Tole je pa fajn letelo ...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik creep pravi:
A kdo kaj steje mrtve zadnje dni? Mislim, da je spet cas za kazni visat, saj trenutne ne zalezejo!
sprasujem se.gif

enim pa res ne potegne da rešitev ni v višini denarne kazni. Po tej logiki bi že zdaj morali imet 0 nesreč in mrtvih, ker so med najvišjimi v evropi, stanje pa je za piækino dlako boljše kot prej.
Tega problema pri nas bi se morali lotit veliko bolj obsežno, kot pa samo kazni nabijat v nedogled. Ampak to pomeni da bi kdo moral preveč razmišljat, zato je najlažje kazni zvišat.
Začet bi se moralo že v avtošoli, končat pa z pavšalno 10 let zapora za pijance, 30 za pijance morilce itd
je pa tudi mene že strah po novem na cesti, zato si prav načrtno ne delam poti, če ni treba, ne vozim se ponoči,...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
500€ bonusa pri registraciji vsako leto če ne narediš nobenega prekrška, pa bo mir na cestah
Tak ukrep ni sprejemljiv za državo čeprav bi močno zmanjšal prekrške. Od kje bi pa država nadomestila denar, ki ga sedaj dobi od prekrškov in nesreč?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Začet bi se moralo že v avtošoli, končat pa z pavšalno 10 let zapora za pijance, 30 za pijance morilce itd
..
Še en divjak, ki ne pije. Khmm, le kako bi lahko drugače pozablil na prehitre, ki povzročijo daleč največ nesreč.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
odvisno kaj je za tebe divjak. Po pameti in v primerjavi z tujino, za mene ni divjak tisti ki v ravnem naselju z pločniki vozi 70, omejitev 50. v civilizaciji imajo taka naselja 70 omejitev. V tem primeru si za državo in stardece in statistiko divjak.
če pa govorimo o izstrelkih, 200+ na ac in 100+ v naseljih, bi tudi uvedel kr pavšal nekaj let in pika. yebeš olajševalne okoliščine in sposobne lape odvetnikov

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
A kdo kaj steje mrtve zadnje dni? Mislim, da je spet cas za kazni visat, saj trenutne ne zalezejo!
sprasujem se.gif

enim pa res ne potegne da rešitev ni v višini denarne kazni. Po tej logiki bi že zdaj morali imet 0 nesreč in mrtvih, ker so med najvišjimi v evropi, stanje pa je za piækino dlako boljše kot prej.
Tega problema pri nas bi se morali lotit veliko bolj obsežno, kot pa samo kazni nabijat v nedogled. Ampak to pomeni da bi kdo moral preveč razmišljat, zato je najlažje kazni zvišat.
je pa tudi mene že strah po novem na cesti, zato si prav načrtno ne delam poti, če ni treba, ne vozim se ponoči,...

Sarkazem. Že kdaj slišal zanj?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
odvisno kaj je za tebe divjak. Po pameti in v primerjavi z tujino, za mene ni divjak tisti ki v ravnem naselju z pločniki vozi 70, omejitev 50. v civilizaciji imajo taka naselja 70 omejitev. V tem primeru si za državo in stardece in statistiko divjak.
če pa govorimo o izstrelkih, 200+ na ac in 100+ v naseljih, bi tudi uvedel kr pavšal nekaj let in pika. yebeš olajševalne okoliščine in sposobne lape odvetnikov
S tem, kar si zdej napisal, bi se kar strinajal, bi pa dodal, da je tud pri alkoholu tako, kot pri hitrosti. kar v prejšnjem postu nisi upošteval
Omejitve so pretirane, tako pri alkoholu, kot pri hitrosti. (irska 1,0, nemčija 0,8..) , pa to nima veze. Tudi s pametno vožnjo z npr. 0,7 promila ne predstavljaš kake resne nevarnosti. tako kot tudi ne z vožnjo 70km/h, po ravni cesti s pločniki. Povsem nekaj drugega pa je vožnja pri 1,6 promil ali pa vožnji 160 km/h na istem mestu.. Je primerljivo. S tem da pijan lahko svoje psihofizične pomankljivosti lahko kompenzira z počasnejšo vožnjo.

