Tole je pa fajn letelo ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
... Danes sem se peljal tam mimo, podrt jumbo plakat so ogledovali neki ljudje in ni mi bilo jasno kaj je zvilo in podrlo tisto jekleno konstrukcijo....
Kaj mislite, koliko pa prometni znaki in reklamni panoku pripomorejo k poškodbam?
Priletiš z glavo v tist drog, gotovo vidiš vse zvezde.

Včasih reklamni panoji niso smeli bit tik ob cesti, ampak oddaljeni nevemkoliko metrov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.349
6.146
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kaj mislite, koliko pa prometni znaki in reklamni panoku pripomorejo k poškodbam?
Na Finskem so naprimer prometni znaki pritrjeni na drogove iz materialov, ki se enostavno zlomijo oziroma odletijo. Tako se ne moreš zaleteti v prometni znak in umreti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Včasih reklamni panoji niso smeli bit tik ob cesti, ampak oddaljeni nevemkoliko metrov.
Saj tudi zdaj niso. Ampak za tele veseljake itak ni pomagalo, saj se je avto začel že prej prevračat, oni pa ven iz avta padat.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Za enega povprečnega slovencljastega voznika, bi bila najprimernejša 40m široka cesta, z 200m široko bankino, za njo pa še 500m širok pas vate, da si ne bi razbil prazne egoistične betice!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Za enega povprečnega slovencljastega voznika, bi bila najprimernejša 40m široka cesta, z 200m široko bankino, za njo pa še 500m širok pas vate, da si ne bi razbil prazne egoistične betice!

Verjetno nisi daleč od realnosti! Drugače pa sem se močno nasmejal ob tem tvojem predlogu. Si pomislil, da bi ga posredoval naprej vladi RS? Za ohranjat življenja je ta pravi!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Bom še jaz nekaj dodal, pa upam da mi ne boste zamerili zaradi sarkazma.

Ker [censored] je tam zasadil drevje??? Tam je vendarle izletna cona, ki je cca 1 km prekratka.

Brez zamer. Mi je žal vsakega, ki premine po nepotrebnem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Izletna cona? Saj se to ni zgodilo na dirkaliscu
confused-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
24kur ma že slike....

In še en komentar:

34bgb
02.05.2009, 19:43
1

Tip ki se je pa ubil je pa bil pijan ozirma v vinjenem stanju saj imajo nekaj kilometrov stran veliko žurko motoristi. je kakih 250 motorjev in čez večer lahko priučAKUJEMO ŠE KAKO NESREČO. SEM BIL TAM IN TO BRNENJE BI BILO POTREBNO PREPOVEDATI

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Saj je omenil sarkazem.
Jebat ga, vsak voznik je odgovoren za svoje ravnanje v prometu. Tako motorist kot avtomobilist, traktorist, tovornjakar, kolesar,...
Temu na Goričkem se ni izšlo, kot se ni izšlo tistemu v Alfi pred nekaj dnevi ali vsem trem v Celju. Sedmerici v bližini Kranja se je na srečo izšlo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.

pa tako so se od policijske uprave na novinarski konferenci hvalili, da novi zakon z višjimi kaznimi deluje
smirk-1.gif

pa še eno statistiko so nekaj prikazovali
crazy1.gif
)

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Meni se zdi patetično ko pravijo da je po statistiki za nesreče kriv največ alkohol pa prevelika hitrost. Kot da poznajo še kake druge vzroke brainiaci
stupid-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Srotko_Bos pravi:
In če bi bili privezani jim v večini primerov ne bi bilo prav nič. Odkorakali bi lahko bili iz nesreče ...

Tako je, na žalost so pa večinoma prbiti in ne privezani....

ni res, potem pri prevračanju pride do udarcev v stebricke, in ponavadi premočan udarec v glavo. je pa truplo "lepo"
crazy1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Hehe, a je to nova ruska ruleta, med prevračanjem avta bit neprivezan in zletet ven ravno tako da se ne ubiješ?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Srotko_Bos pravi:
In če bi bili privezani jim v večini primerov ne bi bilo prav nič. Odkorakali bi lahko bili iz nesreče ...

Tako je, na žalost so pa večinoma prbiti in ne privezani....

ni res, potem pri prevračanju pride do udarcev v stebricke, in ponavadi premočan udarec v glavo. je pa truplo "lepo"
crazy1.gif

To ni nujno vedno res. Medtem ko nepripasani skoraj vedno letijo ven.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Da smo mi ravnali tako kot smo, je posledica zakona, ki je takrat predvidel hujše kazni za pijane izkušene voznike, kot za mulce brez dohodkov in še izpita. prej sm pozabil napisat da tud ta voznik brez izpita ponavad ni bil trezen.

