Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Razmišljam malo..če bi EU pomagala UA in premagajo/odbijejo putina, bi to pomenilo velik udarec za njega in rusijo nasplošno.

Posledično bi sigurno lahko v prihodnosti izpogajali nižjo ceno energentov, ob ostalih sankcijah?
Nihče ne upa direktno pomagat Ukrajini, ker je Putin nor. Kdo bo šel tvegat frontalni spopad z Rusijo ali celo izstrelitev jedrskih raket?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Vojska prihaja v mesto šele sedaj ko so Rusi že notri in marsikje utrjeni? Huda nova taktika.
Pomoje je to, kar smo že debatirali tu. Armada je bila povečini na vzhodu ali imela utvrdbe drugje. Zajebal jih je belorus, da so lahko rusi flankali izza leđa. Pa verjetno jih tudi iz one strani ni prišlo "na tisoče", ampak samo skupicina, ki je mislila da bo bliskovito zasedla zelenega, pa jim ni ratalo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Nihče ne upa direktno pomagat Ukrajini, ker je Putin nor. Kdo bo šel tvegat frontalni spopad z Rusijo ali celo izstrelitev jedrskih raket?
Kakega frontalnega? Na kopnem? Kje? Preko belorusije, ukrajine? na koga? Američane tam? al se bo ruska pomorska enota spravila na havaje?

Nekaj je, če je svet razdeljen kot v WW2, drugo pa je sedaj, ko smo vsi vs rusi...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Darjanova razmišljanja so pa priceless....
Ti si eden tistih, ki menijo, da ima rusija kopenske sile, ki lahko zasedejo EU, UK, ameriko? Dlje od belorusije ne bi prišle...poglej malo zemljevid. Tudi če pridejo kitajci poleg so omejeni....spet, ni to ww2, ko si imel nemčijo, makarone, pa potem vmes malo poljske, pa anglijo, pa potem spet ruse, pa potem japonce spet na strani pa špance, pa afriko...zdaj je ves svet vs Rus.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Kakega frontalnega? Na kopnem? Kje? Preko belorusije, ukrajine? na koga? Američane tam? al se bo ruska pomorska enota spravila na havaje?

Nekaj je, če je svet razdeljen kot v WW2, drugo pa je sedaj, ko smo vsi vs rusi...
1. Nismo vsi proti Rusom, niti približno.
2. Frontalno pride takoj ko Putin pregazi Ukrajino in je v EU. Jasno pa je, da kadarkoli lahko izstreli jedrske konice preko ozemelj kamorkoli želi. Pozabi USA, jih ne zanima, oni niso direktno ogroženi.

Skratka tip je pokazal, da je sposoben na polno napasti sosednjo državo. Kar bi moralo vsem dati signal, da je pripravljen narediti še kaj hujšega, če ga pripelješ do tega. In napad NATA na ruske položaje v Ukrajini ali celo v Rusiji bi bil lahko sprožilec tega.

• Všeč mi je
Reactions: Car

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Dobro, jedrske konice pomenijo konec sveta in ne vojno, potem bi se vse zaključilo. Valda sem imel v mislih kopenske spopade in osvajanje ozemlja. Saj zahod ne rabi nič napadat v UA, samo brani držajo. Rus je tukaj agresor in se ga rine ven, to je veliko drugače, kot osvajat ozemlja.

1. kdo pa je za ruse, razen sirija in kitajska, pa še verjetno kake minorne države v stilu s koreja, ipd?

• Všeč mi je
Reactions: 8888

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Jaz bi se bolj bal kitajcev kot pa rusov v vojskovanju. Putin je tudi sedaj kot en slon proti miški, nekaj se trudi, da bi jo potepal, pa ne ratuje najboljše. Sicer pa vojna kot vsaka druga, najslabše jo bodo odnesli čisto običajni državljani rusije in ukrajine.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Res je ja, kitajci imajo baje 3mio armado...to pa tudi če ima vsak le ak47 lahko naredijo dr mr, ampak oni nimajo nikam it, razen tajvan pa indijo...preden pride to do evrope jih napalm že skuri ko mralje.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Dobro, jedrske konice pomenijo konec sveta in ne vojno, potem bi se vse zaključilo. Valda sem imel v mislih kopenske spopade in osvajanje ozemlja. Saj zahod ne rabi nič napadat v UA, samo brani držajo. Rus je tukaj agresor in se ga rine ven, to je veliko drugače, kot osvajat ozemlja.

