Toyota Avensis vs Hyundai i40 top oprema

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj je to "močan pršec"? dež? oz predvidevam, da se v teh pogojih zmanjša vidljivost in takrat zataji sitem, ki bi ravno v takih situacijah najbolj prov prišel???

Kako naj zdaj razlozim ta pršec ... Tista meglica oz vlaga, ki se dvigne na avtocesti za teboj, če me razumeš. Ali pa če je res močan naliv.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Morda pa res ni radarski temveč na kamero? Nekateri BMWji, predvsem serija 2, imajo isto, ko je dež ali pa sonce direkt v kamero, je sistem adijo.
Novi Prius vem da ima hibridni sistem tempomata - radar + kamera. Domnevam da reč kombinira podatke iz obeh senzorjev, detajlov pa ne poznam.

Je pa res, da je tudi za radar lahko dež ob pravih pogojih jebena reč. Odvisno na katerem frekvenčnem obsegu reč deluje, lahko padavine reflektirajo signal.

no, sej jaz sem povpraševal po aktivnem tempomatu, nisem šel toliko v detajle
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.454
1.908
113
Pri VW deluje v takšnih pogojih brezhibno. Tudi ob kakšnem res hudem nalivu, ko ne vidiš NIČ pred sabo, se da spremljat spredaj vozeče na "Assyst sistem displayu", ki ti kaže relativno razdaljo do spredaj vozečega avta. Do sedaj mi je odpovedal samo ene 2x v hudem sneženju, ko se je pred radarjem dejansko nabralo centimeter ali dva snega.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

Morda pa res ni radarski temveč na kamero? Nekateri BMWji, predvsem serija 2, imajo isto, ko je dež ali pa sonce direkt v kamero, je sistem adijo.
Novi Prius vem da ima hibridni sistem tempomata - radar + kamera. Domnevam da reč kombinira podatke iz obeh senzorjev, detajlov pa ne poznam.

Je pa res, da je tudi za radar lahko dež ob pravih pogojih jebena reč. Odvisno na katerem frekvenčnem obsegu reč deluje, lahko padavine reflektirajo signal.

no, sej jaz sem povpraševal po aktivnem tempomatu, nisem šel toliko v detajle
smile-1.gif

V avensisu si lahko imel aktivni tempomat že leta 2009. Samo ne na slovenskem trgu... tako da če ga zdaj ni v ponudbi je to milo rečeno čudno. Spet kakšna čudna toyotina politika...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Imam radarskega v Priusu+. Ko gredo brisalci na max takoj izklopi tempomat. Prav tako ko se nabere sneg. Bom pa probal Ogojev nasvet če dlje časa držiš tipko in preklopi na navaden tempomat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno močen dež/sneg na odbijaču moti radar... Kamera na vetrobranu ni primarni senzor...