Tehnične težave na Pop TV

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi: Kot rečeno, nikomur osebno ne privoščim, da izgubi službo, ampak v JS bo treba odpuščati - in to konkretno.
Ta trditev ne drži popolnoma.
Prepričanje, da v je v JS služba zagotovljena, je neka floskula brez realnih osnov in podatkov.
Ker sem bil tri desetletja zaposlen v šolstvu, sem imel priložnost spremljati dogajanje na področju zaposlovanja in odpuščanja v srednjih šolah.
V obdobju med leti 1998 in 2010 se je v poklicnih srednjih šolah letno odpuščale med 100 in 150 ljudi. Sicer so bili večinoma zaposleni za določen čas, kakšna tretjina od njih pa tudi za nedoločen.
Torej če potegnem črto - s poklicnih šolah so v tem času "vrgli na cesto" okrog 1500 ljudi. ki so dobili službo, ali pa tudi ne.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
To je predvsem zato, ker pamži dandanes nočejo v poklicno šolo, ker jih starši prepričajo, da je to manjvredno izobraževanje. Zato vsi juriš na gimnazijo. Ko pa pamžu sošolec iz OŠ, sedaj vodovodar, zamenja pipo za 100€, je pa oderuški prasec.
evil.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi: Kot rečeno, nikomur osebno ne privoščim, da izgubi službo, ampak v JS bo treba odpuščati - in to konkretno.
Prepričanje, da v je v JS služba zagotovljena, je neka floskula brez realnih osnov in podatkov.
Ker sem bil tri desetletja zaposlen v šolstvu, sem imel priložnost spremljati dogajanje na področju zaposlovanja in odpuščanja v srednjih šolah.
V obdobju med leti 1998 in 2010 se je v poklicnih srednjih šolah letno odpuščale med 100 in 150 ljudi. Sicer so bili večinoma zaposleni za določen čas, kakšna tretjina od njih pa tudi za nedoločen.
Torej če potegnem črto - s poklicnih šolah so v tem času "vrgli na cesto" okrog 1500 ljudi. ki so dobili službo, ali pa tudi ne.
Zaposlenega za določen čas ne odpustiš - njemu se izteče pogodba.
Od tistih za nedoločen čas jih je izgubilo službo 500? 500 oseb v 12 letih? 42 oseb na leto? Kakšni kruti rezi!

Sedaj bodi pa še toliko objektiven in povej koliko so se v tem času zmanjšale generacije - torej število otrok na letnik. Hkrati lahko pogledaš še, kako so se "preobremenjenim" učiteljem spreminjali normativi. Od 30+ učencev na nekaj čez 20 (v povprečju pod 20...)

In ne - ni preveliko število učiteljev največja težava te države, vendar to ne pomeni, da so brez greha. Sam bi uvedel redne preskuse znanja za učitelje - prepričan sem, da bi se samo s tem ukrepom število učiteljev znižalo za 20%, kakovost šolstva pa zrasla.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
To je predvsem zato, ker pamži dandanes nočejo v poklicno šolo, ker jih starši prepričajo, da je to manjvredno izobraževanje. Zato vsi juriš na gimnazijo. Ko pa pamžu sošolec iz OŠ, sedaj vodovodar, zamenja pipo za 100€, je pa oderuški prasec.
evil.gif

To se je začelo z ukinitvijo vajeništva in uvedbo usmerjenega izobraževanja. Takrat so praktično "ukinili" dobre poklicne šole in delujoč sistem izobraževanje. Pisalo se je leto 1981.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Sam bi uvedel redne preskuse znanja za učitelje - prepričan sem, da bi se samo s tem ukrepom število učiteljev znižalo za 20%, kakovost šolstva pa zrasla.
Sam menim da bi bili pri nas zelo lahko te preizkusi podobni testom za "varnost pri delu".

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Sam bi uvedel redne preskuse znanja za učitelje - prepričan sem, da bi se samo s tem ukrepom število učiteljev znižalo za 20%, kakovost šolstva pa zrasla.
Sam menim da bi bili pri nas zelo lahko te preizkusi podobni testom za "varnost pri delu".
To obstaja že sedaj v obliki raznih seminarjev na podlagi katerih se "napreduje"...

