Vozila naših krimičev

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ahaaa, ti si mislil na zbirko črtic Prežihovega Voranca...
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Center za varovanje in zaščito = bivši UVZ (Urad za varnost in zaščito)

kok sto tisoč evrov se je izgubilo v procesu genainega preimenovanja..mamo kak nove oddelke in pripadajočo garnituro vladarjev.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.099
16.274
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Lost a niso enkrat krimiči bli v Cty park garaži z modro astro gsi in rumeno hondo 1,4i?

ja, ampak to je bilo zaradi takrat aktualnih kraj avtoradijev na območju btcja
hysterical-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Center za varovanje in zaščito = bivši UVZ (Urad za varnost in zaščito)

kok sto tisoč evrov se je izgubilo v procesu genainega preimenovanja..mamo kak nove oddelke in pripadajočo garnituro vladarjev.
Ne vem kok € je blo vrženih čez okno, boš moral ministrico Kresalovo vprašat. Pa ko jo boš to spraševal jo še vprašaj koliko € je šlo v luft in v razno razne žepe za uvedbo ISO9001 standarda. Zdej se lahko pohvalimo, da imamo na dopish ISO oznako
bonk.gif

So pa tudi preimenovali Center za forenzične preiskave v Nacionalni forenzični labaratorij, ustavnovili so UPS (Uprava za policijske specialnosti), pod to službo spadajo CVZ, OKC, SE in LPE. Nacionalni preiskovalni urad je pod okriljem Uprave kriminalistične policije, ampak na NPU imajo vseeno svojega direktorja, čeprav je to samo ena služba v sklopu UKP......muækalica
wink-1.gif

Pač politične igrice, odpiranje novih delovnih mest itd....debata za v drugo temo
wink-1.gif

http://www.policija.si/images/stories/O_Policiji/PDF/100701-OrgGPU.pdf

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ

Evo sem vprašal kriminalista, pravi da v službi uporabljajo tudi svoja osebna vozila, dobijo pa povrnjene stroške. Imajo 2 službena, ampak če je kakšna iskalna akcija ali racija ali kaj podobnega, gredo s svojim avtom ker je službenih premalo.

LP

no al ti je zvalil buče al pa dela na neki mikro postaji kjer imajo LKS z dvema kriminalistoma. Na postajah je običajno vsaj toliko ali pa več civilnih vozil (v primerjavi z modro belimi). Na SKP-jih (kriminalisti na upravah) pa jim prav tako ne manjka vozil, ce jih zmanjka jim jih posodi še SUP oz SOP (sektorja na upravi). Ne trdim da nabijas ti je pa taka razlaga zelo za lase privlecena. Pa brez zamere.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
in pri vseh teh avtih meni še vedno niso našli ukradenih stvari in verjetno še komu drugemu ne.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
In kako bi ti našel svojo ukradeno stvar? Daj napiši svojo idejo, sploh ne pišem provokativno. ti napisi jaz pa ti bom potem povedal kaj se da in kaj ne in to utemeljil. Probajva.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ukradena je bila radioamaterska antena...velikosti dobrega metra na magnetnem podstavku...uporabna za na vozila in drugače niti ne....pa kaj je problem ustavit ljudi s tako iztopajočo anteno in jih povprašat o nakupu?

Sej se ne sekiram dosti za tisto anteno...ampak ta bedak ki mi jo ukradel je vlekel tudi kabel ven in mi je uničil postajo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
pa kaj je problem ustavit ljudi s tako iztopajočo anteno in jih povprašat o nakupu?

- na ebay-u
- na bolhi, dobila sma se pri rutarju, že pol leta nazaj
- pri Fetahiju na tržnici
- našel v kleti ene hiše ki smo jo podirali...

evil.gif

Nazaj na temo:

Že uff časa nazaj (obdobje nokije E51; 4.5 let nazaj) sma s frendom kupovala zanj en mobič, in po telefonu se čujemo, še maš, še mam, kok je cena,
a tok je cena, bi lahko tak, lahko, nemoremo, ok, dobimo se pri tušu nasproti pumpe, sma z belim avtom MB table
ob 22 sma mi2 doli.
Pridema dol, vmes še klic če je že tam, aham ok si, se vidimo za minuto. Primotama do njega, stopima ven, serbus serbus,
daj da vidima zadevo, mi izroči škatlo, HOP cefizelj, prileti zelen terano (mogoče pađero) in beli baleno in so že stali 4je okoli nas,
pokažejo broške in bolj ko naju obkolijo njega, kak deal mamo zdaj v postopku, model premeče škatlo in telefon, pregleda
vsak jeben kotiček škatle, jo položi na haubo nato obdelajo modela, nama pa rečejo "vi2 pa samo bejžta"
smile-1.gif

In sma se lepo peljala v CE gledat na uro
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
in pri vseh teh avtih meni še vedno niso našli ukradenih stvari in verjetno še komu drugemu ne.

