Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Več kot očitno je, da Putin drži vajeti in ve kaj dela, ker EU in USA se sam kurčita konktretnega pa nič. Zanimivo mi je pa tudi, da mediji večina govorijo kako Rusi napredujejo, nič veliko pa od obrambe. So ukrajinci tako podhranjeni s vojsko al so najgnjeni k bežanju?
Na nezahtevnem terenu šteje samo število enot tehnike in ljudi na eni ali drugi strani. Rusi so v ogromni premoči. Predstavljaj so, da Italijani napadejo Slovenijo. Pa pozabi na pravljice, kako so zanič vojaki. Če je treba, so vsi ljudje enako dobri vojaki. S čim bi se branili pred letalskimi napadi? S čim pred kopenskimi silami, ki bi jih oni lahko spravili skupaj z neko mobilizacijo več kot ima Slovenija prebivalcev. Ni šans.

Jaz pa mislim da bo po koncu olimpijskih iger kitajska napadla taiwan. Sedaj kitajci krijejo rusom hrbet. Potem bo pa obratno.
Če nisi vedel, olimpijske igre so že končane.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in ales85
2. okt 2007
3.803
2.283
113
Komedija, da smo pri 8 miljardah ljudi odvisni od 140 miljonov Rusov, ki večinoma za burek nimajo in je njihov največji domet rabljen avto iz japonske in poceni roba iz aliexpressa, da so vsaj malo v koraku s časom.

zelo malo se piše o obrambi. Glede na hitro prodiranja, je bilo malo odpora, zračni prostor pa je itak sesut in ga obvladujejo Rusi. O tem se je že govorilo, da je kar nekaj pripadnikov Ukrajinske vojske naklonjenih rusiji in zato ne nudijo nekega odpore.
Kaj ti pomagajo tanki, če nimaš zračne podpore, nasprotnik pa jih enostavno sklati z raketami zrak-tank...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
2. okt 2007
3.803
2.283
113
hitro so se predali, sedaj, ko so ugotovili, da jih je zahod totalno zapustil in ne je več kot jasno, da ne bo ukrenil ničesar.

1645772132625.png

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Na nezahtevnem terenu šteje samo število enot tehnike in ljudi na eni ali drugi strani. Rusi so v ogromni premoči. Predstavljaj so, da Italijani napadejo Slovenijo. Pa pozabi na pravljice, kako so zanič vojaki. Če je treba, so vsi ljudje enako dobri vojaki. S čim bi se branili pred letalskimi napadi? S čim pred kopenskimi silami, ki bi jih oni lahko spravili skupaj z neko mobilizacijo več kot ima Slovenija prebivalcev. Ni šans.

Če nisi vedel, olimpijske igre so že končane.
Trajajo še paraolimpijske igre, zato so "skoraj vse države sveta" podpisale oz se zavezale da bodo v času OI težile k miru. Zato je tudi MOK obsodil putina, ki se tega ne drži, čeprav je "podpisal".

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sistemik

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.867
113
Več kot očitno je, da Putin drži vajeti in ve kaj dela, ker EU in USA se sam kurčita konktretnega pa nič. Zanimivo mi je pa tudi, da mediji večina govorijo kako Rusi napredujejo, nič veliko pa od obrambe. So ukrajinci tako podhranjeni s vojsko al so najgnjeni k bežanju?
Bolj se bodo Ukrajinci upirali, več bodo imeli razrušeno, in več jih bodo pobili, zmagati proti rusom pa ne morejo. Mi smo jih pa dobro nategnili. Najprej jih vabimo v Nato, vedoč da Putin tega ne bo pustil. in ko so nasedli na naše vabe in hoteli v Nato, Putin pa sedaj njihove namere preprečil, smo jih pa pustili na cedilu - če odmislimo, da jim bo Tonin s kamionom poslal kake maske v pomoč.

Če bi se ukrajinci do predvčerajšnjim odpovedali natu, danes vojne nebi imeli. Je Putin jasno povedal, da hoče zagotovila, da se nato ne bo širil na vzhod, in jih ni dobil. Rusi pač nočejo ameriških raket pred svojimi vrati, tako kot američani niso hoteli ruskih raket na Kubi.
Itak pa ukrajinci od nata nebi imeli nobenih koristi, služili bi američani, ki bi jim prodajali orožje in drugo opremo, oni pa plačevali. Morali bi pa vse zamenjat, da bi bilo vse po standardih nata, ker sedaj ni nič.
Ko smo šli mi v nato, so nam obljubljali, kako mi ne bomo samo kupovali, ampak da bodo naša podjetja delala in prodajala drugim članicam vojaško opremo, da se odpira trg... blabla, kaj je sedaj s tem? Še tisto, kar bi lahko sami naredili, kupimo od drugih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Zaradi parolimpijskih iger niso vojne prekinjali niti stari Grki, zakaj bi jo Rusi (ali Kitajci)?
Ali bo Ukrajina v NATU ali v EU ali v skupnosti neodvisnih držav, bi v normalnem svetu morala biti stvar Ukrajine. In pri tem jih moramo podpreti. Ne pa bluzenje, ki ga piše Mirsi. Adijo iz teme, uresničil se je prvi zakon alterja.

