Summit motors nategatorji

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
12% pri naročilu....to se mi zdi pa res čisto preveč.
rolleyes-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
o plačilu are je dobil le blagajniški prejemek.
v bistvu je trmast in ne želi odstopit od nakupa, ker se je pač zapičil v ta avto, plus tega hoče žena met točno takšnega (ni šans, da bi kaj drugega kot S max). če vzame aro nazaj in gre drugam po enak model, ga bo spet čakal.
dobil je toliko popusta, ker sta oba z ženo novinarja in so kao vsakemu dali po 6%, zdaj pa hočejo dat samo 6% vsega skupaj.
saj post ni bil namenjen temu, da bi kaj rešili (sta pač oba preveč trmasta), bil je pač v opozorilo, da pazite, ko se kaj dogovarjate za nakup, še posebej pri summit motorsu.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz ga potem ne vzamem ze iz principa, ne zanima me nobena pogodba,beseda je zame beseda in ce sem jaz stranka in me po domace nekdo hoce nategnit se jim samo zahvalim.Prej bi naj razmisljali koliko lahko dajo popusta, ker v vsakem primeru imajo ogromne marze na avtomobile.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od kod tebi da so marže ogromne? Sedaj pa nakladaš...Ogromne marže imajo tekstilci (40%+)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Renault ima napumpane cene ker se zaveda, da je zanj značilno pričakovanje kupcev glede popustov. Očitno so Francozi ugotovili, da se kupec psihološko počuti bolje, če uspe "zdilati" 20% popusta in si misli da je car ter to pove xy ljudem ter s tem dela reklamo Renaultu.
Dobra taktika. Tudi meni je bolj pri srcu ker točno vem, da lahko grem v prvi Renault dealer salon in zbijem ceno nove Lagune za kakšnih 4000 EUR.

6% popusta je šala in jaz bi se takoj obrnil v salonu, če mi ponudijo takšno mizerijo. Grem raje k Renaultu. Z njimi nisem imel nikoli slabih izkušenj. Korektni pri nakupu, držijo se dogovora. Servis je opravljen kakovostno, problemov z okvarami pa tudi ni bilo nič več, kot pri kakšni "premium" znamki Volkswagen. Trenutno imam solidnega VWja, občutek je res dober, kljub temu pa razmišljam, da bo naslednji avto spet Renault. Imel sem že 3 in so bili vsi super, dva sta ostala pri hiši, a sta v drugih rokah in z njima še sedaj ni nič narobe. Tudi tretji se veselo vozi in lastniku ne dela težav, razen kadar ga sam ne nabije v kakšen robnik.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Naročit nekaj v vrednosti cc. 30+K€ brez predračuna. Naivnost na x+1 potenco! Trgovci so obloženi kot medvedje in jim posamezna stranka težko pride do živega. Fer seveda ni, če ustni dogovor ne velja. A v poslu je papir tisti, ki je merodajen. Na takle način pritiskat na trgovca pa mi tudi zelo smrdi.

Edino kar šteje je končna cena. Kaj mi nuca 12% papirnatega popusta, če pa je popolnoma primerljivo vozilo za 5% dražje od konkurence, ki v osnovi ne spusti niti za 1€.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zato ker komercialne popuste odobrava mama firma, ne pa dealer. Dealer ima nek drobiž pri avtu in to je to. Ter seveda pravico da da drobiž (ima pooblastilo) popusta.
Potem je še popust na zaposlenega (bojda ga dajo vsi) in ga zopet odobrava mama firma.
Svojčas se je seštel komercialni+popust na zaposlenega, sedaj ima zaposleni svojo lestvico popusta...
Sam dealer (trgovec) ima pa pinac od marže, čeprav nekateri namigujete drugače...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Boli mene k....c koliko ima kdo marze, ce se zmenim za dolocen popust ga hocem imet.To ce je na papiru ali ne me ne zanima.Sami imajo dovolj izskusenj z trzenjem avtomobilov in si kaj takega ne smejo privoscit.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če se greš resno menit za nakup avtomobila, potem itak rečeš, da naj ti dajo pisno ponudbo. Ustna je lahko zgolj informativna, da se greš pogajat naprej. Ko si se izpogajal, pa mora reč obvezno bit pisna. Že v izogib takšnim mahinacijam, kot so v tej temi omenjene.

Ogo

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma se tudi ne sme krati pa se...
Na Balkanu ustno na žalost ne pomeni (jao što si naivan)
V bistvu sem hotel samo povedati, da ni trgovec tisti, ki ti določa večje popuste (nad npr. 5%) ampak kar mama firma. Če pa firma ne plača davkov oz. izvaja davčne malverzacije pa je lahko vagen cenejši za DDV (20%)...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej pa mal nakladaš. me prav zanima kje delaš

škodo sem prek zbiranja ponudb dobil 8% ceneje.

pa še bi se lahko anštevalo. me pa zanima kako gradijo slaone, servise in od kje jim denar za bajna bogastva. gled ena to, da imajo drobiž od prodaje.

drgač pa do 7% so marže v računalništvu, pa še to ne pšri velikih, tako da dvomim, da se grejo prodajo avtov za 100€. mi je pa podobne basni že razlagal človek, ki ima salon. pa ima nepremičnin ko dreka.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Trgovci povprečno zaslužijo 500-600€ na avto, skoraj vse avte pa morajo oni kupitit, informacija iz avtohiše.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj pa misliš da je prišlo do zapiranja salonov in reorganizacij?
Ja, primarna mreža mora imeti kar nekaj zaloge... In zato se na zalogo jemljejo vozila, za katera se predvideva da se bodo najhitreje prodala. Verjamem, da si avto iz zaloge dobil dodaten popust, saj trgovca bremeni zaloga. Za nov avto po naročilu iz fabrke pa nimakaj veliko prostora...
In ja, ne delam v prodaji avtomobilov, sem pa že videl kakšno navodilo principala trgovcem kako in kaj je s popusti in prave cene sem tudi imel priložnost videti...
Tako da sanjaj o velikih maržah (10%+)
To je bilo na začetku 90 let..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iz zaloge. ne bi rekel. škodo smo čakali dobre tri emsece. točna cena se pa ni vedela zaradi razreda in dmv. avto je bil serijska oprema plus nekaj dodatne, precej nametane.

pa si ti res videl kake cene. pa popuste, da nam odpreš oči, ali boš obdržal skrivnosti zase.
ne vem pa kaj se je reorganiziralo in zapiralo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj pa ti bo pomagalo?
Mogoče to, da je bila omejena serija prejšnjega Twinga (klima in Sony CD predvajalnik) sestavljena tako ,da je moral prodajalec sam kriti doplačilo klime in radia z zvočniki, nato mu je mama firma kot poračun vrnila znesek za klimo. Zaslužek na takem avtu je bil dobesedno 100EUR (zato si po večini lahko dobil zraven gratis samo še tepihe...)