V mojem ožjem izboru so pa Nexen N Fera SU4. Ima kdo že kaj izkušenj z njimi? Na review-jih so kar pri vrhu.
V moji dimenziji jih žal ni. 265/35r19
Ne vem, zakaj jih nikoli ne vključijo v EU teste.
Ne vem koliko ti testi držijo oziroma koliko so te oznake mirodajne napram drugim (conti, GY, M) toda oznake ima E/C (poraba/dež) to mi ni ne vem kako dobro, pa čeprav le ti podmazujejo. Res pa, da je cca 40% cenejša napram neki conti EC 6 (ki ima pa A/A).Torej... Je kdo že stestiral Savo UHP2 dimnenzije 205/55/16.
Moje 255 40 19 so razred C in A.Ne vem koliko ti testi držijo oziroma koliko so te oznake mirodajne napram drugim (conti, GY, M) toda oznake ima E/C (poraba/dež) to mi ni ne vem kako dobro, pa čeprav le ti podmazujejo. Res pa, da je cca 40% cenejša napram neki conti EC 6 (ki ima pa A/A).
Ali je tudi 40% slabša?
Ja takih kot si ti je zelo malo (več ali manj samo alteraši) najbolj "vozne" so dim. 205/215-16/17Moje 255 40 19 so razred C in A.
sevedaVprašanje glede hitrostnega razreda-indeks hitrosti: Če imaš v homologaciji oznako H (do 210) imaš lahko na avtu nameščene gume z oznako V (do 240) ?
Ne vem a se delaš norca a ti to resno.seveda
lahko tudi manj, ce avto ne dosega hitrosti 190
Vprašanje glede hitrostnega razreda-indeks hitrosti: Če imaš v homologaciji oznako H (do 210) imaš lahko na avtu nameščene gume z oznako V (do 240) ?
Sem že dobil. Hvala.Glej: http://avtonasveti.com/nakup-pnevmatik/
Lepo piše, pod "Zakonodaja v Republiki Sloveniji": Letne pnevmatike morajo biti vsaj istega hitrostnega razreda, kot je maksimalna hitrost dotičnega vozila, zimske pnevmatike pa so lahko največ dva hitrostna razreda nižje.
Kar pomeni - ni problema... Pa tudi, glede na avto, ima blazko prav - kot je maksimalna hitrost vozila...
UHP2 imam že 2 sezoni (215/17). oziroma 20k km. Jaz ne opazim slabosti. Naslednja če bo cena ostala na tem nivoju bo 100% spet uhp2.
Ajde res, da imam "nekaj" majn kot alter minimalih 324 konjev in ne grem vsak vikend na dirkališče če velja to.
je potemtakem minimalni hitrostni razred odvisen od dimenzije pnevmatike, ki jo montiraš na avto?
Če se že nekaj oglašaš potem bodi konkreten. Mislim, da je bilo dovolj jasno vprašanje, nobenih dimenzij in karkoli drugega, kar sploh nima veze kar ti zraven dodajaš. Glede na vse v mojem primeru ne smeš imet oznake T.imaš vozila z n- homologiranimi dimenzijami
recimo 175mm široka pnevmatika T in 225mm široka W (cifre pišem malo na pamet)
slednja kot del kvazi sport opreme vozila
avto po bregu navzdol in z vetrom v hrbet prileze do 180km/h
je potemtakem minimalni hitrostni razred odvisen od dimenzije pnevmatike, ki jo montiraš na avto?
moje mnenje, da ne. v tem primeru rabiš minimalno T