I

Izbrisan uporabnik 474

Jasno, odločitev Ukrajine, ali bo zaprosila za članstvo v EU in NATU, je samo njena odločitev. Na strani EU in predvsem NATA pa je, da reče "sorry dečki, imamo zavezo, da se ne širimo na rusko mejo tako da žal ne bo nič..."

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
Bolj se bodo Ukrajinci upirali, več bodo imeli razrušeno, in več jih bodo pobili, zmagati proti rusom pa ne morejo. Mi smo jih pa dobro nategnili. Najprej jih vabimo v Nato, vedoč da Putin tega ne bo pustil. in ko so nasedli na naše vabe in hoteli v Nato, Putin pa sedaj njihove namere preprečil, smo jih pa pustili na cedilu - če odmislimo, da jim bo Tonin s kamionom poslal kake maske v pomoč.

Če bi se ukrajinci do predvčerajšnjim odpovedali natu, danes vojne nebi imeli. Je Putin jasno povedal, da hoče zagotovila, da se nato ne bo širil na vzhod, in jih ni dobil. Rusi pač nočejo ameriških raket pred svojimi vrati, tako kot američani niso hoteli ruskih raket na Kubi.
Itak pa ukrajinci od nata nebi imeli nobenih koristi, služili bi američani, ki bi jim prodajali orožje in drugo opremo, oni pa plačevali. Morali bi pa vse zamenjat, da bi bilo vse po standardih nata, ker sedaj ni nič.
Ko smo šli mi v nato, so nam obljubljali, kako mi ne bomo samo kupovali, ampak da bodo naša podjetja delala in prodajala drugim članicam vojaško opremo, da se odpira trg... blabla, kaj je sedaj s tem? Še tisto, kar bi lahko sami naredili, kupimo od drugih.
V državo postaviš USA/EU marioneto/vodstvo, ki je za to tudi dobro plačana. Preko nje prideš do potrebnih pogodb in članstev, ki ti zagotavlja na dolgi rok lep pritok denarja in dela. To, da bi bil še bližje Rusiji je še dodaten bonus. Računali so, da bo Putin tiho oz. bo popustil saj se v EU težave rešujejo s pogovori, ne vojno. Pa so se zmotili.

Kar se tiče naše orožarske industrije pa ne veš kaj dosti. Smo (za našo majhnost) močno prisotni na svetovnih trgih orožarske industrije. Samo to so podjetja, ki jih ne poznaš in ki ne izdelujejo končnih izdelkov (vsaj večjih ne). Smo pa znana država v tej industriji, tako pri ročnem orožju, merilni tehniki, kot tudi sklopih za oklepnike, itd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Jasno, odločitev Ukrajine, ali bo zaprosila za članstvo v EU in NATU, je samo njena odločitev. Na strani EU in predvsem NATA pa je, da reče "sorry dečki, imamo zavezo, da se ne širimo na rusko mejo tako da žal ne bo nič..."
kakšna pa je ta zaveza? je to kaj črno na belem ali samo lapanje?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Komedija, da smo pri 8 miljardah ljudi odvisni od 140 miljonov Rusov, ki večinoma za burek nimajo in je njihov največji domet rabljen avto iz japonske in poceni roba iz aliexpressa, da so vsaj malo v koraku s časom.
To ni komendija, ampak tragedija. Pa nismo odvisni samo od Rusov, ampak tudi od Kitajčkov.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Pravijo da so nazaj zavzeli tovorno letališče pri kijevu in eno mesto. Verjetno še kaj več.

Jaz pa mislim da bo po koncu olimpijskih iger kitajska napadla taiwan. Sedaj kitajci krijejo rusom hrbet. Potem bo pa obratno.
Ne pozabi pa da ameri že ves čas plujejo v kitajskem morju....

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kaki kreteni ste eni res. Po novem ni nobena država več samostojna, ampak mora vprašat drugo državo, če lahko sama odloča kam in kako bo šla. Prav tako ste pravi kreteni tudi glede opravičevanja vojne, pa naj bo kriva EU, ZDA ali Ukrajina. V nobenem primeru vojna ni upravičena, ker Ukrajina ni rusom naredila popolnoma nič, razen tega, da je Putin totalni bolnik, ki mu ni mesta na prostosti.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kaki kreteni ste eni res. Po novem ni nobena država več samostojna, ampak mora vprašat drugo državo, če lahko sama odloča kam in kako bo šla. Prav tako ste pravi kreteni tudi glede opravičevanja vojne, pa naj bo kriva EU, ZDA ali Ukrajina. V nobenem primeru vojna ni upravičena, ker Ukrajina ni rusom naredila popolnoma nič, razen tega, da je Putin totalni bolnik, ki mu ni mesta na prostosti.

Ti imaš težave z bralnim razumevanjem?

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff in ales85
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.