Vozniki "premium" znamk- NEUMNI?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
lepo si ga direktno

jaz bi sicer vezl BMWja, audi ne sploh, še raje pa k Arminu po tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4353959&show=1, če že.
smile-1.gif

Evo to je to kar vam pravim 5 let stari avto al pa novi...za mene je izbira jasna....pa to ni 5 let stari avto

Tace stran od rabljenih premium švabov. Če hočeš švaba, pomeni da imaš denar in kupiš novega.
Saj te potem servis pa registracija hitro strezneta.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Sej mogoče je pa ta avto od Armina čisto ok, zakaj nebi bil??zaradi njegovega imena. Če nisi en navaden kekec od kupca katerga lahk vsak nategne na veliko pol pa tud nimam besed, ker marsikdo pravi da kupuje novo zato da ve kaj ima oz. z izgovorom da zato ker mu je všeč da diši po novem..WTF
bonk.gif
...pač rabljen avto se ne kupi na en dva tri, pri najbolj sumljivih prodajalcih avtomobilov in po možnosti še najcenejši kar jih je, ampak zgleda pa popoln ker je spoliram in kemično sčiščen. Avto je potrebno pregledati na polno in si vzeti čas, magari mehanika,kleparja pokličeš, daš za kosilo itd. itd., sej če je kaj narobe z avtom hitro začnejo mutiti prodajalci. Sam sem nazadnje iskal takšnega kot sem hotel in da je tip top cca. 6 mesecev (dokler ga nisem našel sem se s starim peljal). In zakaj rabljen? Ker sem dal za 3leta star avto z 30t realno prevoženimi kilometri, in celo dobil papirje med avtohišo-prvim kupcem in med njima, nič srkivanja, preveril še na servisu kilometre in servisiranja, avto z vso opremo, ki je novi koštal 21.000eur sam sem pa plačal 11.000 eur in niti pomislil nisem da bi šel kupiti npr. novo KIO ceed za ta denar, čeprav nimam nič proti tej znamki ampak zato ker jo sedaj s par 10t kilometri dobiš za 7000eur. No premium znamkam pa še bolj cene padajo, se vidi kako so se razpasle prejšnji model bmw 5, in dokler je bla cena visoka je bil nedostopen marsikomu, sedaj je pa tudi takim kateri jih imajo za kazat se in delati beadrije po cesti.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
najboljse je, ko pride nek osebek s svojo resnico in hoce vse prepricat, da je njegova edina pravilna. Po mojih izkusnjah so ravno taki tisti, ki se bunijo zaradi kompleksov.

Dejstvo je, da so avti ze nekatere prevozno sredstev, za nekatere pa strast. Zakaj je tako tezko razumeti, da pac pri strasti ni vedno vse vprasanje razuma se manj pa stvar postavljastva.

Vsekakor imas tudi imbecile, ki kupujejo avte da zdravijo komplekse, ampak take imas pri vseh znamkah, od BMW do Honde itn, tisti ki pa na podlagi teh identificirajo ostale voznike neke blagovne znamke, pa niso nix boljsi od teh imbecilov

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ste pri rabljenih vkalkulilari tudi generalko po nakupu ali rizik crkota na cesti?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prijatelj, eno vprašanje glede na to, da si tako glasen v tej temi.
tongue-1.gif

Zakaj si kupil 07" Peugeota za 7k, ko bi pa za tak denar dobil 02" premium Bawarca?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zato ker rabljen avto po parih letih in 70-100k km še ne deluje "zjahan", če ima pa že štartu 250+ km (ne verjamem v zgodbice o 10 let starih avtomobilih - po možnosti dizlih - z 100k km ali manj).

Jaz novega (verjetno) ne bom kupil nikoli, gledam pa na to da je rabljeni še tako ohranjen da zgleda in deluje kot nov. To pomeni da je zunaj brez kakšnih (večjih) prask, da se na notranjosti ne vidi obraba, da ti mehanika zbuja zaupanje (da nima volan lufta, v diferencialu poka, avto pa se ziblje kot kakšen francoz). In razni "BMW letnik 02" niso taki. Upoštevatje tudi da je avto lahko še ok, a če že začneš z toliko km in leti si hitro na tem da se vozis z staro garo. In premium avtomobili ki ustrezaju tistemu kar sem opisal zgoraj niso poceni.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj njegov Peugeot ima tudi blizu 200k če se prav spomnim. Da se pa za podoben denar ne bi našel par let starejši BMW z podobnimi km pa ne verjamem.