Ne. Govorim o resnih preskusih znanja; anonimno z zunanjimi ocenjevalci - podobno kot se ocenjuje pri maturi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.197
6.990
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Blankman pravi:
Vem, da vam večini dol visi za pop. Če bi npr. odpuščali v kakšni tovarni, bi se vam pa vsi smilili. Morte vedet, da odpuščajo v glavnem ljudi kot ste vi, iz našega oddelka jih je šlo 10, tud mama samohranilka, ki je bila na popu od začetka, 19 let
crazy1.gif
. Hočem sam povedat, da ni fer, da večina govori: " naj že ugasnejo, čimprej,..." Pa ne leti direkt nate.
Bemtis, eni mamo kredite, ne se hecat
uf-1.gif

Važn da mate zaposlene finoče. Od stopnic v studio do rampe od parkirišča mi je 3x pohupala, ker se ji je očitno mudilo. Vse skupaj v 30 metrih. Da ne govorim da je prišla nazaj čez 1,5h z pijačo iz McDonaldsa al neki. Morm priznat da tudi jaz nevem kako POPtv še stoji.

Važn da je pr njih en enkrat varnostnik, drug dan je lučkar, tretji dan snemalc, četrti dan pa scenski delavec.
Niso vsi tako nesposobni kot midva. Nama je bil že projekt se naučiti uporabljati alter do 40 leta starosti.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Očitno dobro poznaš šolstvo in sisteme ki vladajo v njem.
Upam, da ne le iz klopi v kateri si sedel.
En sam podatek, ki si ga zapisal, je točen - populacija se je v teh letih skoraj prepolovila.
Kaže pa da dobro poznaš tudi normative (oziroma misliš, da jih poznaš) in veš, kaj je to Mofas sistem plačevanja. In kje je smisel ustanavljanja centrov in koliko srednjih šol je enostavno izginili in kako danes vsi kričijo, da nimamo dovolj poklicnega kadra. (hint: Gabrova vizija - vsi v gimnazije) (Mimogrede, podatek, koliko je normativ za velikost razreda je enostavno najti tudi na netu.)

Ne bom se prerekal, ker vem da je to popolnoma neproduktivno, napisal sem le, kako sem sam opazoval odhajanje svojih kolegov in njihove travme, ob istočasnem nabijanju "kako se v JS ne odpušča"

Pa brez zamere, kljub temu, da sem že nekaj let v pokoju me takšne 'ad-hoc' trditve še vedno nekoliko zabolijo.

P.S.: kako je že napisal Prešeren? Le čevlje sodi naj...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

kot sem že rekel na alterju vsak, prav vsak alterjevec, pa naj si bo to sp,JS ali gospodarstvo misli zase, da dela najbolje in da se samo njemu godi krivica.Če bi bilo to res bi država dejansko bila 2ga Švica,pa zapomnite si nekaj nikomur ni lahko,se zavedam da morajo delavci marsikaj prenašati in odnašati,prav tako tudi spjevci,ki so nekako prisiljeni ookrog prinašat državo(verjetno jo vsi, samo tukaj na alterju nihče)kot tisti v JS ki niso prišli do služb ali položaja preko vez.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:

V primeru zaposlitve za določen čas ni mogoče govoriti o odpuščanju...

Pogodba je pač potekla po preteku časa, simpl. Nadomeščanja, povečan obseg dela itd...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Snecer, v to komunajzersko gnezdo pa ne morš dregnit. Če smo pošteni (ni zaogovr JJ) so pri njem šli sindikati za bistveno manj na ulice. Danes pa je slika precej slabša in kva???

JU in RTV bodo začeli racionalizirat ko bo grški scenarij. Saj je Cerarček že tekel k Merklovi in obljubljal prodajo... Na vrsti bo kmalu voda. Že kobila je prodala pod mizo Telekom. Sedaj so na mizi Luka in železnice. Voda pride kasneje.

V gospodarstvu delajo na tri izmene za minimalke, tukaj pa pravijo da ko dobijo 1.200 plače brez malice in prevoza, zato ker delajo ponoči.
Če gledamo šolstvo je pač tako, da se Kučanov Štrukelj kao boji za kakovost šolstva. Čeprav vemo, da prfoksa recimo na Prešernovi šoli maha in se po indijansko sporazumeva z Šipci, medtem pa učni program jemlejo na pola pola.

Pedagoginje so rezervirane za Šipce, slovenski otroci, ki imajo gorvne napake pa pošiljajo z napotnico k logopedinji, kjer je huge čakalna vrsta...

Obenem pa iz strokovnih šol hodijo učenci totalni amaterji (mehankarska šola) so tipu na zaključnem izpitu vrgli košaro sklopke na mizo in ne vedel kaj je to.

