Tole je pa fajn letelo ...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
In potem se pojavi dilema, al vozit domov pijan, al dat avto mulcu brez izpita. In naša kaznovalna politika ima pomembno vlogo pri tej odločitvi.
In ko se odločaš med tema dvema možnostima, sem mnenja, da je bolj varno peljat pijan malo čez mejo, kot pa da vozi mulc brez izpita. Visoke kazni pa pogosto povzročijo, da pijan voznik da za peljat mulcu, in tako je bilo tud v tem primeru, ko se je 6 mulcov raztreščilo.

Zelo zanimivo, da vas dosti pozablja, da obstaja tudi tretja možnost...in pri tej kaznovalna politika nima kaj veliko zraven...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
zmaga.gif

Ne rečem da v kkšnih bolj odročnih krajih je k. samo če jih gre 5 v taxi te pa spet tako drago ne pride. Po eni LJ, MB pa je itak vse bliz da greš lahk peš dam, lih streznš se fajn
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
zmaga.gif

Ne rečem da v kkšnih bolj odročnih krajih je k. samo če jih gre 5 v taxi te pa spet tako drago ne pride. Po eni LJ, MB pa je itak vse bliz da greš lahk peš dam, lih streznš se fajn
grin1.gif

ma recimo pri nas je včasih zelo težko taksi dobit, recimo da jih je ene 5 različnih pa če je kak petek ali sobota težko prideš na vrsto..

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
če bo dobil 2 leti bo dobil veliko, zakaj? ker naše sodstvo ownz ya all.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
To niso posledice kaznovalne politike, ampak so posledice tega, da ste očitno eni od alkohola odvisni in ne morete brez alkohola. Tko kot sem že napisal prej: A to da eden ne bi pil, je pa pretežko? Kakšno nesramno vprašanje, a ne?
Vprašanje je na mestu, vendar bi ga moral naslovit na tiste mulce, ko so se zaleteli in njim podobne.

Seveda obstaja tud opcija, da se ne pije, ampaj očitno nekateri kljub temu še vedno pijejo. Takšna je realnost. In število teh gre v tisoče. In potem se pojavi dilema, al vozit domov pijan, al dat avto mulcu brez izpita. In naša kaznovalna politika ima pomembno vlogo pri tej odločitvi.
In ko se odločaš med tema dvema možnostima, sem mnenja, da je bolj varno peljat pijan malo čez mejo, kot pa da vozi mulc brez izpita. Visoke kazni pa pogosto povzročijo, da pijan voznik da za peljat mulcu, in tako je bilo tud v tem primeru, ko se je 6 mulcov raztreščilo.

Vprašanje je bilo zastavljeno tebi (in to že bolj na začetku te teme), ker si že večkrat napisal, da si vozil pod vplivom alkohola ali pa ste dali avto za vozit nekomu brez izpita. In tudi si napisal, da so te k temu "prisilili" policisti in stroge kazni.
Potem sem te vprašal, v čem je težava, da se morate vedno vsi napit in da se ne bi že vnaprej zmenili, kako boste prišli domov.
Namesto odovora si mi ti zastavil vprašanje, zakaj mislim, da je dala ta punca nekomu za vozit avto, ki ni imel izpita.
Potem sem odgovoril, da ne vem, ti pa si mi napisal, da sem se zajebal in da sem bil nesramen. Odgovora na osnovno vprašanje še vedno ni bilo.

Zdaj pa še enkrat vprašam tebe, kot zelo izkušenega pijanega voznika: V čem je problem, da se vnaprej ne razmisli, kako boste prišli domov? Pa ne mi spet pisat, da te k temu prisilijo visoke kazni in policisti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Zdaj pa še enkrat vprašam tebe, kot zelo izkušenega pijanega voznika: V čem je problem, da se vnaprej ne razmisli, kako boste prišli domov? Pa ne mi spet pisat, da te k temu prisilijo visoke kazni in policisti.
Piješ zato, da se imaš lepše a ne. In zakaj se nebi imel lepo, če imaš možnost. Za domov pa pač na ta račun malo tvegaš, pa ne toliko zaradi varnosti kot zaradi tega, ker te lahko ulovi policija. Sicer kdo pa pravi, da se trezen ne moreš zaletet.
visoke in neustrezne kazni pa pripororejo, da namesto pijanega izkušenega voznika v avto sede mulc brez izpita, tko kot se je zgodilo nedavno.
Zakaj ljudje pijejo, vozijo prehitro, ne ustavijo pred stop znakom, zakaj jejo mastno hrano, zakaj se vsak dan ne rekreirajo, ne živijo zdravo.... dobro vprašanje. Najbrž zato, ker jim tko paše. Imaš ti kakšno razlago ? (pijačo lahko spustiš).
Vožnja v pijanem stanju nekaj nad dovoljeno mejo ni tako hudi nevarna, kot si ti in še nekateri mislijo. ne zagovarjam pa vožnje v hudi pijanosti - pa s tem ne mislim treh pirov. Pravtako nevarne so še mnoge druge stvari, od prehitre vožnje dalje,..... do vožnje ko si živčen, al če imeš angino do osebnostnih motenj.
Zakaj je pa xxx peljal včeraj 60km/h skoz naselje, če ve da je to prepovedano, nevarno in kaznivo? Isto je s pijanim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Predlagam da tvoje poste posredujemo kakšnemu "prometnemu" psihologu/psihatru da se bodo zamislili nad današnjo mladino.
Ko bodo prebrali, kako mladina rešuje problem prevoza, upam da bodo za mladoletne uvedli kazni 10x odraslim, katere naj plačajo starši. Če je ne mislijo plačat, naj se otroku "odpovejo" in ga naj dajo v prevzgojni dom. Tisti ki so edinčki in njim podobni sem skoraj prepričan da se jim starši ne bodo odpovedal....