Sam sem, ko sem kupoval zdajšni avto pogledal kakšnih deset A4 in 3 in dejansko noben ni izgledal kot nov, pa nisem gledal najceneješih na avto.net. Zdaj ali sem imel takšno nesrečo ali pa imava drugačne kriterije o ohranjenosti avtomobila. Kakorkoli, meni se ni dalo ukvarjati z zgonjenimi jajci in sem šel in kupil novega Golfa, res pa da je moj prejšnji avto bil tudi nov. In tudi naslednji avto bo nov, ali pa kakšno leto rabljen z vsaj še 2 leti garancije.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Jaz pa se vedno cakam, da se ena revija spomne in poklice na servise in napise cene servisov in dolocenih nadomestnih delov. Tule pa vsi klepajo kako je bavarc drag, pro ceed pa nekaj najboljsega kar ti zivljenje lahko ponudi.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Jaz sem bil dolgo zagovornik majših avtomobilom pa recimo novejših, moje mišlenje je bilo saj se v novem Cliotu ali pa P206 pelješ isto dobro kot v 7 let starem Passatu ki staneta približno isto denarja, mogoče celo večji manj!

Treba je v račun vzeti da večji avto načeloma stane več. poraba, registracija, servisi... ampak to ni 5x več!!!

Tudi sam sem kupil novega P206SW ker sem hotel imeti nov avto, situacija je nanesla da sem ga prodal, kupila takrat Passata
za manj denarja in se z ito porabo vozil bolj udobno in pa predvsem varneje, več pasivne in aktivne varnosti, za servise sem pa dal malenkost več... Sebe imam rad in se mi ne gre za imiđ, sedaj vozim Laguno l2001 in je ne zamenjam za nobeno malo gajbico več!

Pa sem bil prej skoz pameten mojim kolegom ki so kupovali, Omege, Passate ipd, sedaj ko sem sam uporabnik vem zakaj.
Ja starejši avto se mogoče kaj več pokvari, vsako stvar je potrebno vzeti z doleočeno mejo razuma, tudi avto z 7letno garancijo
nima zastonj vzdrževanja, hudič je velikokrat skrit v detajlih!

Kar se pa tiče šrimerjave današnje nesreče... 18 let star Golf II ali pa Punto 2010 letnik, od leta 99 naprej se je res veliko naredilo na varnosti avtomobilov in če se udarita dva taka je rezultat jasn, Golf je en razred višji, samo je že predpotopen pa nič težji od puntota, teža vozila oz kinetična energija zelo vpliva pri prometni nesreči. Če bi pa primerjal recimo BMW serije 3 letnik 2005 ali pa Punto letnik 2010 je pa jasno da bo punto potegnil ta kratko, pač velikost tukaj res šteje in ne se slipit da če imaš novega malčka da si tako varen kot v starejšem večjem avtu... Moja 10let stara laguna v takem trčenju v varnosti pošiša punteka, clia ali pa tud Polota l 2010!

Vsem želim srečno in varno vožnjo, ampak prvo je treba poskrbet zase!

NI point v velikosti avtomobila,

sicer pa je varnost dokaj cudna zadeva, ko so na top gearu testirali volvota proti smartu je bilo precej jasno kaj lahko naredijo leta razvoja

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
najboljse je, ko pride nek osebek s svojo resnico in hoce vse prepricat, da je njegova edina pravilna. Po mojih izkusnjah so ravno taki tisti, ki se bunijo zaradi kompleksov.

Dejstvo je, da so avti ze nekatere prevozno sredstev, za nekatere pa strast. Zakaj je tako tezko razumeti, da pac pri strasti ni vedno vse vprasanje razuma se manj pa stvar postavljastva.

Vsekakor imas tudi imbecile, ki kupujejo avte da zdravijo komplekse, ampak take imas pri vseh znamkah, od BMW do Honde itn, tisti ki pa na podlagi teh identificirajo ostale voznike neke blagovne znamke, pa niso nix boljsi od teh imbecilov

hoces rect, da z nekim nepremium renaultom, recimo meganom renault sport, ne moreš vozit strastno!?

