Tole je pa fajn letelo ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ti, kot državni uradnik pa lepo živel na tujih žuljih?

Od kje ti info da sem državni uradnik?
Naj ti povem da sem dovolj pretrpel zaradi podobne neodgovorne osebe kot si ti. Tega kar sem jaz in moji svojci pretrpeli ti ne privoščim.

Pa srečno na cesti tudi takrat ko boš pijan.....
zaradi mene ni še nihče trpel.
Ni bilo mišljeno, da si ti državni uradnik, čeprav je blo tko napisano. Vsekakor pa od kje državi, (in njenim uradnikom) pravica, da se redijo na račun naših prekrškov? Saj plače gredo iz iste vreče kot se vanj stekajo prekrški ali ne?

Bi videl, kako bi se kazni hitro spremenile, če bi država izgubila interes, da se zakon krši, recimo da bi denar nakazovali direkt v Burkino Fasso. Tako višina kazni kot oblika. Bi hitro kazni postale učinkovite, tko je pa učunkovito samo polnjenje proračuna, ubijajo se pa še kar. Tudi trezni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa na Svetu kanala A pravijo da boste sedaj za posledice ki jih boste povzročili v vinjenem ali zadrogiranem stanju odškodninsko odgovarjali.
IN to baje za celotni znesek škode.
Še bo veselo....

Do sedaj vas je zavarovalnica regresirala za letno plačo, ki pa je drobiž za stroške težje poškodbe....
Ja a zdej ne odgovarjamo?
No ne vsi, cigani, klošarji, kriminalci, ki jim nimaš kaj vzet ali se jih policaji bojijo že ne. Ostali pa pomoje.

Se pa poraja vprašanje, zakaj hudiča se zavarujemo, če potem zavarovalnica ne plača?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
zavarujemo se za primer nesreče... in ne naklepnega dejanja ko se ga zavestno vliješ in cikcakaš po cesti

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
V bistvu tebe bolj skrbi da te bodo ustavili policaji kot če boš prišel živ domov.
Tako je.
sprasujem se.gif

Nimam besed.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
zavarujemo se za primer nesreče... in ne naklepnega dejanja ko se ga zavestno vliješ in cikcakaš po cesti
A če pa zavestno divjaš pa ni naklepno dejanje?

In če se nesreča zgodi ko si pijan, ti zavarovalnica ne krije škode, pa tud drugim moraš plačat vso škodo, ki jo povzročiš plačat, A ni že sedaj tako?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
s časom bodo vključili še zavestno divjanje v to kategorijo.... nič se bat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
sedaj te je samo zavarovalnica regresirala v višini letne plače. Naj ti povem da za ta znesek naredijo eno manjšo operacijo ali pa nekaj dni ležanjav CITu
Fizično zaradi tebe mogoče res ni nihče trpel, psihično pa trpi večina Alterja .....
A tisti mladoletnik ki pijan vozi brez izpita pa odgovarja? Meni se on in tisti ki so ga nahecali za vožnjo domov precej podobni ciganom, klošarjem...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Tako je. Policaj te lahko visoko oglobi, četudi pelješ po omejitvah in po svojem pasu.
Saj nikoli ne vozim tolk pijan, da ne bi vedel kje je cesta, al pa da bi še divjal za povrh. Če pa si pijan malo čez mejo pa pelješ počasneje, previdneje, po svojem pasu, in pač ne delaš neumnosti. Kar je varno.

Če te prav razumem, si ti v bistvu za ukinitev preverjanja alkoholiziranosti, ker tebi podobni itak bolje vozite pijani, kot trezni?
467716-post_slo.gif
NE. Ampak za razumne kazni. In za razumne omejitve, kar sedaj niso.

Kakšna pa naj bi po tvoje bila kazenska lestvica za alkoholiziranost?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa na Svetu kanala A pravijo da boste sedaj za posledice ki jih boste povzročili v vinjenem ali zadrogiranem stanju odškodninsko odgovarjali.
IN to baje za celotni znesek škode.
Še bo veselo....

Do sedaj vas je zavarovalnica regresirala za letno plačo, ki pa je drobiž za stroške težje poškodbe....
Ja a zdej ne odgovarjamo?
No ne vsi, cigani, klošarji, kriminalci, ki jim nimaš kaj vzet ali se jih policaji bojijo že ne. Ostali pa pomoje.

Se pa poraja vprašanje, zakaj hudiča se zavarujemo, če potem zavarovalnica ne plača?
Preberi si splošne pogoje zavarovanja, pa boš videl, za kaj si zavarovan in za kaj ne. Če ti niso všeč, pojdi drugam. Če tudi tam ni, pač ne skleneš zavarovanja (in pač ne uporabljaš avta). Za pijance je to itak najboljša rešitev.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

si bom kr tole temo sposodil, ker je naslov dobr. Kaj je bilo danes na Brnčičevi? Policijsko vozilo na strehi, pa sprednji del je zgledal kar precej razbit, drugih vozil pa nisem opazil, res pa da ne buljim kot 95% voznikov in se nabere kolona še v drugo smer.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
odgovarjam namesto njega, ker je odgovor precej predvidljiv: v bistvu imaš prav, sploh ne vem zakaj plačujem zavarovanje. To je samo še en način kako nas država in zavarovalnice lupijo. Ker jaz ko vozim, sploh pijan, sem tako zelo skoncentriran, da niti v teoriji ne morem povzročit komu kako škodo. Zdaj resno razmišljam da bi nehal plačevat zavarovanje, samo je verjetno kazen za to kar visoka
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Uh, to pa sem jaz videla na poti v službo. Me je kar malo stisnilo, ko sem videla tisti zmečkani drog od javne razsvetljave na tleh. Dobro sta stolkla avto....

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Križišče za Poljansko dolino? Če začnem štet križišča od Istrabenza naprej, se vprašam kaj za porka nazaj so počel. Aja ženska. Štekam. Sožalje.

Lahko tudi tukaj napišemo Darwin? Vprašam zarad radovednosti, ker kar doživljam na cesti
shocked-1.gif
, jih še malo umre.