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Če boste to naredli vsem, bo samo vas par na forumu ostalo. Tam bi reko, trije, mogoče štirje
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Predlagam da tvoje poste posredujemo kakšnemu "prometnemu" psihologu/psihatru da se bodo zamislili nad današnjo mladino.
Ko bodo prebrali, kako mladina rešuje problem prevoza, upam da bodo za mladoletne uvedli kazni 10x odraslim, katere naj plačajo starši. Če je ne mislijo plačat, naj se otroku "odpovejo" in ga naj dajo v prevzgojni dom. Tisti ki so edinčki in njim podobni sem skoraj prepričan da se jim starši ne bodo odpovedal....
Dost slabo, če ti "prometni psihologi/psihiatri" še ne vedo tega, kar jest pišem. Če ne vedo, si vsekakor ne zaslužijo svoje plače.

Tvoj predlog, da bi te probleme reševali s kaznimi, je popolnoma zgrešen. Že za odrasle so te kazni previsoke, za otroke brez dohodkov pa še toliko bolj. No razen če želiš spet uvesti sužnjelastniški red, kjer bi se ljudje z enim prekrškom zajebali, da bi brezplačno delali samo za državo ves preostanek življenja. Ti, kot državni uradnik pa lepo živel na tujih žuljih?
Pred leti, so policaji dobili mulca v prekršku, s katerim ni neposredno ogrožal nikogar, in ko so mu izstavili račun, se je mulc iz obupa obesil. Bi rad, da se taki dogodki še pomnožijo, tako kot bi ti še množil kazni?

Očitno ne poznaš nobenga, ki je bil v kakem prevzgojnem domu. Tam med sebi enakimi bi se šele naučijo barabij. LOL.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Očitno ne poznaš nobenga, ki je bil v kakem prevzgojnem domu. Tam med sebi enakimi bi se šele naučijo barabij. LOL.

Aaa, od tam torej izvira tvoj način razmišljanja...
zmaga.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Dost slabo, če ti "prometni psihologi/psihiatri" še ne vedo tega, kar jest pišem. Če ne vedo, si vsekakor ne zaslužijo svoje plače.

"Prometni psihologi/psihiatri" že vedo to, kar ti pišeš, ampak dvomim, da se s tem strinjajo. Že glede učinkov alkohola se sigurno ne strinjajo. Ti praviš, da alkohol izboljša voznikove sposobnosti za vožnjo, psihologi pa da ne.

Ampak tvoje trdtive pa tudi zelo lepo dokazujejo da imajo psihologi prav:

Citat:
Tud jest, če peljem pijan se trudim, da vozim čimbolj po predpisih, ne prekoračim hitrosti....

Citat:
Pa še nekaj s strani mislizglavo.si:
UČINKI ALKOHOLA NA VOŽNJO
Alkohol ima negativne učinke prav na tiste človekove sposobnosti, ki so bistvene za varno vožnjo. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja, tako, da je voznik prepričan, da vozi bolje kot dejansko.

Tako, kot vidiš, tvoja trditev potrjuje ugotovitev psihologov.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če boš vozil po predpisih in pravilih, neboš rabil popolnoma nič plačat. zarad mene lahko kazni zdignejo še za 1000€, če bo to ljudi spametovalo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
V bistvu tebe bolj skrbi da te bodo ustavili policaji kot če boš prišel živ domov.
Tako je. Policaj te lahko visoko oglobi, četudi pelješ po omejitvah in po svojem pasu.
Saj nikoli ne vozim tolk pijan, da ne bi vedel kje je cesta, al pa da bi še divjal za povrh. Če pa si pijan malo čez mejo pa pelješ počasneje, previdneje, po svojem pasu, in pač ne delaš neumnosti. Kar je varno.

Mnogo bolj nevarno je vozit utrujen, bolan, živčen... kar je sicer ravno tako prepovedano vendar policaji ne kaznujejo.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Tako je. Policaj te lahko visoko oglobi, četudi pelješ po omejitvah in po svojem pasu.
Saj nikoli ne vozim tolk pijan, da ne bi vedel kje je cesta, al pa da bi še divjal za povrh. Če pa si pijan malo čez mejo pa pelješ počasneje, previdneje, po svojem pasu, in pač ne delaš neumnosti. Kar je varno.

Če te prav razumem, si ti v bistvu za ukinitev preverjanja alkoholiziranosti, ker tebi podobni itak bolje vozite pijani, kot trezni?
467716-post_slo.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:

Če te prav razumem, si ti v bistvu za ukinitev preverjanja alkoholiziranosti, ker tebi podobni itak bolje vozite pijani, kot trezni?
467716-post_slo.gif
NE. Ampak za razumne kazni. In za razumne omejitve, kar sedaj niso.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Ti, kot državni uradnik pa lepo živel na tujih žuljih?

Od kje ti info da sem državni uradnik?
Naj ti povem da sem dovolj pretrpel zaradi podobne neodgovorne osebe kot si ti. Tega kar sem jaz in moji svojci pretrpeli ti ne privoščim.

Pa srečno na cesti tudi takrat ko boš pijan.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Sicer pa na Svetu kanala A pravijo da boste sedaj za posledice ki jih boste povzročili v vinjenem ali zadrogiranem stanju odškodninsko odgovarjali.
IN to baje za celotni znesek škode.
Še bo veselo....

Do sedaj vas je zavarovalnica regresirala za letno plačo, ki pa je drobiž za stroške težje poškodbe....

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
KONČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KONČNO ENA PAMETNA ODLOČITEV ZAVAROVALNIC.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno: