Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Kaj konkretnega bi ti rad? Da bi poslal Štefko z 2 termovkama čaja v Ukrajino?

Strinjam se z njim, da je več truda porabljeno za sankcije in pošiljanjem orožja, kot pa, da bi se naredilo kaj, da se stvari umirijo.
Že več čas podobno razmišljam, ker slej ko prej se bodo morali dogovorit..... a kot kaže bo potrebno prej vse porušiti in veliko žrtev ...

Do dogovora bo moralo priti, problem pa je, ko je ena stran toliko močnejša da za dosego cilja sploh ne rabi pogovorov in jih je treba prisiliti da sedejo za mizo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.140
11.010
113
kod Džej-Zija
Tematika se je zamenjala, diktatura v eu pa gre naprej. Na češkem lahko pristaneš za 3 leta v čuzi, če se ne strinjaš z uradno propagando. Utemeljili pa so to tako, da to vojno enačijo z genocidom.
Pa niso ravno nas vedno polne lape glede svobode govora?

Si že slišal za praško pomlad? Če ne prej, pa od takrat navdušenje Čehov nad Rusijo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
In še vedno, brez provokacije sprašujem kaj naj naredi.... Pogajanja so očitno propadla...

kdaj pa so bila kakšna pogajanja?

trenutno - za začetek naj neha bombardirat civile. Potem naj bo 2 dni premirja, da se vsi umirijo in globoko vdihnejo. Potem pa naj povabi Zelenskega na pogovore. Kot sem že rekel, lahko bi pa kakšna tretja država odigrala mediatorja in predstavila možen dogovor. In potem naprej pogovori.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Do dogovora bo moralo priti, problem pa je, ko je ena stran toliko močnejša da za dosego cilja sploh ne rabi pogovorov in jih je treba prisiliti da sedejo za mizo

ravno prejle so rusi sporočili, da čakajo ukrajinsko delegacijo, da začnejo nov krog. Vprašanje pa je, ali bo ukrajina sploh prišla, glede na vse napade.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Potem pa žal ne razumem tvoje čustvene navezanosti na Rusijo in Putina. Ker tole, kar počne sedaj bo Rusijo kvečjemu oslabilo, saj je dal en tak lep povod za to.

Se strinjam glede slabitve in me "jezi", da se bo svet konkretno spremnil. Ne vem pa če na bolje. Po drugi strani pa ne razumem pretirane navudšenosti nad našim početjem in sledenju ZDA. Ta zadnji del me pa resnično iritira.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.140
11.010
113
kod Džej-Zija
Se strinjam glede slabitve in me "jezi", da se bo svet konkretno spremnil. Ne vem pa če na bolje. Po drugi strani pa ne razumem pretirane navudšenosti nad našim početjem in sledenju ZDA. Ta zadnji del me pa resnično iritira.
Če nisi opazil, tale trenutek ZDA sledijo nam, ne mi njim. EU je končno pognala jajca (vsaj majhna), zasluge za to ima pa Zelenski.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113

Glede na to, da si uporabnik android ali apple telefona, to že tako ali tako nehote, nevede počneš. Sicer pa, oboji so slabi, zdaj se je samo za odločiti kateri je slabši od obeh.

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ti vlečeš druge vojne v to temo, ne jaz. Pa spet praviš, da Putin ni imel izbire, torej zagovarjaš vojaško agresijo na tujo državo. To je zadnje, kar je lahko na mizi, pa še to pod ključem.

Vlečem ne, jih pa naslavljam, ker ne vidim, da Rus počne kaj drugačnega od Američana. Ne zagovarjam agresije, sem za dialog. Ne vem pa če je v tem primeru sploh bila kdaj volja za pravi dialog. Z vseh strani.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

očitno je vzrok za tvojo reakcijo samo in edino povezava EU z USA.

ok, pač si res močno proti USA. celo toliko, da ti je vseeno za ukrajinske civile in suvereno državo.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Omenil si Beograd, ki je v Srbiji. Če me spomin ne vara so zavezniki napadli državo, ki ni članica NATA z namenom, da se zruši režim Miloševiča. Torej, mrtvi Srbi so enako cenjeni kot mrtvi Ukrajinci... Aja, saj res, takrat je Slovenija odprla zračni prostor za napad zaveznikov, da se zruši režim Miloševića, ker je delal sranje po Kosovu. Napadli so pa Beograd, Novi Sad plus ostala mesta.

In kaj je bil vzrok za napad na Beograd? Ker je imel NATO slučajno nekaj bomb viška? Napiši še drugo polovico enačbe

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.