Štrukelj pa pravi da bo trpelo strokovnost....
Pri nas pač vlada komunajzerski sistem, ki ima cilj ubadati se sam s'sabo. Birokratizirate postopke, samo da bodo posvečeni preko vez imeli službe....

Pop TV je perla proti RTV-ju, funkcionirajo z bistveno nižjimi stroški in v ničemer niso niti 1/4 slabši od nacionalke. Na obeh se vrti ogromno reklam. Le da nas na RTV-ju futrajo še z mašami, ter nekimi komunajzerskimi proslavami....

to je to

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Očitno dobro poznaš šolstvo in sisteme ki vladajo v njem.
Upam, da ne le iz klopi v kateri si sedel.
En sam podatek, ki si ga zapisal, je točen - populacija se je v teh letih skoraj prepolovila.
Kaže pa da dobro poznaš tudi normative (oziroma misliš, da jih poznaš) in veš, kaj je to Mofas sistem plačevanja. In kje je smisel ustanavljanja centrov in koliko srednjih šol je enostavno izginili in kako danes vsi kričijo, da nimamo dovolj poklicnega kadra. (hint: Gabrova vizija - vsi v gimnazije) (Mimogrede, podatek, koliko je normativ za velikost razreda je enostavno najti tudi na netu.)

Ne bom se prerekal, ker vem da je to popolnoma neproduktivno, napisal sem le, kako sem sam opazoval odhajanje svojih kolegov in njihove travme, ob istočasnem nabijanju "kako se v JS ne odpušča"

Pa brez zamere, kljub temu, da sem že nekaj let v pokoju me takšne 'ad-hoc' trditve še vedno nekoliko zabolijo.

P.S.: kako je že napisal Prešeren? Le čevlje sodi naj...

Šolstvo poznam iz več strani, kot si misliš.

Populacija se je prepolovila - se strinjava. Ali se je število OŠ učiteljev znižalo ali zvišalo? Vsekakor se ni znižalo za 50%. Si predstavljaš podjetje, kateremu promet pade za 50%, ta pa ne prilagodi števila zaposlenih? Propade v enem letu. To sevede ni nekaj, kar bi učitelj lahko razumel.

Z Mofasom in ostalimi naštetimi zadevami birokrati na ministrstvu upravičujejo svoj obstoj, učitelji pa imajo izgovor za jamranje.
Na prvem roditeljskem sestanku je razredničarka več kot eno uro jamrala, kako je sedaj vse drugače, kako so sedaj ocene od 1 do 10, kako morajo sedaj vse preračunati, koliko so se morali prilagoditi...
En kup enega jamranja za zadevo, katero se da normalni osebi pojasniti v 10 minutah! Sam se moram vsako četrtletje naučiti več novega, kot se je morala ona enkrat v vsej svoji delovni dobi. Kako bi šele takrat jamrala.

Jaz pa se bom prerekal, ker mi gre konkretno na jetra vsako znotrajcehovsko kolegijalno pokrivanje. Ko boste učitelji izločili slabe izmed sebe (recimo tisto učiteljico angleščine, ki je na tablo narobe zapisovala angleške besede), potem se lahko pogovarjamo. Seveda so travme - samo ne vem zakaj. Svoje (pre)visoke plače upravičujejo z "visoko izobrazbeno strukturo", hkrati pa se tresejo, ko ostanejo brez službe. Jaz bi se tudi, če kljub svoji "visoki izobrazbeni strukturi" tudi maila ne bi znal uporabljati.

ja, ta o čevljih in kopitarju, ta je pa najlepša
stupid-1.gif

A se sploh zavedaš kakšno logično napaka si naredil? Naj ti pojasnim: prej ko slej bo menjal gume. Prišel boš k vulkanizerju, zamenjal in balansiral ti bo guma, ti boš plačal in se odpeljal. Ugotovil boš, da guma trese. Prišel boš nazaj uveljavljat reklamacijo, vulkanizer ti bi pa odgovoril: "Le čevlje sodi naj kopitar!" Rad bi te videl...
Sodi tisti, ki naroči in plača - ne tisti, ki naredi.