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
nevem zakaj ko se govori o rabljenih avtomobilih imajo vsi v mislih 7-8 let stare?
Ljudje najvec kupujejo avte stare 2-3 leta, pri cemer tisti glavni del cene zgubijo, avti pa so dalec od zastarelega.

HEPAN, ce bi malo poznal znamke, bi vedel da znamke, ki dajo nekaj na svoje ime ponujajo "premium" rabljene avtomobile, ki so bolj pregledani preden so prodani dalje kot novi avtomobili. Na taksne avtomobile dajejo euro garancije in tako naprej. Ko ti tak avto ostane na cesti, te pridejo oni iskat, ce si predalec od doma, ti placajo hotel in se kaj bi se najdlo.

Po drugi strani pa berem kako je imela Kia Proceed al kaj pac je, garancije se pa se, ko pa je sla sklopka po 20.000km pa je niso hoteli menjati, ker so najdli milijon razlogov, zakaj ni kriv proizvajalec.

Da ne govorim o raznih crickih in kompaktnosti avtomobila. Dejansko, ce ti ne ves zakaj bi se premium znamka kupla in ce po tvojem vsakdo kupi premium znamko po 7 letih, se ne pomeni da so dejansko kupci premium znamk neumni. Neumen je tisti, ki misli da ve boljse od nekoga, ki ma svoje subjektivne razloge.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
hoces rect, da z nekim nepremium renaultom, recimo meganom renault sport, ne moreš vozit strastno!?

tukaj se vidi kolko je tebi jasno kaj sploh avto je. Strast do avtomobilov enacis s strastno voznjo?
Jap, ljudje majo strast do legendarnega minimorisa zato, da lahko strastno vozijo - bravo
isto do hrosca, isto do mali miljon drugih kultnih avtov...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Uffffff ene pa res boli, tolaži se s tem da boš morda tudi ti stopil nekoč med nas NEUMNE
smile-1.gif
do takrat pa s svojim Puntom hodi tukaj preko meje v Avstrijo na Steake za 50€. Sicer malo v razmislek... Se ti ne zdi da je to individualna odločitev vsakega posameznika? A si ti neumen če greš na kos mesa brez priloge za 100€? Večina ljudi bi rekla da ja... Tako je to vidiš...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
mislim da bi blo kr fino, ce bi kdo na tem alterju kdaj prebral kaksen post in ga razumel...

v prvem postu je vprašanje, zakaj vedno eni in isti ljudje tukaj na forumu ko kdo vpraša kakšen avto naj izbere, vedno forsirajo te svoje super duper znamke vse ostalo pa je krš...drugorazredno

Jaz pa mislim da klasičnih drugorazrednih znamk več ni tako kot je to bilo pred 20 ali 30 leti, ko je bil BMW, ali celo OPEL res različen od vseh ostalih avtomobilov...danes se avtomobili ne razlikujejo tolko da bi lahko govoril o dobrih in slabih, pri normalnem človeku bi moral vsak zdržat 200kkm

a kljub temu. Imam dva znanca oba prisegata na BMW en ima x5, drugi 335 touringa, pa ne vem kdaj sem ju nazadnje vido da sta se pripeljala s svoji avtom...ker sta mesečno na nekem (NE bistvenem servisu) ampak ona dva še vedno vztrajata da je BMW najboljši in oprosti to je meni neumno, ko me bo kaka znamka razocarala bom menjal

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Prijatelj, eno vprašanje glede na to, da si tako glasen v tej temi.
tongue-1.gif

Zakaj si kupil 07" Peugeota za 7k, ko bi pa za tak denar dobil 02" premium Bawarca?

7 sedežev in garantirano najnižja možna poraba in 2 leti staro vozilo. Bestbuy.

Nekak jih morem dol pripelat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
HEPAN sprijazni se, če primerjaš npr. nek OPEL s premium znamkami je pač drugorazreden avtomobil. Saj pa imaš pri vseh stvareh v življenju range (ure, meso, jajca, mestne četrti, ....) in zato nevem zakaj nekateri avtomobili naj ne bi bili prvorazredni in nekateri drugorazredni, nekateri pa celo sranje?