Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.144
11.016
113
kod Džej-Zija
Tebe nemoremo več resno jemati. Lej, sem iz take branže, da so mi nekatere zadeve vsaj približno jasne. Če ti resnično verjameš, da ZDA sledijo nam, potem si zelo naiven.
Govorim o časovnem sosledju. Svojčas bi ZDA prve sprejele sankcije. Danes jih zadnje. Dejstvo je, da si je Putin tole eskapado privoščil, ker so ZDA trenutno obglavljene in impotentne. Dementni Sleepy/Creepy Joe in Kamala "službo sem dobila zaradi pozitivne diskriminacije" Harris, ki ni sposobna enega koherentnega stavka na to temo spravit iz sebe. Pa metroseksualec Macron in sterilni zeleni Nemci. Grem stavit, da je ostra reakcija Putina totalno presenetila.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tole je kdo nalimal?

Naslednja je Moldavija....
To je to, isto kot Hitler.
Avstrija, Češkoslovaška, Poljska, vse so to nemški zgodovinski teritoriji pred WW1.

Putin:
Ukrajina, Moldavija, Baltske države, vse so to ruski zgodovinski teritoriji pred letom 1991.
Kam bo šlo naprej? Poljska, Finska, Švedska, to so vse ruski zgodovinski teritoriji pred xxxx leti.

In potem se čudimo, zakaj Finska in Švedska na veliko pošiljata orožje v Ukrajino, pa nista v NATOu, Švedska celo želi biti nevtralna.
Ker jim je jasno, da se gre tudi za njihovo rit. Putin je prehodil rubikon.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Vlečem ne, jih pa naslavljam, ker ne vidim, da Rus počne kaj drugačnega od Američana. Ne zagovarjam agresije, sem za dialog. Ne vem pa če je v tem primeru sploh bila kdaj volja za pravi dialog. Z vseh strani.

No vidiš. potem niso bile izčrpane vse opcije.

In še nekaj - Američan in ZN KAO napada države, kjer je ljudstvo nezadovoljno in pod tiranijo. Torej KAO pomagajo ljudem na boljše. V Ukrajini pa ljudje niso pod tiranijo, oz. podpirajo zahod in zelenskega. In Rusija jih napade in hoče spremembno režima.

Pustimo zdej, način kako USA in ZN to izvedejo. Pustimo željo po dobrinah.

Poglejmo agendo napadov - spreobrnitev države na bolje. Tukaj pač Rus ne bo obrnil države na bolje, ampak na slabše. Pa še vedno mi ni jasno, kako si predstavlja vladat v državi, kjer ga ne marajo. Odpor bo vedno hujši. To ni recept za mir.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.144
11.016
113
kod Džej-Zija
To je to, isto kot Hitler.
Avstrija, Češkoslovaška, Poljska, vse so to nemški zgodovinski teritoriji pred WW1.

Putin:
Ukrajina, Moldavija, Baltske države, vse so to ruski zgodovinski teritoriji pred letom 1991.
Kam bo šlo naprej? Poljska, Finska, Švedska, to so vse ruski zgodovinski teritoriji pred xxxx leti.

In potem se čudimo, zakaj Finska in Švedska na veliko pošiljata orožje v Ukrajino, pa nista v NATOu, Švedska celo želi biti nevtralna.
Ker jim je jasno, da se gre tudi za njihovo rit. Putin je prehodil rubikon.
Finsko in Švedsko je Putin nadrl, če bosta samo pomislili v smeri Nato. Nekateri tu pa to podpirajo.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Torej nimaš pojma in se takole vlečeš ven.
BTW sem prepričan da tlačim svet precej dlje od tebe.

Se ti zdi, da sem se v tej temi kadarkoli ven vlekel....? Menim, da imava podoben dostop do informacij....

A naj te vikam al kaj si želel povedati z zadnjim stavkom? Če imaš izkušnjo, ki me bo še dodatno obogatila, jo z veseljem preberem. Glede na to, da sem že 15 let na Alterju, še prej pa na Mobisuxu, bi rekel, da nisem med mlajšimi člani.

I

Izbrisan uporabnik 474

ZDA je napadal Irak 20.3.2003, brez vojne napovedi in po enem letu priprav (točno od 10.7.2002). Napadli so z vsem najmodernejšim orožjem, kar ga imajo in z okrog 365.000 vojaki (248k ZDA, 45kZDA, 2k Avstralija in 70k kurdska milica). Bagdad je padel 9.4.2003, po točno 3. tednih.

Torej - Irak, 3 tedne, 1 leto priprav, 365k vojakov, hi-tech orožje - generalna ocena "hitro in učinkovito"

Kijev, skupno cca 130k vojakov, trenutno še vse zastarelo orožje in več front po celotni Ukrajini... In ker Kijev ni "ruski" po 7. dneh borb, Alterski strategi ocenjujejo potek "totalni polom Rusije, sramota itd."

Only on Alter...

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
169
41
28
Berem tole temo že nekaj časa (s preskakovanjem po par strani sicer). Dogaja se kovid zgodba/narativa še enkrat in znova.Neverjetno je kao se ljudje nis(o)te pripravljeni naučiti popolnoma nič. Praviloma eni in isti, z izjemami na obeh straneh. Nova realnost pač, to bodo naše novice po novem.

OPOZORILO; poslušanje lahko komu odpre oči, NEVARNO

Kaj se dogaja? Tole
https://soundcloud.com/israelanderson%2Frussia-ukraine-update-280222
In ozadje
https://soundcloud.com/israelanderson%2Fthe-fourth-reich

Situacija ni hec in gre lahko zelo hitro zelo slabo. Dec ve kaj govori. Mu verjameš al ne je pa stvar izbire. In očitno tudi znak stopnje zavedanja sveta in realnosti okoli sebe.

1646219365127.png

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno ima konvoj tudi cilj, da prepreči priliv novih vojakov in opreme v kijev.

Davidoff in kaj takega je nato naredil, da bi se rus čutil ogroženega? bi kdaj nato želel okupirati rusijo al kaj jih skrbi? To zdaj je vedno rus bil tisti, ki je delal sranje in te bivše države carske rusije, se pač bojijo in iščejo zaščito. Ali naj pač vedno živijo v bedi, v katero jih silijo rusi?
Iz Kube bi nukica potrebovala do Washingtona 5 min, iz Ukrajine do Moskve pa 4 minute. Zakaj so bile ZDA ogrožene, Rusi pa ne bi smeli biti? :jok:

• Všeč mi je
Reactions: ahmed
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.