Praviš, da si bil pedagog. Ubogi tvoji učenci, če si jih pital s takimi nelogičnostimi - ni čudno, da imamo cele trope ljudi, nesposobnih osnovnega razmisleka, zato ker: "Le čevlje sodi naj kopitar!"
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.462
9.766
113
EU
Vsekakor je slabo če POP propade, ker se sami financirajo, sami plačujejo davke in prispevke.....
Nasprotnost je RTV ki je dejansko del javnega sektorja. Plačujemo jih z davkom ki mu rečejo prispevek (lahko bi bil tudi trošarina
hysterical-1.gif
). Torej se financirajo enako kot JS. Davke in prispevke jim tudi mi plačujemo.. Zdravstveno zavarovanje lahko skenslam, RTV prispevka pa ne. Še ena karakteristika značilna za javni sektor. Ko jim začne iti slabo zvišajo prispevek ..odpuščali pa nikakor ne bi.
Kontra od tega je POP ki se obnaša kot gospodarstvo (ne hvalim ga
grims-1.gif
) in začne odpuščati ko mu zaškriplje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
tony

najbrž ti prideš k mehaniku z točno diagnozo in poveš natančno kaj je narobe. on mora menjat sklopko čeprav je npr hin ležaj... ampak ti plačaš in ti sodiš knede?

samo tisti ki dela lahko sodi o delu! stranka lahko poda reklamacijo, zadeva se preveri...

in ja tudi JS odpušča! odpuščajo tudi šole!

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tony

najbrž ti prideš k mehaniku z točno diagnozo in poveš natančno kaj je narobe. on mora menjat sklopko čeprav je npr hin ležaj... ampak ti plačaš in ti sodiš knede?

samo tisti ki dela lahko sodi o delu! stranka lahko poda reklamacijo, zadeva se preveri...

in ja tudi JS odpušča! odpuščajo tudi šole!

Jaz naročim odpravo napake in to tudi plačam. Če napaka ni odpravljena uveljavljam reklamacijo. Mehanik mi ne reče "le čevlje sodi naj kopitar", ampak napako odpravi.

Če sem mnenja, da je delo predrago in/ali slabo opravljeno, grem lahko k drugemu mehaniku.

Če učitelj napačno črkuje angleške besede, če ne zna učiti fizike... ne morem prav ničesar ukreniti proti temu. Po tvoje nimam pravice niti soditi, ker nisem "kopitar".
Če je šolstvo prerazbohoteno (trenutno povprečno 14 učencev na učitelja), ne morem ničesar. Lahko sem samo tiho in plačam - ker nisem "kopitar".
Kdor sprejme argumentacijo, da lahko le učitelji (sodniki, tožilci, zdravniki, socialni delavci...) sodijo o svojem delu, ta res ni "kopitar" ampak čisto navadna ovca.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
kok fletna je "statistika" tkole čez palc.. pri meni je 30 otrok v razredu...

. in ja lahko ukrepaš! lahko če drugega ne otroka prepišeš v drugo šolo enako kot zamenjaš mehanika.

pa tudi ravnatelja lahko opomniš da učitelj napačno uči (ampak za to imej dokaze... ne pa zato ker tvoj "sonček" tko pravi).

o delu učiteljvelahko sodi kvečjem drug učitelj/profesor. enako kot o delu mehanika drug mehanik... ne more vsaka ovca pametovat.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kok fletna je "statistika" tkole čez palc.. pri meni je 30 otrok v razredu...

. in ja lahko ukrepaš! lahko če drugega ne otroka prepišeš v drugo šolo enako kot zamenjaš mehanika.

pa tudi ravnatelja lahko opomniš da učitelj napačno uči (ampak za to imej dokaze... ne pa zato ker tvoj "sonček" tko pravi).

o delu učiteljvelahko sodi kvečjem drug učitelj/profesor. enako kot o delu mehanika drug mehanik... ne more vsaka ovca pametovat.
V OŠ 30 otrok v razredu? Buče.

Torej, ko mi mehanik na podlagi testne vožnje in ogleda "diagnosticira" napako in napove vsaj(!) 1200 EUR stroškov - en teden kasneje pa drugi mehanik odpravi napako, ki itak ni bila tisto, kar je prvi povedal, za 300,00 EUR - takrat ne smem soditi o delu prvega mehanika
stupid-1.gif

In ko otrok sam pove, da je bila angleška beseda napačno napisana in mi to pokaže (ne samo enkrat); takrat ne smem soditi o nesposobnosti učiteljice?
hysterical-1.gif

In ti bi karkoli želel urediti prek ravnatelja/ravnateljice?
hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
nič niso buče. je pa to maximum;)

sej je drug mehanik sodil... ne ti... ti si pač poiskal drugo mnenje... nisi pa TI postavil diagnoze in izvedel popravila zato ti ne moreš soditi... ker se ne spoznaš... če pa se pa sam popravljaj!

ja preko ravnatelja se da ogromno urediti... ampak za ovce kot ste eni ki samo pluvate pa pač ni poti...