Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Torej si ti bil enako razumevajoč za vso sranje, ki ga je ZDA počela nad črnim prebivalstvom, indijanci plus vse ostale moderne vojne za demokracijo, kjer niti slučajno ni bilo niti kapljice nafte. Ne se sramotiti.
Pa ko so bombe letele na Beograd pa še kaj boš zdaj našel. A napad na Trojo boš tudi tukaj omenil. Ta hip letijo bombe na Ukrajinska mesta in ti praviš, da ni imel Putin nobene alternative, hkrati pa limaš energetsko odvisnost Evrope od ruskega plina in praviš, da pa ker je velik pa lahko. Neki ne gre skupaj, razen če misliš, da so tanki in rakete rešitev v današnjem svetu oziroma celo boljša rešitev od sankcij. Pa Ukrajinska propaganda je v polnem zamahu, pa ne vem kaj še. Še zmer so Rusi s tanki v suvereni in neodvisni državi, pa ne bi rabli bit, in tega ne spremeni niti to, da so ZDA polni masla po glavah.

Putinu bi se tole izšlo samo v primeru, da bi stvar končal v parih dneh. Zdaj ima iz dneva v dan bolj umazane roke in težje bo nazaj.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pa ko so bombe letele na Beograd pa še kaj boš zdaj našel. A napad na trojo boš tudi tukaj omenil. Ta hip letijo bombe na Ukrajinska mesta in ti praviš, da ni imel Putin nobene alternative, hkrati pa limaš energetsko odvisnost Evrope od ruskega plina in praviš, da pa ker je velik pa lahko. Neki ne gre skupaj, razen če misliš, da so tanki in rakete rešitev v današnjem svetu oziroma celo boljša rešitev od sankcij. Pa Ukrajinska propaganda je v polnem zamahu, pa ne vem kaj še. Še zmer so Rusi s tanki v suvereni in neodvisni državi, pa ne bi rabli bit, in tega ne spremeni niti to, da so ZDA polni masla po glavah.

Putinu bi se tole izšlo samo v primeru, da bi stvar končal v parih dneh. Zdaj ima iz dneva v dan bolj umazane roke in težje bo nazaj.

A so ljudje v Srbiji kaj manj vredni....? Očitno so. Vprašal sem kakšna je alternativa in ste rekli zapreti plin. Napisal sem, zakaj menim, da to ne gre. Očitno so rešitev, saj se ta ista rešitev redno implementira na druge države. Mene zdaj zanima kaj je drugače, ko to počnejo Američani in kaj je drugače ko to počnejo Rusi. A so mogoče čustva malo več vpletena in se za eno stvar malo bolj navija.

• Všeč mi je
Reactions: roly

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Se pravi, posredno, zagovarjaš agresijo-napad Putina na demokratično in od Rusije neodvisno državo?

Kje sem to napisal oziroma iz katerega posta to sklepaš? Trdim, da je močna Rusija in Kitajska dobra za svetovno ravnotežje, ob enem pa upam, da se te sile ne bodo lomile na plečih EU. Kar pa se očitno že dogaja?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Predvidevam, da imaš korenine v Srbiji. Tako da si po mojem tudi ti tisti, ki imaš čustva vpletena. Je pa tud to res, da so nekoč srbski generali grozili mojemu mestu, ko smo mi želel v Evropo, pa smo bli kar nekajkrat v kleti, tako da nekak me čustva lahko poistovetijo z Ukrajinci čist brez simpatij z ZDA. Pa tud takrat se kao ni dal, pa evo, smo zdaj v EU.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kje sem to napisal?

Omenil si Beograd, ki je v Srbiji. Če me spomin ne vara so zavezniki napadli državo, ki ni članica NATA z namenom, da se zruši režim Miloševiča. Torej, mrtvi Srbi so enako cenjeni kot mrtvi Ukrajinci... Aja, saj res, takrat je Slovenija odprla zračni prostor za napad zaveznikov, da se zruši režim Miloševića, ker je delal sranje po Kosovu. Napadli so pa Beograd, Novi Sad plus ostala mesta.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Predvidevam, da imaš korenine v Srbiji. Tako da si po mojem tudi ti tisti, ki imaš čustva vpletena. Je pa tud to res, da so nekoč srbski generali grozili mojemu mestu, ko smo mi želel v Evropo, pa smo bli kar nekajkrat v kleti, tako da nekak me čustva lahko poistovetijo z Ukrajinci čist brez simpatij z ZDA. Pa tud takrat se kao ni dal, pa evo, smo zdaj v EU.

Nimam.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Omenil si Beograd, ki je v Srbiji. Če me spomin ne vara so zavezniki napadli državo, ki ni članica NATA z namenom, da se zruši režim Miloševiča. Torej, mrtvi Srbi so enako cenjeni kot mrtvi Ukrajinci... Aja, saj res, takrat je Slovenija odprla zračni prostor za napad zaveznikov, da se zruši režim Miloševića, ker je delal sranje po Kosovu. Napadli so pa Beograd, Novi Sad plus ostala mesta.
Nekak je Miloševič pred tem delal sranje tudi v Sloveniji. Spet sva pri čustvih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Kot sem napovedal, kaj bo prineslo zaprtje zracnega prostora. Tu grdi rusi, ki so uvedli reciprocno sankcijo. Azijski letalski prevozniki so navduseni:

In se:

Lastne sankcije se nam bodo vrnile kot boomerang.

• Všeč mi je
Reactions: roly in mirsi

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Tematika se je zamenjala, diktatura v eu pa gre naprej. Na češkem lahko pristaneš za 3 leta v čuzi, če se ne strinjaš z uradno propagando. Utemeljili pa so to tako, da to vojno enačijo z genocidom.
Pa niso ravno nas vedno polne lape glede svobode govora?

• Žalosti me
Reactions: jonny77 in majaron
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.