Test letnih gum 2019

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
205 je pa še bolj pogosta, 195 pa še bolj ... pa je bila pred 10 leti med temi dvemi dimenzijami tudi kar razlika v ceni, danes je praktično ni več.

Vpičili ste se v cenovno razliko pri Conti, poglej GY ali Dunlop je razlika precej manjša (65€ vs. 93€).

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Jaz pa sem namesto premium znamke, vzel korejke.
Kar se pa tega tiče pa kupujem-zaupam samo trem znamkam: Conti, GY ali Michelin. V ceni ni (več) take razlike (no ja Michelinke so malo dražje kot vse ostalo), da bi "tvegal" s kom drugim. Seveda pa je vse odvisno od dimenzij. Zaenkrat sem že par sezon zelo zadovoljen z Conti, pa tudi ocene ima trenutno najboljše. Recimo ta, ki jo imam sedaj ima A/A.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kar se pa tega tiče pa kupujem-zaupam samo trem znamkam: Conti, GY ali Michelin. V ceni ni (več) take razlike (no ja Michelinke so malo dražje kot vse ostalo), da bi "tvegal" s kom drugim. Seveda pa je vse odvisno od dimenzij. Zaenkrat sem že par sezon zelo zadovoljen z Conti, pa tudi ocene ima trenutno najboljše. Recimo ta, ki jo imam sedaj ima A/A.

Do lani sem enako razmišljal tudi jaz čeprav so bile letne Michelinke tretjo sezono v mokrem vedno smrtno nevarne, bil z njimi zelo nezadovoljen. Sicer pa pri enakem mnenju kot ti ostajam zgolj pri zimskih pnevmatikah, in še samo pri Continentalu, ni boljšega, tudi drugo sezono ali tretjo niso slabe.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
:bonk:
Nekateri nimajo možnosti izbire take dimenzije. Če si prebereš že prejšnji Hanzijev komentar vidiš kakšna je razlika.
Komentiral sem glede cene, ne kaj je možno dati na avto. Če je neka dimenzija postala popularna v zadnjih letih in se jo proda v n kosih, še ne pomeni, da bo cena ista kot za gumo, ki se jo proda v 10 krat n kosih.

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Vse lepo in prav. Vse to dobro razumem, da če jih več naredijo so cenejše, toda razlika v ceni ene gume 50€ to je pa malo huda. Govorim o mimovrste.
Pa še ta razlaga, da so tiste, ki so bolj pogoste cenejše mi je potem nelogična. Bolj bi mi bilo logično, da bi ravno pri tistih nabili ceno.

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Še enkrat pišeš za Mimovrste in za Conti EcoContact. Če ti ta ponudba ne odgovarja pojdi h konkurenci, zdaj edino če si delničar Conti ali lastnik Mimovrste, samo potem je ta forum pač napačen naslov za pritožbe.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
popgom...v dveh dneh gume, iz ne vem kod pa še cenejše za 5 do 10 procentov od najcenejšega slo ponudnika. no brainer.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Continental PremiumContact 6 225 50 17 98y. Na popgom so 122€. Jaz sem jih dobil za 114€ pri Grošu. Dot 0119.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
odlicno, si jih tam tudi montiral? koliko dražj bi bile brez montaže?

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
To pa ne vem zakaj. Nisem gledal. Poslal sem povpraševanje, dobil ponudbo, naročil in prevzel...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Še enkrat pišeš za Mimovrste in za Conti EcoContact. Če ti ta ponudba ne odgovarja pojdi h konkurenci, zdaj edino če si delničar Conti ali lastnik Mimovrste, samo potem je ta forum pač napačen naslov za pritožbe.
Glej sploh ne vem kaj se oglašaš in bašeš zraven. Sedaj te mam pa že pol k. Sem samo delil izkušnjo in informacijo, če ti kaj ne diši se ne mešaj. Kot sem že povedal sem gume že nabavil in to po ugodni ceni na mimovrste, zato ne vem kaj sploh nabijaš tukaj nekaj kar vidim, da sploh ne veš o čemu se pogovarjamo.
Pa drugič se nauči brati kaj kdo piše, ne pa samo nekaj nabijat v prazno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Če je ta popgom www.popgom.si, potem to ni neka ekstra ugodna štacuna. Npr. Continental PremiumContact 6 205/55 R16 91V je pri njih 71,30 na mimovrste pa 66,90. En moj vulkanizer, ki mi je na poti, pa jih ima za 67,88. Pa verjetno ni edini v Sloveniji s približno tako ponudbo. Za tako ceno se ne bi mučil niti s prvim, niti z drugim spletnim trgovcem. Grem do vulkanizerja, mu povem, kaj na da gor, pridem čez eno uro po avto, plačam in se vozim. Če je pri gumi zaslužil 1 € zraven, mu privoščim.

• Všeč mi je
Reactions: Luce

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Glej sploh ne vem kaj se oglašaš in bašeš zraven. Sedaj te mam pa že pol k. Sem samo delil izkušnjo in informacijo, če ti kaj ne diši se ne mešaj. Kot sem že povedal sem gume že nabavil in to po ugodni ceni na mimovrste, zato ne vem kaj sploh nabijaš tukaj nekaj kar vidim, da sploh ne veš o čemu se pogovarjamo.
Pa drugič se nauči brati kaj kdo piše, ne pa samo nekaj nabijat v prazno.

A sedaj se boš pa spuščal na tak nivo? A si sposoben prebrati post #81 in #82 enega za drugim in dojeti skupen kontekst? Očitno ne. Na vprašanje zakaj nekaj mm več gume kar 50 € dražja pa mislim, da si tudi dobil odgovor. Zato res ne vem zakaj je potrebno to žaljenje, očitno me ne prebavljaš, pa to verjetno ne samo zaradi tega prispevka...