Sodelavec si je tudi moral sam spomagat, da je našel cepca, ko mu je v enem ovinku porajsal celotno levo stran avtomobila. Sam mal logike je vklopil in se sprehajal naokoli. Policaji so pa zbirali podatke in to delali v nedogled.
hysterical-1.gif

Men so tudi pobrali kar nekaj stvari iz avtomobila. So si ogledali crime scene in to je bilo to. Še 1x sem klical, potem pa nič več, ker bodo tudi tokrat v nedogled zbiral podatke. Apollo, kako bi se lotili? Hm....
17758-icon_confused.gif
Tudi pri meni ni provokacija, samo tak občutek me obdaja že dolgo časa.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja je na mikro postaji, sem ti že v prvem postu odgovoril da je verjetno odvisno od postaje do postaje
grin1.gif

Ni cel svet samo ljubljana z 200 zaposlenimi in 50 različnimi oddelki
smirk-1.gif

Tudi ljubljanska reševalna ima 70 vozil domžalska pa 4
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V Lj. imajo tudi bordo rdečo Kio Sephio, temno siv Citroen ZX (dobro leto nazaj je še bil v obratovanju), pa temno moder Renault Clio 2 ph1, zeleno Opel Astro ~l.2002, golf 5 v večih barvah in zelene Puche, oziroma Mercedese G.

Najde se pa tudi en "krimič wnb" s črno Škodo Fabio, reg. LJ*CK-521 s CB postajo in zatemnjenimi zadnjimi šipami.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
kako pa ves ta je ta zadnji wannabee?

@kazamurnik

Sej ti je ze mX odgovoril. Pri zadevah ki nimajo serijske stevilke oz. nekaj unikatnega je pac nemogoce dokazat da je to ravno tista antena ki so jo tebi sunili.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Res je...samo te antene so dobre samo za radioamaterje in samo oni jih kupujejo...ponavadi se kupuje eden od drugega...ni zdaj ,da bi nekdo kar kupil tako anteno ki nima z njo kaj počet. Bolj me jezi to ,da krimiči celo poznajo skupinice ki kradejo in jih samo gledajo od daleč...za akcijo se spomnijo komaj ko je že nekaj kraj mimo. Po drugi strani bi pa lahko tudi policajii kaj več pokontrolirali ,če imajo že v računalnih sezname ukradenih stvari. Vse se vrti samo okroh prehitre vožnje in alkohola ,vse drugo ni policijsko delo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.403
5.660
113
Mislm da narkiča k rab fix ne zanima zakaj se antena uporablja
smile-1.gif
Pač jo lah ukrade...za neki jo bo že lah zamenjal....

Če bi bil radioamater mu ne bi vleku kabla pa zjebu CBjke
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Citat:
Res je...samo te antene so dobre samo za radioamaterje in samo oni jih kupujejo...ponavadi se kupuje eden od drugega...ni zdaj ,da bi nekdo kar kupil tako anteno ki nima z njo kaj počet. Bolj me jezi to ,da krimiči celo poznajo skupinice ki kradejo in jih samo gledajo od daleč...za akcijo se spomnijo komaj ko je že nekaj kraj mimo. Po drugi strani bi pa lahko tudi policajii kaj več pokontrolirali ,če imajo že v računalnih sezname ukradenih stvari. Vse se vrti samo okroh prehitre vožnje in alkohola ,vse drugo ni policijsko delo.

Zdej ali ne razumes ali pa noces razumet. Jaz lahko grem do cloveka ki ima tocno tako anteno kot so jo ukradli tebi. On mi pove se za dva soseda ki imata enake. Ena od teh je verjetno ukradena. katera? Lej, ce ni serijske si lahko jaz to anteno nekam vtaknem ker ne morem niti ugotovit katera je ukradena ce so vse enake.

Kar se tice skupin ki kradejo. ocitno si poln informacij, zasebna sporocila obstajajo pa se izkasljaj ce zelis. PA se ni treba podpisat da ne bos takoj zajokal da se cesarkoli bojis.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kar se tice skupin ki kradejo. ocitno si poln informacij, zasebna sporocila obstajajo pa se izkasljaj ce zelis. PA se ni treba podpisat da ne bos takoj zajokal da se cesarkoli bojis.

Pol pa boš ti dal naredbo vašim herekrom, da pritisnejo na admina, ta mora dat IPje, pol pa ga bote na postajo zvlekli in ga zasliševali dok nebo pel kot ptička
evil.gif

Vi v sakojih in dolgih plascih v avtih z dvema antenama z broškami v denarnici ste opasen kaliber ljudi s katerimi opravka met je bol slaba ideja
smile-1.gif

evil.gif