1. kdo pa je za ruse, razen sirija in kitajska, pa še verjetno kake minorne države v stilu s koreja, ipd?
Če NATO vrže bombe v Ukrajini na ruske položaje, bo Rus to razumel kot vojno napoved Rusiji. Pojdi ti razložit Putinu, da samo braniš državo in je vse kul.
Vojna napoved Putinu lahko pomeni trigger, da mojster poseže po težkemu maščevanju, kar bi pomenilo izstrelitev raket dolgega dosega na cilje izven Rusije in Ukrajine. Ali v najslabšem primeru izstrelitev jedrske konice vedi ga kam.

Tega ne bo šel tvegat trenutno nihče. Ne vem zakaj se ti to zdi tako čudno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Razmišljam malo..če bi EU pomagala UA in premagajo/odbijejo putina, bi to pomenilo velik udarec za njega in rusijo nasplošno.

Posledično bi sigurno lahko v prihodnosti izpogajali nižjo ceno energentov, ob ostalih sankcijah?
Če bo kdo tukaj naredil rez....bo to USA.....jebesh EU....!

I

Izbrisan uporabnik 474

Mislim, da je to daleč od "na polno." Kar so zdaj poslali, je (prosto por Hermannu) "staro železo." Nove igračke in "resno orožje" je še zapakirano.

Kar se pa tistih treh videov tiče, ko en oklepnik zapelje čez avto rikverc, en oklepnik avto nagazi čelno in enega v rondoju zavrti - se mi zdi, da gre povsod za isto območje (rondo). V prvem izgubi vozni oblast pri pospeševanju iz rondoja, pa ga zasuče in se prav vidi, da ko zapleše, je konec - je samo drseči kup železa brez kontrole. drugi video, ko gre rikverc čez avto se pred tem tudi vidijo špure, kot da ga je zaneslo in je oddrsel v avto. Tretji video se tudi vidi, da ga je zanihalo in potem je blo konec.... Možno celo, da sta drugi in tretji video isti incident iz dveh različnih zornih kotov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Če NATO vrže bombe v Ukrajini na ruske položaje, bo Rus to razumel kot vojno napoved Rusiji. Pojdi ti razložit Putinu, da samo braniš državo in je vse kul.
Vojna napoved Putinu lahko pomeni trigger, da mojster poseže po težkemu maščevanju, kar bi pomenilo izstrelitev raket dolgega dosega na cilje izven Rusije in Ukrajine. Ali v najslabšem primeru izstrelitev jedrske konice vedi ga kam.

A nimamo mi nekega ščita proti raketam nameščenega?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113

V bistvu tudi če se NATO odloči za konvencionalno delovanje je to jeba, ker boo treba zagotovit vojake. In USA jih ne bo dala vseh in sama napadala ampak se bo morala krivda delit, to pa recimo pomeni da bomo tudi mi morali dat 100 vojakov tja in kakšnega bomo dobili nazaj v vreči. Kar pa ni več hec ker to vpliva na javno mnenje. Zaradi takih stvari so že padale vlade in nobenemu v EU trenutno ni v interesu da v neko tretjo državo pošilja umirat svoje ljudi.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
kakšna svetovna vojna? kdo bi stopil na stran rusije in napadel zaveznike "izza leđa"? Italjani, švicarji, avstrijci?

Bila bi vojna svet vs rusija, vmes pa bi kitajska delala sranje.

WW2, kot je bila, se več ne more ponoviti, ker bi prej bil dr mr z jerskim.
Darjan Nato JE večina ostalega sveta. Daj zberi se malo. In ni dvakrat za rečt da budalo od Putina nebi pritisnil "rdeči knof". Dokazal je da je fanatični diktator, zgleda da večji kot sam debilko Kim.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.