Kadar kdo povzroči nesreči zaradi alkohola, ima v krvi praviloma visoke koncentracije, medtem ko se nesreče zaradi previsoke hitrosti zgodijo tud pri manjših prekoračitvah.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
To je seveda popolna bedarija. Kar testiraj enkrat ustavljanje iz 50 km/h na 0 km/h in primerjaj razdaljo z razdaljo, ki jo boš porabil, da boš ustavil iz 70 km/h na nulo. Namig: razdalja pri 70 km/h je bistveno daljša, pri tisti razdalji, kjer bi se z začetnimi 50 km/h že ustavil, pa imaš pri začetni 70 km/h še kar precej visoko hitrost. Če te zanimajo konkretne razdalje in hitrosti, ti jih lahko tudi izračunam.

Podobno je pri alkoholiziranosti. Daleč od tega, da bi z 0,7 promila vozil enako kot z 0,0. Morda se TEBI ZDI, da ni razlike, ampak praksa govori drugače. Zato je edino pravilno, da se poskuša doseči, da vozniki ne pijejo. Prav tako je edino pravilno, da se omejuje hitrosti na neko razumno raven.

Ampak take racionalizacije od tebe ne pričakujem, ker v bistvu ti ves čas opravičuješ svoje nespoštovanje zakonov z nekakšno superiornostjo nad ostalimi udeleženci prometa. Ker ti si kao bolj sposoben voznik, tebe alkohol ne ovira. Prav tako imaš tako dobre reflekse in ostale vozniške sposobnosti, da zate običajne hitrostne omejtive ne veljajo.

Moje mnenje o tem: ja, seveda.
bonk.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
za mene ni divjak tisti ki v ravnem naselju z pločniki vozi 70, omejitev 50. v civilizaciji imajo taka naselja 70 omejitev. V tem primeru si za državo in stardece in statistiko divjak.
Tudi s pametno vožnjo z npr. 0,7 promila ne predstavljaš kake resne nevarnosti. tako kot tudi ne z vožnjo 70km/h, po ravni cesti s pločniki.
uf-1.gif

LOL, takih pametovanj pa se ne, pa sej pol ni cudno, da je tolk nesrec na nasih cestah,
saj si vsak po svoje predstavlja gdaj je varno
bonk.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
bonk.gif

Ej a pa ti namensko take bederije pišeš al dejansko v to kar pišeš verjameš oz. izvajaš?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.352
6.147
113
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Jest bi takega kretena zaprl v kletko tam kjer je povzorčil nesrečo. Zraven sliko nesreče in naj sedi tam kakšno leto ali dve!

Nesrečo s smrtnim izidom je povzročil že leta 2004:
slovenske_71.jpg

Tudi takrat je bil pijan.
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To je seveda popolna bedarija. Kar testiraj enkrat ustavljanje iz 50 km/h na 0 km/h in primerjaj razdaljo z razdaljo, ki jo boš porabil, da boš ustavil iz 70 km/h na nulo. Namig: razdalja pri 70 km/h je bistveno daljša, pri tisti razdalji, kjer bi se z začetnimi 50 km/h že ustavil, pa imaš pri začetni 70 km/h še kar precej visoko hitrost. Če te zanimajo konkretne razdalje in hitrosti, ti jih lahko tudi izračunam.

Kaj torej predlagaš, da na avtocesti uvedemo omejitev 30km/h, ker pri tej hitrosti lahko mnogo prej ustavimo kot pri 130km/h?

Citat:
Podobno je pri alkoholiziranosti. Daleč od tega, da bi z 0,7 promila vozil enako kot z 0,0. Morda se TEBI ZDI, da ni razlike, ampak praksa govori drugače. Zato je edino pravilno, da se poskuša doseči, da vozniki ne pijejo. Prav tako je edino pravilno, da se omejuje hitrosti na neko razumno raven.
in ta razumna raven je pri Ircih 1,0, pri Nemcih 0,8, pri nas 0,5 in pri Hrvatih 0,0? Očitno tud refleksi padajo različno pri različnih narodih, a tako?

