Verniki (ojej!) in intelekt

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Vidva s klosharjem sta glih za skupaj...
bonk.gif

Prakticni primer "evolucije":

V kolikor znanstveniki odkrijejo, da bi cepivo narejeno iz mozganov Pand v cloveku in njegovih potomcih za vedno unicilo moznosti raka, da lahko iz trenutno zivecih pand naredijo cepivo za vseh 7 miljard (in vseh znj-miljard, ki bodo se prisle), in da ga lahko kot aerosol razpirsijo v atmosfero bom sel lastnorocno postrelit vseh 2-3000 jebenih pand ki so se naokoli v divjini.

Potem lahko pa pande na onem svetu mirno razmisljajo o tem, kdo je na kateri veji evolucijskega drevesa, ker - kaj mi bodo pa naredile? Prezvecile do smrti?

Homo Sapiens (Leva veja evolucije na tvojm drevesu) 1
Pande (desna veja) 0

Pa se "evoluciji" sem pomagal pri eliminaciji bitja, ki je tako tupo da mu se tolk ne da seksat, da bi se ohranilo kot vrsta. Win-win!
smile-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Torej verjameš v antropocentrično evolucijo - oz. napiši, kakšno je sploh tvoje mnenje. Ali verjameš, da je človek najbolj razvita žival, ali verjameš, da ima evolucija smer?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz se strinjam z obema, a hkrati z nobenim.
smile-1.gif
Vsak od nas ima svoj pogled, ki je diskutabilen in ki ga je mogoče podreti, smo pa vsi blizu.

Recimo primer tvoje evolucije bi se dalo praktično rešiti še na višjem evolucijskem nivoju, skozi kloniranje, kjer pande ne bi izumrle.
wink-1.gif
Evolucija ni isto kot prehranjevalna lestvica ali pa moč, da si podrediš vsa živa bitja.

V tem pogledu se strinjam s konjem - vsak je na svoji veji. Potenciala pa nimamo in ne moremo imeti vsi istega (pusti bakterije, ki morajo biti že v osnovi najbolj prilagodljive in iz katerih smo se vsi razvili). Nobeno drugo bitje ni sposobno ustvarjati, kot je sposoben človek. Ne pomeni pa to, da je človek boljši od drugih bitij, ker ni.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Verjamem, da evolucija do sedaj NI imela smeri, da smo ljudje zgolj splet nakjucij, da bi se pa lahko pocasi nehali zajebavat sami iz sebe in jo vzeli v svoje roke.

In popolnoma vseeno je kdo je trenutno najbolj razvita zival - mi smo edini, ki imamo lahko absolutni (od "zivali") vpliv nad tem katera se bo se naprej evolucionarila naokoli, in katere (papa Pande!) bodo sle delat druzbo Mamutom, Dinozavrom in Trogloditom.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Saj to, barv kot hobotnice ne moremo spreminjati, gledati ne moremo skozi rentgen kot delfini, niti ne bomo nikoli mogli, bomo pa lahko nekoč ustvarili robote, ki bodo tega sposobni.
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
To sprašujem - če rečeš, da je človek v tehnološkem smislu najbolj razvita žival, v redu, to drži, pove pa to nič.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
In popolnoma vseeno je kdo je trenutno najbolj razvita zival - mi smo edini, ki imamo lahko absolutni (od "zivali") vpliv nad tem katera se bo se naprej evolucionarila naokoli, in katere (papa Pande!) bodo sle delat druzbo Mamutom, Dinozavrom in Trogloditom.

Ni pa vseeno to, da ima človek še vedno v večini toliko mozga, da svoje premoči ne bo šel izkoriščati v tako destruktivne namene. Zavest o naravi se s tehnološkim razvojem veča. Bodo pa klonirali mamuta in ga obudili iz izumrlih bitij. Tako napredni smo že.
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Verjamem, da evolucija do sedaj NI imela smeri, da smo ljudje zgolj splet nakjucij, da bi se pa lahko pocasi nehali zajebavat sami iz sebe in jo vzeli v svoje roke.
Kako točno naj bi pa to storili, glede na to, da kot živali ne moremo iz okvira evolucije?

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
In to je pomembno, ker? Ja, v 1,2 s lahko uničimo svet - in?

Še vedno pa ne razumem tvoje prejšnje izjave, da je človek 'boljši' od bakterije, ker je sestavil Curiosity roverja - načeloma je med znanstevniki konsenz, da jo bo bakterija odnesla precej bolje v primeru kakršne koli svetovne katastrofe - gledano iz stališča preživetja je torej na precej boljšem kot homo sapiens.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Saj to, barv kot hobotnice ne moremo spreminjati, gledati ne moremo skozi rentgen kot delfini, niti ne bomo nikoli mogli, bomo pa lahko nekoč ustvarili robote, ki bodo tega sposobni.
wink-1.gif
Hmmm... No ja, to smo že davno naredili. Naše naprave za več velikostnih razredov prekašajo katerikoli živalski čut/sposobnost(vsaj tiste uporabne sposobnosti)

btw, delfini in rentgen
confused-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Who gives a [cenzura]? Zakaj pa ne? Ce bi tocno teh skoraj 3000 glupih medvedov resilo clovestvo raka za preostanek nasega obstoja - why not?

Ne, dajmo ne, ker... ker kaj? Ne smemo? Ni eticno? GTFO... Pejte sami svkackat svoje hipi jogurte in kisat ozracje, jaz bom sel pa pande potamanit, hvala.

Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
To sprašujem - če rečeš, da je človek v tehnološkem smislu najbolj razvita žival, v redu, to drži, pove pa to nič.

Ja, se strinjam, evolucija je "drevo", ampak mi smo pa tista veja, ki se je priblizala tlem in od nekje privlekla motorno zago.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Drevo se lahko podre (oz. se bo), ostale bodo samo korenine iz katerih bo pognalo novo drevo. In naše veje verjetno ne bo več gor. Znanje in tehnologija nam zaenkrat nič konkretno ne pomagajo pri tem.

Sicer pa nekaj na temo:
’Human beings, as we know them, developed from earlier species of animals’ was asked to the people, and they rated this question as ‘true’, ‘not sure’ or ‘false’.
screenshot0011.jpg

http://frankyvanherreweghe.wor...e-god%E2%80%A6/

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No, saj k sreči vsi ljudje ne razmišljajo tako egoistično. Upam, da se zavedaš, da tudi če bo tebe kdo potamanil s tovornjakom, ko boš šel preko ceste, ne bo od tega nobene škode. Bo pa zato odgovarjal, ker takšno dejanje naj ne bi bilo etično. Tako je določil človek, ne narava. Z naravnega vidika je pa isti qrac, če ti pobiješ pande, kot če kdo tebe ubije.

Spoštovanje do drugih bitij je treba imeti, sicer si za moje pojme navadna ignorantska rit, ki si ne zasluži življenja. Še vedno verjamem, da ima vsako bitje neko vlogo na zemlji. In v razvitem svetu ljudje tako razmišljajo, torej ti odpadeš že zaradi svojega nerazvitega, barbarskega mišljenja.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
To sem cakal - Klosharjanski izpad, kjer smo "vse zivali enake, enako vredne in enakopravne"
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Saj, taki primitivci mi dvignejo tlak. Gre za primer človeka, ki lahko brez usmiljenja pasjega mladiča vrže v prepad, potaca mačka ali naredi kaj podobnega. Seveda se kaj hitro spravi tudi na človeka, ko se mu v možganih še malce zasuka.

In to mislim čisto resno - če nisi sposoben uporabljati svojega mozga do te mere, da si vsaj empatičen do živali, si zame ne zaslužiš živeti, oziroma si navaden izmeček.

Lepo se je bilo pisati z vami!
pozdrav.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Empaticen z zivalmi...

Dajmo nekaj locit: Individualno, ce najdem, ne vem prakticni primer: vrabcka z zljomlenim krilom ga bom jasno nesel k veterinarju. Ko je pa vprasanje ali povozit cucka na cesti, ali ga "obvozit" in potencialno zletet s ceste se mi pa gladko jebe za cucka. :D

BTW, si ze postal vegetarjanec glede na vso tvojo empatijo do zivali?

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik isbrizan pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
...
I get it. I'm agnostic.
hysterical-1.gif

Vernik torej
smirk-1.gif

Oh, jezus marija, a ne razumeš sarkazma? Ambivalentnost, oksimoronizem,...get it?
Tudi tista, ki je bila v ljubezenskem razmerju z berlinskim zidom (NationalGeographic.press), je verjela, da jo zid ljubi. Seveda je bila gospodična v mladosti psihično in fizično zlorabljana...
Pardon, mistični vernik.
roza.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.127
1.278
113
42
Danes sm bil v prirodoslovnem muzeju in mi res dejansko ni jasno kako lahko eni še vrjamejo v kreacionizem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.784
1.565
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Empaticen z zivalmi...

Dajmo nekaj locit: Individualno, ce najdem, ne vem prakticni primer: vrabcka z zljomlenim krilom ga bom jasno nesel k veterinarju. Ko je pa vprasanje ali povozit cucka na cesti, ali ga "obvozit" in potencialno zletet s ceste se mi pa gladko jebe za cucka. :D

BTW, si ze postal vegetarjanec glede na vso tvojo empatijo do zivali?

grin1.gif

Morilci solate, ste se kaj zasekirali? Ne? Nič kaj etično!
zmaga.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ja, se strinjam, evolucija je "drevo", ampak mi smo pa tista veja, ki se je priblizala tlem in od nekje privlekla motorno zago.
smile-1.gif
To pa vsekakor ne drži: človek nima in tudi nikoli ne bo imel tehnologije, s katero bi 'končal' evolucijo (v smislu samouničenja) - kot prvo, evolucija (torej 'razvoj' živih bitij z naravno selekcijo) skoraj zagotovo poteka še kje v vesolju. Kot drugo, četudi se vse življenje, kot ga definiramo ljudje, v trenutku konča, je tu še vedno abiogeneza. Torej tudi ta kriterij človeka ne postavlja nad evolucijo.

Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:To sem cakal - Klosharjanski izpad, kjer smo "vse zivali enake, enako vredne in enakopravne"
V smislu trenutnih načel človeške morale (oz. natančneje - morale, ki vlada na zahodu, saj bi mu mariskateri budist, jainist itd pritrdil) je njegova izjava bedasta. V širšem smislu, torej v 'očeh' evolucije, pa to drži - človek ni za naravo nič pomembnejši od paramecija - še eno živo bitje, ki je nastalo po spletu naključij, in ki bo v bližnji (glede na časovnico vesolja) prihodnosti izumrlo.

p.s.

Še odgovor na vprašanje Who is John Galt? Sodeč po najnovejših raziskavah, precej ubogo bitje.

http://www.richarddawkins.net/news_articles/next_article?article=1103&category=&videos=