Stanje je obupno, ampak dejstvo je, da zdravnikom čisto paše tako (govorim o družinskih). Moje izkušnje zadnjih tednov, ko sem dejansko po res dolgem času rabil zdravnika. Za komunikacijo s sestro imam na voljo telefon, kjer se veza dobi zelo zelo redko. Običajno se ne oglasijo ali pa je zasedeno. Dobra fora je tudi, da dvigne in brez dober dan vrže slušalko na mizo, potem pa čakaj. Drugi kanal je Gospodar zdravja, kjer sicer dobim odgovor, ampak je vedno isti...pokličite nas. Pa bi večino stvari brez težav rešili preko tega kanala.
Super.
Ko sem le prišel do kontakta, sem bil poslan v laboratorij na odvzem krvi. Niso me naročili na termin (pa bi me lahko), pač pa naj pridem in čakam in se gužvam z ostalimi naročenimi. Super. Me dajo tam nejevoljno v vrsto, dam kri in se napotim do zdravnice, saj sem rabil dat še bris, ki ga laboratorij ne dela (pa bi ga lahko). V čakalnici sredi dneva nikogar. Nikogar ni bilo tudi ko sem šel mimo čakalnice v laboratorij. Potrkam, pride ven, me spusti notri (tudi notri nikogar), vzame bris in zopet moram gor v laboratorij oddat še bris. Pač bolnega človeka, ki oddaja viruse v okolico šetajo celo dopoldne po ZDju. V vsem času ko sem bil tam, moja zdravnica ni sprejela niti enega pacienta.
Grem domov, čakam na obvestilo kaj mi je in nič. Kličem konec dneva, seveda ne dobim veze. Pošljem obvestilo skozi Gospodar zdravja, kaj je sedaj z rezultati, ki so bili obljubljeni pol dneva nazaj. Me kliče sestra, da je zdravnica pač šla prej domov in ni nobenega, da bi rezultat pogledal. Super. Drug dan so pokazali rezultat neki drugi zdravnici, ki je zaključila, da ni bakterijska infekcija, ampak samo virusna verjetno. Dobim odgovor preko GZ. Ok, odgovorim hvala in vprašanje, kaj lahko vzamem za lajšanje problemov...odgovora ni bilo sploh.
To je enako ničemur in sestre tam in zdravniki NISO preobremenjeni, pač pa se jim še osnovnega dela ne da opravljat, nedosegljivost jim gre pa fantastično na roko, ker plača itak pride točno vsak mesec ne glede na to ali kaj naredijo ali nič.