Citat:
Ampak take racionalizacije od tebe ne pričakujem, ker v bistvu ti ves čas opravičuješ svoje nespoštovanje zakonov z nekakšno superiornostjo nad ostalimi udeleženci prometa. Ker ti si kao bolj sposoben voznik, tebe alkohol ne ovira. Prav tako imaš tako dobre reflekse in ostale vozniške sposobnosti, da zate običajne hitrostne omejtive ne veljajo.
:
Pa superiorni ste vi, ki nikoli ne vozite pijani, nikoli prehitro, spoštujete vsa prometna pravila, Ma če bi bili vsi tako kot vi, bi bili policaji ob službo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
bonk.gif

Ej a pa ti namensko take bederije pišeš al dejansko v to kar pišeš verjameš oz. izvajaš?
Kje si pa prebral, da sem kdaj silil v prekrške mladoletne ?
A imaš že privide? fatamorgana? Khmm takim s prividi bi blo treba najprej pobrat izpite.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
S tem, kar si zdej napisal, bi se kar strinajal, bi pa dodal, da je tud pri alkoholu tako, kot pri hitrosti. kar v prejšnjem postu nisi upošteval
Omejitve so pretirane, tako pri alkoholu, kot pri hitrosti. (irska 1,0, nemčija 0,8..) , pa to nima veze. Tudi s pametno vožnjo z npr. 0,7 promila ne predstavljaš kake resne nevarnosti. tako kot tudi ne z vožnjo 70km/h, po ravni cesti s pločniki. Povsem nekaj drugega pa je vožnja pri 1,6 promil ali pa vožnji 160 km/h na istem mestu.. Je primerljivo. S tem da pijan lahko svoje psihofizične pomankljivosti lahko kompenzira z počasnejšo vožnjo.

Kadar kdo povzroči nesreči zaradi alkohola, ima v krvi praviloma visoke koncentracije, medtem ko se nesreče zaradi previsoke hitrosti zgodijo tud pri manjših prekoračitvah.

O točno tej temi je bilo govora že pred nekaj dnevi. In ne mi spet začenjat od začetka. Nadaljuj tam, kjer sva končala. Napisal sem ti, da nekdo, ki ej pod vplovom alkohola, ne more svoje lastne vožnje ocenjevat. In eden od prvih znakov vpliva alkohola je ravno to, da je voznik prepričan, kako dobro vozi. tako tele tvoje trditve samo potrjujejo, da NISI ZA NA CESTO. In upam, da te bodo policaji čimvečkrat ustavili, ker res ne bi se rad znašel na cesti blizu tebe.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

O točno tej temi je bilo govora že pred nekaj dnevi. In ne mi spet začenjat od začetka. Nadaljuj tam, kjer sva končala. Napisal sem ti, da nekdo, ki ej pod vplovom alkohola, ne more svoje lastne vožnje ocenjevat. In eden od prvih znakov vpliva alkohola je ravno to, da je voznik prepričan, kako dobro vozi. tako tele tvoje trditve samo potrjujejo, da NISI ZA NA CESTO. In upam, da te bodo policaji čimvečkrat ustavili, ker res ne bi se rad znašel na cesti blizu tebe.
Jest sm ti pa napisal, da nekdo, ki ni nikoli peljal pijan ne ve, kako je vozit pijan, in tako ni zmožen ocenjevat.

Je pa razlika, al spiješ 3 pive al liter šnopsa, ti pa te razlike ne vidiš, zate je vse isto. Tko kot je tud razlika, al pripelješ skoz naselje 60, al pa 160.

Pred parimi urami so me policaji nazadnje ustavili. Je imel sicer radar, pa nisem pripeljal prehitro, tko da je samo pregledal poln prtljažnik, Je imel kaj videt. Vse sem moral zložit ven da bi prišel do žarnic, ki jih imam čisto spodaj pri rezervni gumi, no ko sem vse zložil ven, ga pa žarnice niso več zanimale tko da jih niti ni pogledal.
Na koncu me je spustil brez kazni in slabe volje. Je očitno presodil, da sem dober za na cesto.

.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Jest sm ti pa napisal, da nekdo, ki ni nikoli peljal pijan ne ve, kako je vozit pijan, in tako ni zmožen ocenjevat.

