Vozila naših krimičev

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Srebrne A6 od CVZ so 3.2FSI in ne 3.0TDI.

Mogoče je pa videl novo A4 3.0TDI od SENDM-ja
tongue-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Otroci, ni vsak uslužbenec ministrstva za notranje zadeve ali policije, ki je v službi v civilu, "krimič".

Kriminalisti uporabljajo pogosto za delo tudi svoja osebna vozila, ki so lahko kakršnakoli.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Hvala ker si nas razsvetlil. Pa nasmejal. S tole zadnjo glede privat avtov. Ob super plačah seveda vsi trošijo privat bencin za službo. Redko se zgodi to kar omenjaš, tako zelo redko da niti ni vredno omembe.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Če ti misliš, da je naša policija tako bogata, da ima vsak krimič svoj služben avto, te ne bom prepričeval v nasprotno.

Sploh pa ne razumem namena te debate. Kaj ste tu sami mutibariæi, ali kaj, da se bojite policije?

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Maš prav. Zato imajo nekateri službene avte drugi pa mopede.

TO je kot bi napisal da poštarji s privat APN-i pošto razvažajo pa da se cestarjis privat kamioni naokrog prevazajo. Ni ravno logicno ane?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Maš prav. Zato imajo nekateri službene avte drugi pa mopede.

TO je kot bi napisal da poštarji s privat APN-i pošto razvažajo pa da se cestarjis privat kamioni naokrog prevazajo. Ni ravno logicno ane?

Ja drugače je tako kot si napisal, saj dobijo plačano uporabo lastnega vozila - potni stroški
tongue-1.gif

Se vidi da si policaj
grims-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.049
1.849
113
Emona / Carnium
Morda je Kasius hotel povedat, da krimiči npr. na poti domov (s svojim osebnim vozilom) radi mahajo z nekimi izkaznicami in značkami in ustavljajo vozila in težijo in so pametni, da se njim mudi, ti pa bi se moral s prehitevalnega pasu umakniti pod prikoličarja, ki si ga ravno takrat prehiteval, da lahko oni s svojim belim golfom 2 "priletijo" mimo ko sneta sekira...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
@doctorz a ti pol s svojim resilcem naokol vozis? Dobr mate to zrihtan.

@mistique da na avtocesti vidis sluzbeno izkaznico kako nekdo z njo maha- svaka ti čast. Kako pa ugotoviš da je od policije? Ker lej če uspeš prebrat zadeve gor pol maš ekstra dober vid. Dejstvo je, da če je na šihtu in ima razlog za prehiro vožnjo bo pač potegnil, če se usuje bo pa sam kriv. Tale z izkaznicami ki ti jih kazejo med voznjo je se bolj lovska kot tista o pogosti uporabi privatnih avtomobilov.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nekateri imajo celo v privat vozilih vgrajene sirene in luči. Pa ni zgodba z kafane,ampak ga poznam, videvam dnevno ( ker sploh ni redni policist,ampak le v rezervi) , ima pa tudi značko.
Pred kakšnim letom je enga kolega hotu "ustavit" s temi lučkami in sireno,samo je imel kolega dvakrat več KM,pa še vedel je za koga se gre,tako da niti pod razno ni bremzal...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
No več jih ima v lastnih vozilih modre luči. Jih tudi jaz poznam (zelo osebno
wink-1.gif
). Ampak za nobenega še nisem slišal da kdaj koga ustavljal (point je v prednosti v prometu). Rezervni policisti nimajo službenih izkaznic (značk). Službene izkaznice so skupaj s pištolo shranjene v sefu na policijski postaji in jih dobijo samo za čas ko so vpoklicani na delo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ta si je sedanji in tudi prejšnji avto kar dobro "opremil" , vem pa da ima drugače večina solzice v avtu... glede značke pa ne vem kako to da jo ima, kazal jo je, kaj točno je gor pisalo se res ne spomnim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.319
7.345
113
Lej sej v koncni fazi si jo lahko vsak sam nardi...sam nekaj opreme rabis itd...tocne mere so objavljene kot priloga pravilnika =)

poleg tega vem za upokojene policiste ki so izkaznico kak mesec pred penzijo "izgubili". Sam stvar je jasna, če ga kdo prijavi bo fasal kazensko.

Je pa kar nekaj mojstrov ki imajo vgrajene modre luči, nekaj je celo takih ki ljudi ustavljajo in kontrolirajo dokumente. Ampak nimajo nobene veze s policijo tko da je to pojav ki nima dosti veze s policisti ali kriminalisti.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.049
1.849
113
Emona / Carnium
Priznam, da med vožnjo nisem uspel prebrati kaj piše niti nisem dobro videl kaj točno sovoznik moli skozi na pol odprto okno (zgledalo je kot značka šerifa z divjega zahoda). Ko pa je začel (po tem, ko me je prehitel) pred mano zavirati in kazati, da naj zapeljem na odstavni pas (kar se je tudi zgodilo) in je stopil iz vozila, prišel k mojemu in mi še 1x pokazal izkaznico oz. značko (kar meni ni prav nič pomenilo, ker sem vedel, da gre za prepotentnega labilneža), takrat, sem pa uspel prebrati oz. sem videl "logotip" kriminalistične službe. Mislim, da je med hojo proti meni vpil, da če ne vem, da ga oviram pri nujni vožnji.
13.gif

Skratka, odprl sem okno in tipu hotel povedati, da če je normalen in kaj mu ni jasno, pa se je že obrnil in odpeljal s svojim sodelavcem...

Dogodek sej zgodil na štajerski AC (na relaciji MB-CE) kakšnih 8-10 let nazaj. Beli golf 2 brez označb. Ne vem ali je šlo za službeno vozilo ali ne.
Sorry za off, sem hotel malo popestriti temo z mojo izkušnjo
nahrung002.gif