Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ksz

nekateri se pogovarjate kot, da sta se dva mulca v peskovniku skregala zarad lopate. Pa ni tako. To je politika. In politika je eno samo blefiranje, sprenevedanje in tiscanje prsta v rit.
Zato NATO ne deluje. Nihce ne bo “prijatelju” pomagal z lastnimi vojaki.
Tudi, ce Putin napade Poljsko ali Avstrijo, Biden ne bo poslal svojih vojakov. Ce Putin napade Slovenijo, Nemcev ne bo sem dol.
Edino, kar bi se lahko zgodilo je, da se poslje pomoc v orozju in solanju lokalne vojske. Ampak za to je potreben cas.
V primeru Ukrajine so “nase” obvescevalne sluzbe zatajile. Niso prepoznale Putinovega namena. Sicer bi bila Ukrajina morda drugi Izrael - pravi scit med vzhodom in zahodom.
Sedaj je EU scit med vzhodom in ZDA.

• Všeč mi je
Reactions: ynos in Kamele0N

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Če NATO vrže bombe v Ukrajini na ruske položaje, bo Rus to razumel kot vojno napoved Rusiji. Pojdi ti razložit Putinu, da samo braniš državo in je vse kul.
Vojna napoved Putinu lahko pomeni trigger, da mojster poseže po težkemu maščevanju, kar bi pomenilo izstrelitev raket dolgega dosega na cilje izven Rusije in Ukrajine. Ali v najslabšem primeru izstrelitev jedrske konice vedi ga kam.

Tega ne bo šel tvegat trenutno nihče. Ne vem zakaj se ti to zdi tako čudno.
No, takega Putinovega obnašanja se pa tudi ne more pustiti. To je tako, kot če bi Hitlerja kar pustili, da pošilja vojsko okoli in osvaja. Treba bo poslati tja vojaško silo, potem pa naj g. Putin premisli, kaj bo. Hitler je tudi debelo gledal, ko so mu po napadu na Poljsko anglija in francija napovedale vojno. Ker zdaj smo ravno tam. Po par dokaj nekrvavih osvojitvah je Putin šel zdaj na polno. Če ne bo ustavljen, se ne bo ustavil. Moldavija, Litva, Latvija, Estonija, pa še kaj lahko pade. Vedno bo namreč ista grožnja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Ko bo na meji z Nemčijo se bo morda kaj zganilo. EU nima jajc. Kar so Putinu dokazali. Najprej s Krimom, sedaj s celotno Ukrajino. Naslednje so pa na vrsti kot si napisal. Čez par let, ko bo 90% Ukrajincev imelo ruski pasoš in bo to Rasija. Potem bo Putin našel par Rusov v teh državah in jih bo šel ''reševati'' izpod jarma zavojevalcev in denacifizirat.
Sem napisal rešitev: pospravit bi bilo treba Putina in njegove ožje somišljenike. Samo to ni ''civilizirano''. Bo treba enkrat narediti ''necivilizirano'' odločitev, tako kot se je naredila odločitev za jedrski bombi na Japonskem.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Ko bo na meji z Nemčijo se bo morda kaj zganilo. EU nima jajc. Kar so Putinu dokazali. Najprej s Krimom, sedaj s celotno Ukrajino. Naslednje so pa na vrsti kot si napisal. Čez par let, ko bo 90% Ukrajincev imelo ruski pasoš in bo to Rasija. Potem bo Putin našel par Rusov v teh državah in jih bo šel ''reševati'' izpod jarma zavojevalcev in denacifizirat.
Sem napisal rešitev: pospravit bi bilo treba Putina in njegove ožje somišljenike. Samo to ni ''civilizirano''. Bo treba enkrat narediti ''necivilizirano'' odločitev, tako kot se je naredila odločitev za jedrski bombi na Japonskem.
90% prebivalcev Krima in Donetsk in Luhnask so Rusi in ne želijo biti pod Ukraino...

• Haha
Reactions: tony

peroo

Fizikalc
29. sep 2007
110
28
28
ljubljana

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Menda je hotel, samo, kot se vidi sedaj, ne bi mogel niti pristati.

Btw, kje je Andy?

Zdi se mi, da se je enim rusofilom v teh dneh kar porušil svet. Vsi so trdili, najprej da ne bo nič, da amerika samo straši, da so samo vojaške vaje, potem da gre samo za par enot, pa da gre samo za področje, ki je že itak v rokah uporanikov, pa spet nasledji dan, da bo samo širše območje Donbasa, pa da Putin noče okupirati cele Ukrajine itd....

Mislim, toliko krat, kot so te dni eni izpadli naivni bedaki, se težko še kdaj zgodi. Vse, za kar so rekli, da ne bo, se je zgodilo.

Sem tukaj. Berem. Zanimivo branje. Super ste. Vsi. Brez žaljenja. Bravo!

Nič se mi ni porušil svet. V tole sem se vključil šele ta teden. Prej sem spremljal bolj postransko. Me sploh ni bilo v debati.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.224
7.038
113
The Russian president is now speaking, and appears to be calling on Ukrainian servicemen to turn on their government.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
The Russian president is now speaking, and appears to be calling on Ukrainian servicemen to turn on their government.

"Vzemite oblast v svoje roke. Mislim, da se bomo lažje pogajali z vami kot s to bando neonacistov in odvisnikov od mamil," je v nagovoru, ki ga je predvajala ruska televizija, ukrajinsko vojsko pozval ruski predsednik Vladimir Putin.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
273
83
IMG_20220225_170727.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
90% prebivalcev Krima in Donetsk in Luhnask so Rusi in ne želijo biti pod Ukraino...
90% se je nanašalo na CELOTNO UKRAJINO.
Glede teh treh pokrajin pa ne bi vedel. Si pa poglej malo informacije o tem, kako je Putin prisilil prebivalstvo Krima, da je vzelo ruski potni list. Ker brez tega jim je bilo normalno življenje praktično onemogočeno. In pa tudi na ostalih dveh območjih se je že pred spopadom začela aktivna politika podeljevanja ruskih potnih listov, čeprav bolj s korenčkom. Koliko % je pa dejansko Rusov v teh pokrajinah pa verjetno ne ti, ne jaz ne bova vedela, ne? No, sedaj bo pa palica padala. Tako kot po celotni Ukrajini. Čez par let se bo pa zahod praskal, kako je kar naenkrat 90% Rusov v Ukrajini. Pa ko bo na ''volitvah'' zmagal Rus z s samo 95% večino.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in 8888

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.224
7.038
113
Kaj pa vem... Meni se zdi, da so v manj kot 48 urah kar dosti naredili.

Carpet bombing vsega živega k sreči ni v njihovem načrtu.
Čudno je, da so že ob 04 zjutraj raketirali kijev in se not vozili s tanki, čez dan pa nič novega kar se tiče "napredka"?

Russia has lost momentum, US says​

A US defence official has said Russian forces have lost momentum in their invasion of Ukraine.
According to the Reuters news agency the official said no Ukrainian population centres have been taken so far, but some Russian missiles have impacted residential areas.
They added there are also indications of cyber attacks against the Kakhovka hydroelectric power plant in the south of Ukraine.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.