Je pa razlika, al spiješ 3 pive al liter šnopsa, ti pa te razlike ne vidiš, zate je vse isto. Tko kot je tud razlika, al pripelješ skoz naselje 60, al pa 160.

Če te prav razumem, so (ste) najhujši kroniki, ki imajo (imate) izkušnje s pitjem velikih količin alkohola, najbolj pristojni za to, da ocenjujete učinke alkohola na voznika.

Ti pa priporočam, da si vzameš v roke kako knjigo, ali pa pogledaš na internet (en link je tudi v enem od mojih prejšnjih odgovorov tebi) pa si tam malo prebereš. Kakšni so učinki alkohola na človeka, se ve, pa ni treba, da ga sam piješ.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Pred parimi urami so me policaji nazadnje ustavili. Je imel sicer radar, pa nisem pripeljal prehitro, tko da je samo pregledal poln prtljažnik, Je imel kaj videt. Vse sem moral zložit ven da bi prišel do žarnic, ki jih imam čisto spodaj pri rezervni gumi, no ko sem vse zložil ven, ga pa žarnice niso več zanimale tko da jih niti ni pogledal.
Na koncu me je spustil brez kazni in slabe volje. Je očitno presodil, da sem dober za na cesto.

.

ti si pacient brez pomoči... sem že spil toliko in toliko alkohola, pa potem probal delat tudi kako drugo vsakdanjo stvar, ne avta vozit in vem, da nisi zmožen nobene stvari naredit enako uspešno, kot trezen, pa če se ti na glavo postaviš

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
sem že spil toliko in toliko alkohola, pa potem probal delat tudi kako drugo vsakdanjo stvar, ne avta vozit in vem, da nisi zmožen nobene stvari naredit enako uspešno, kot trezen, pa če se ti na glavo postaviš
Nikakor ne podpiram vožnje v vinjenem stanju, samo tvoja logika enačiti vse po vrsti je pa tudi malo čudna. Nekdo, ki ima že trezen probleme z vožnjo bo v vinjenem stanju prava mala katastrofa in to po 3 pirih... nek drug, recimo dober šofer še povrhu, pa se bo ravno odžejal... in v izpihanem zraku bo obema pokazalo alkohol, samo toleranca organizma na alkohol je pa različna. In tudi meje (tako za hitros kot za alkohol...) se postavi nekje na povprečjumed varnostjo in ekonomičnostjo. Drugače bi bila kot je že nekdo dejal omejitev na avtocesti 30km/h, bi bilo sigurno manj nesreč, pa še to samo pleh ali plastika (če se hondaš zaleti...
cool-1.gif
). Problem nastane, ker bi za 50km avtoceste potem potrebovali skoraj dve ure (recimo pot v službo...) in ne dobrih 20 minut kot sedaj...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Mondeo pošteno sesut, airbagi pa notri.
Je to možno, ali jih ni bilo notri, oziroma so bili "odklopljeni"

Sicer pa upam, da bo velenjčan videl kaj rešetk, (povratnik) za gorence pa upam d ajih bodo starši vzeli v "roke", ker država jih itak ne more-noče

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Citat:

Kaj torej predlagaš, da na avtocesti uvedemo omejitev 30km/h, ker pri tej hitrosti lahko mnogo prej ustavimo kot pri 130km/h?

Citat:
in ta razumna raven je pri Ircih 1,0, pri Nemcih 0,8, pri nas 0,5 in pri Hrvatih 0,0? Očitno tud refleksi padajo različno pri različnih narodih, a tako?

Citat:
:
Pa superiorni ste vi, ki nikoli ne vozite pijani, nikoli prehitro, spoštujete vsa prometna pravila, Ma če bi bili vsi tako kot vi, bi bili policaji ob službo.

A ti na avtocesti lahko pred avto prileti žoga, za njo pa 5-letnik?
bonk.gif

Sicer pa vozim bolj kot ne po predpisih. Če sem kaznovan, sem povsem po lastni krivdi, ker sem predpise kršil. In to si vbij že enkrat v svojo trdo betico: če ne voziš po predpisih, boš plačeval. Ti še kaj ni jasno?
bonk.gif