Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Jaz sem bil dolgo zagovornik majših avtomobilom pa recimo novejših, moje mišlenje je bilo saj se v novem Cliotu ali pa P206 pelješ isto dobro kot v 7 let starem Passatu ki staneta približno isto denarja, mogoče celo večji manj!
Treba je v račun vzeti da večji avto načeloma stane več. poraba, registracija, servisi... ampak to ni 5x več!!!
Tudi sam sem kupil novega P206SW ker sem hotel imeti nov avto, situacija je nanesla da sem ga prodal, kupila takrat Passata
za manj denarja in se z ito porabo vozil bolj udobno in pa predvsem varneje, več pasivne in aktivne varnosti, za servise sem pa dal malenkost več... Sebe imam rad in se mi ne gre za imiđ, sedaj vozim Laguno l2001 in je ne zamenjam za nobeno malo gajbico več!
Pa sem bil prej skoz pameten mojim kolegom ki so kupovali, Omege, Passate ipd, sedaj ko sem sam uporabnik vem zakaj.
Ja starejši avto se mogoče kaj več pokvari, vsako stvar je potrebno vzeti z doleočeno mejo razuma, tudi avto z 7letno garancijo
nima zastonj vzdrževanja, hudič je velikokrat skrit v detajlih!
Kar se pa tiče šrimerjave današnje nesreče... 18 let star Golf II ali pa Punto 2010 letnik, od leta 99 naprej se je res veliko naredilo na varnosti avtomobilov in če se udarita dva taka je rezultat jasn, Golf je en razred višji, samo je že predpotopen pa nič težji od puntota, teža vozila oz kinetična energija zelo vpliva pri prometni nesreči. Če bi pa primerjal recimo BMW serije 3 letnik 2005 ali pa Punto letnik 2010 je pa jasno da bo punto potegnil ta kratko, pač velikost tukaj res šteje in ne se slipit da če imaš novega malčka da si tako varen kot v starejšem večjem avtu... Moja 10let stara laguna v takem trčenju v varnosti pošiša punteka, clia ali pa tud Polota l 2010!
Vsem želim srečno in varno vožnjo, ampak prvo je treba poskrbet zase!