Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113

Severstal prekinja dobavo v Evropo – OMV ne bo kupil plinskega polja v Rusiji​

Umikajo se tudi ExxonMobil, Boeing in Apple

Zaradi napada Rusije na Ukrajino ukrepe sprejemajo tudi številni svetovni gospodarski velikani. Apple, ExxonMobil, Boeing in OMV sprejemajo ukrepe proti Rusiji, ruski jeklar Severstal bo ustavil dobavo v Evropo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

Severstal prekinja dobavo v Evropo – OMV ne bo kupil plinskega polja v Rusiji​

Umikajo se tudi ExxonMobil, Boeing in Apple

Zaradi napada Rusije na Ukrajino ukrepe sprejemajo tudi številni svetovni gospodarski velikani. Apple, ExxonMobil, Boeing in OMV sprejemajo ukrepe proti Rusiji, ruski jeklar Severstal bo ustavil dobavo v Evropo.

če se še pravi čas vse skupaj ustavi, bojo hitro nazaj zaštartal.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Se ti zdi, da sem se v tej temi kadarkoli ven vlekel....? Menim, da imava podoben dostop do informacij....

A naj te vikam al kaj si želel povedati z zadnjim stavkom? Če imaš izkušnjo, ki me bo še dodatno obogatila, jo z veseljem preberem. Glede na to, da sem že 15 let na Alterju, še prej pa na Mobisuxu, bi rekel, da nisem med mlajšimi člani.

Če govoriš o zgodovini pred 2012 in ozemeljskih problemih med rusijo in ukrajino pričakujem da boš v podkrepitev navedel kakšen vir. Moj vir je recimo
iz leta 1994, ko je Rusija priznala teritorialno integriteto in neodvisnost Ukrajine. Torej takrat ni bilo ozemeljskih zahtev med obema, je pa sporazum povozila Rusija s priključitvijo Krima.

Mobisux ali mobitel.sux.nu?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
koliko pa potrebuje iz Latvije ?
Za baltske države ima Rusija poskrbljeno. Ker ima "dostop" do baltika dejansko lahko nadzira (zamejuje) vse kar pride v te države in tudi po potrebi poskrbi da ne pride. Tako da strateško NATO nima nobene prednosti tule, so rusi precej na boljšem.

Zato je tudi problem skandinavija, če pride v NATO se ta strateški položaj izgubi.

I

Izbrisan uporabnik 474

Je že bilo včeraj...

Pa formulacija je napačna - padel je 20-letni ukrajinski vojak, ki je bil tudi biatlonec...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Kot sem napovedal, kaj bo prineslo zaprtje zracnega prostora. Tu grdi rusi, ki so uvedli reciprocno sankcijo. Azijski letalski prevozniki so navduseni:

In se:

Lastne sankcije se nam bodo vrnile kot boomerang.
Med drugim ima UAE vse svoje a380 redno v zraku. Letalski promet se je samo malo preusmeril oziroma sedaj letijo drugi prevozniki.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.