to ne bi funkcioniralo in bi morala posredovati policija. Tako pa jim je to prihranjeno.
Tu bi še izdatno poudaril, kako sem vesel, da imamo v tej državi tako super Policijo, ki skbri za mojo in vašo prometno varnost. Namreč danes sem bil neizmerno vesel, ko sem videl, da ponovno merijo na cestninski postaji Torovo. To je več ali manj edina lokacija, kjer jih videvam in prav je tako, saj je to izjemno nevaren odsek. Si presdtavljate, kaj bi se vse lahko zgodilo, če bi se našel nek objestni pacient, ki bi na tisti nevarni ravnini namesto 40 pripeljal 60??? To je definitivno najbolj kritična točka na Gorenjskem in prav je, da ves svoj manpower usmerjajo tja. To še dodatno potrjuje trditve Policije, da so vedno nastanjeni tam, kjer je bilo največ nesreč. Na tisti ravnini na Torovem grem stavit, da se je v zadnjih 50 letih zgodila vsaj ena grozna nesreča, v kateri je eno vozilo izgubilo del levega ogledala.
Osebno tudi menim, da bi morali omejitve skozi tiste koče zmanjšati. Ker kje bo osebni avto skozi tisti OZEK pas, ki je komaj kakega pol metra širši od šleperja, drvel s hitrostjo 40 km/h?
Pol pa neki ugotavljajo, da novi zakon ne deluje.
P.S.
Danes sem se 2 minuti vozil za oviro na prehitevalnem pasu. Sem bil kar lepo potrpežljiv. Potem pa, ko ni bilo daleč naokoli ne na voznem in ne na prehitevalnem nikogar, sem si rekel "no kaj je sedaj, se boš umaknil na vozni pas?". Sem se avtu približal in 1x samo pomižiknil z dolgimi, pa je bremzo pohodil za sekundo. Pa sem se lepo po desni odpeljal mimo, kaj se bom ukvarjal s takimi amebami...
Seveda je potem, dokler sem vozilo še videl v retrovizorju, stalno vozil po prehitevalnem, čeprav na voznem ni bilo nič...