Toyota Avensis vs Hyundai i40 top oprema

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Ne samo oni....tudi pri korejcih...
bonk.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Je že kar dober dil to... tam kakšnih 500 bi si še morda lahko izboril.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
In če ne bi hotel doplačati navadne bele barve bi dobil pa zgolj pocinkan pleh?
So ugotovil, da je bela IN in so začel očitno zaračunavat še to.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Koliko si si izboril popusta pri Golfu glede na cenu po ceniku? Da vidim ce imas dobro ponudbo, ker sta se pretekli mesec kupila dva nova Golfa in vem koliko se narediti pri ceni.

Prilagam

je tole pogojeno s kaknim hisnim financiranjem, al se da na kes dobit?

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Koliko si si izboril popusta pri Golfu glede na cenu po ceniku? Da vidim ce imas dobro ponudbo, ker sta se pretekli mesec kupila dva nova Golfa in vem koliko se narediti pri ceni.

Prilagam

je tole pogojeno s kaknim hisnim financiranjem, al se da na kes dobit?
moram preverit, jaz sem vkljucil financiranje

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.454
1.908
113
Citat:

Prilagam

Če se boš vozil ponoči bi bilo vsekakor za razmislit še o Dynamic Light Assistu. Drugače pa krasen paket. Res!
wink-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čim imaš kamero za Active Lane Assist ti MTL za precej bolj sprejemljivo ceno vklopi kar se le da na vozilu...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.454
1.908
113
Sej to je to. Dynamic Light Assist in Lane Assist sta skupaj v eni postavki, ker oboje dejansko pomeni kamero.

MTL ti lahko potem vklopi še razpoznavo znakov in ne vem če še kaj drugega po novem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mogoče no... Ko je prijatelj decembra konfiguriral passata B8 sta bili to ločeni postavki. Pa na B7 tudi pred 2 leti...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Govora je bilo o Golfu, na ceniku golfa 40let ni opcije.
wink-1.gif

Pri passatu seveda je, ima kolega novega s 190ks limuzino 4motion z DSG-jem.
Pardon, spregledal...
40let ga pa res ni. Pač prodajna odločitev uvoznika. Oz. lahko je tudi tehnična omejitev zaradi tega, ker ima 40let športno podvozje.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
seka ma i40 oprema style. povsem dovolj vsega, tudi kamera za vzvratno vožnjo s prikazom v notranjem vzvratnem ogledalu. pa še ceno lepo držijo (precej bolj recimo, kot C5).

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
dolzan sem vam odgovor.
Najprej hvala lepa vsem za mnenja in predloge.

Kupil sem Insignio 2.0 170KM. Celoten seznam opreme bom prilozil v prihodnjih dneh.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
dolzan sem vam odgovor.
Najprej hvala lepa vsem za mnenja in predloge.

Kupil sem Insignio 2.0 170KM. Celoten seznam opreme bom prilozil v prihodnjih dneh.

Jaz sem pa dočakal alltracka z DSG in 4M... Za insignio imam nekje zapisano, da je dizelski motor v nizkih vrtljajih precej len, pa po pravici povedano sem želel ostani na vw in nikoli nisem prišel do testne vožnje.

Kakorkoli, naj ti vozilce služi
smile-1.gif
!

Jernej

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Po nekaj mesecih uporabe se moje porocilo:
Avto se zelo lepo vozi, obstaja nekaj malenkosti, na katere sem bil navajen pro VW, ampak ni hudo motece.
Malo me moti dokaj visok sovoznikov sedez, ki se ga ne da spustiti.
Prav tako je precej glasen pri visjih hitrostih in sicer zaradi gum, ne motorja.
Je malo len pri nizkih obratih, ampak zelo poskočen, ko ga pritisneš
smile-1.gif

navigacija, povezava s telefonom in podobno delujejo brezhibno.
Pod posebnimi pogoji (močan pršec ali podobno) radarski tempomat preneha delovati in nimas opcije, da bi uporabil samo "običajni" tempomat. Ne vem kako je to pri drugih avtomobilih

Overall pa je dober nakup.

PS: mislim, da nekaterih stvari se vedno ne znam sprogramirati
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Si prepričan, da ne moreš vklopiti navadnega tempomata?
Probaj držati gumb za vklop tempomata več sekund, praviloma dve. Pri Toyotah se praviloma tako vklopi navaden tempomat s konstantno hitrostjo, če ima avto tudi radarskega.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Ogo, hvala, bom poskusil.
Ko pa omenjas Toyoto: Meni je PRODAJNIK na Toyoti govoril, da Avensis nima radarskega tempomata?!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj je to "močan pršec"? dež? oz predvidevam, da se v teh pogojih zmanjša vidljivost in takrat zataji sitem, ki bi ravno v takih situacijah najbolj prov prišel???

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Ogo, hvala, bom poskusil.
Ko pa omenjas Toyoto: Meni je PRODAJNIK na Toyoti govoril, da Avensis nima radarskega tempomata?!

Morda pa res ni radarski temveč na kamero? Nekateri BMWji, predvsem serija 2, imajo isto, ko je dež ali pa sonce direkt v kamero, je sistem adijo.
Novi Prius vem da ima hibridni sistem tempomata - radar + kamera. Domnevam da reč kombinira podatke iz obeh senzorjev, detajlov pa ne poznam.

Je pa res, da je tudi za radar lahko dež ob pravih pogojih jebena reč. Odvisno na katerem frekvenčnem obsegu reč deluje, lahko padavine reflektirajo signal.