A to, da pa kdo ne bi pil, je pa že prehud projekt? Je treba pit, a ne? Da mal pozabiš na vse probleme, ki ti jih delajo policaji, ki ti ves čas dihajo za vrat, kako te bodo oropali.

In kaj TI misliš, zakaj je ta 19-letna punca svoj avto dala za peljat 16-letnemu mulcu brez izpita?

Na tole pa ti ne bi mogel odgovorit. Nimam takih nadnaravnih sposobnosti kot ti, ki za vsako nesrečo točno veš, kako se je zgodila, kaj je kdo mislil in zakaj je naredil to kar je.
No Žajbelj, čeprav si bil spet nesramen in se spet na vse načine trudiš, da bi dokazal da se motim, si se spet zajebal.
Punca je zdej sama povedala da je dala za peljat avto mulcu, ker je nekej spila.

Ničkolikokrat smo tud mi dali avto za peljat tistemu, brez izpita, zaradi visokih (takrat še precej manjših) kazni. Tistmu brez izpita ga pač ne morejo vzet. To so posledice takšne kaznovalne politike, ki jo imamo.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ja izpita mu ne morjo vzet mu pa če je večkratni prekrškar vzamejo avto, s kerim je prekršek nardu. in ni važn a je od fotra al pa od strica z amerike. kazni pr nas so splošno že zdavni previsoke in razmišljajo o zmanjšanju za nekatere prekšrke, so pa druge spet povsem skregane z logiko (vožnja kontra po ac recmo)

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Da smo mi ravnali tako kot smo, je posledica zakona, ki je takrat predvidel hujše kazni za pijane izkušene voznike, kot za mulce brez dohodkov in še izpita. prej sm pozabil napisat da tud ta voznik brez izpita ponavad ni bil trezen.

A to, da pa kdo ne bi pil, je pa že prehud projekt? Je treba pit, a ne? Da mal pozabiš na vse probleme, ki ti jih delajo policaji, ki ti ves čas dihajo za vrat, kako te bodo oropali.

In kaj TI misliš, zakaj je ta 19-letna punca svoj avto dala za peljat 16-letnemu mulcu brez izpita?

Na tole pa ti ne bi mogel odgovorit. Nimam takih nadnaravnih sposobnosti kot ti, ki za vsako nesrečo točno veš, kako se je zgodila, kaj je kdo mislil in zakaj je naredil to kar je.
No Žajbelj, čeprav si bil spet nesramen in se spet na vse načine trudiš, da bi dokazal da se motim, si se spet zajebal.
Punca je zdej sama povedala da je dala za peljat avto mulcu, ker je nekej spila.
A mi lahko poveš, zakaj misliš, da sem bil nesramen. A mogoče zato, ker sem te vprašal, če ste res mogli vedno vsi bit pijani, pa niste mogli že vnaprej mislit, kako bioste domov prišli?
Pa tudi ne bi rekel, da sem se zajebal. Lepo sem napisal, da ne vem, zakaj je dala punca avto drugemu za vozit. A bi moral vedno vse vedet, tako kot ti vedno vse veš?

Citat:
Ničkolikokrat smo tud mi dali avto za peljat tistemu, brez izpita, zaradi visokih (takrat še precej manjših) kazni. Tistmu brez izpita ga pač ne morejo vzet. To so posledice takšne kaznovalne politike, ki jo imamo.
To niso posledice kaznovalne politike, ampak so posledice tega, da ste očitno eni od alkohola odvisni in ne morete brez alkohola. Tko kot sem že napisal prej: A to da eden ne bi pil, je pa pretežko? Kakšno nesramno vprašanje, a ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
To niso posledice kaznovalne politike, ampak so posledice tega, da ste očitno eni od alkohola odvisni in ne morete brez alkohola. Tko kot sem že napisal prej: A to da eden ne bi pil, je pa pretežko? Kakšno nesramno vprašanje, a ne?
Vprašanje je na mestu, vendar bi ga moral naslovit na tiste mulce, ko so se zaleteli in njim podobne.

Seveda obstaja tud opcija, da se ne pije, ampaj očitno nekateri kljub temu še vedno pijejo. Takšna je realnost. In število teh gre v tisoče. In potem se pojavi dilema, al vozit domov pijan, al dat avto mulcu brez izpita. In naša kaznovalna politika ima pomembno vlogo pri tej odločitvi.
In ko se odločaš med tema dvema možnostima, sem mnenja, da je bolj varno peljat pijan malo čez mejo, kot pa da vozi mulc brez izpita. Visoke kazni pa pogosto povzročijo, da pijan voznik da za peljat mulcu, in tako je bilo tud v tem primeru, ko se je 6 mulcov raztreščilo.