Stanovanjski kredit kaj in kako??

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Pustite zdaj vi tote bajte in prepucavanje že na parih straneh.

Za nekoga je bajta vikend 50 kvadratov, za drugega pa elitna vila 500 kvadratov in temu primerne so pač cene.

Raje se držite teme, ker ni bila ravno tako napačna, zdaj pa jo že klasično uničujete z off topici
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
Budget hišo zgradiš in se vseliš za 100 k€ (ceneni materiali, enerigjski minimum, peč na drva, par radiatorjev, ena do dve etaži, navadna dvokapnica itd) še vedno lepa , samo parcelo še moraš vjagat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Res je, osebno sem tudi mnenja, da se takšna hiša bolj splača, kot pa gradit več družinsko, tako kot se je včasih to počelo. Kakšna poceni montažna bajtica je dokaj primerna izbira za nekoga, ki se mu mudi. Na stara leta boš pa itak v domu in ne rabiš bajte
smile-1.gif

Pa tudi dandanes folk več nima časa posvetit cel vikend, da potem spuca bajto in manjša kot je, manj je dela z njo.

Parcele so problem ja, prav sramotno je, kako država guli ljudi na ta račun, ko bi komot dali ceneje, ampak ja...treba pač gulit folk, ki se "gre višji standard", ker stanovanja v mestih so pa prazna...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, osebno sem tudi mnenja, da se takšna hiša bolj splača, kot pa gradit več družinsko, tako kot se je včasih to počelo. Kakšna poceni montažna bajtica je dokaj primerna izbira za nekoga, ki se mu mudi. Na stara leta boš pa itak v domu in ne rabiš bajte
smile-1.gif

Pa tudi dandanes folk več nima časa posvetit cel vikend, da potem spuca bajto in manjša kot je, manj je dela z njo.

Parcele so problem ja, prav sramotno je, kako država guli ljudi na ta račun, ko bi komot dali ceneje, ampak ja...treba pač gulit folk, ki se "gre višji standard", ker stanovanja v mestih so pa prazna...

Hiša je za povprečneže postala overkill. Ostanek socializma, kjer je vsak naredil vsaj hišo, bolj pridni pa še vikend na morju in v hribih. Pa na zidan'co ne smemo pozabiti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
nasploh se je svet rahlo spremenil
smile-1.gif
tak kot še eni vedno mislijo da je avto pri 100k prevoženih za odpad, so tudi včasih hiše zidali tak, da bo ja zdržala 300 let, ker pač ne vem zakaj že

družine niso več tolk številčne, niti otroci ne ostajajo doma oz bolj po sili razmer kot kaj druga.
stare hiše majo vse 200+ m2, ampak je od tega 100 m2 stopnic pa hodnikov.

gledam to recimo, ker se dnevno vozim mimo, so začeli s ceno 150k
hysterical-1.gif

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5839850

in take podrtije pri nas vsekakor so predrage, kdo pri zdravi pameti pa bo kupil tako hišo, to je za kupit kolk je vrednost parcele s priključki pa -15k za rušenje pa srečno

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Predvsem so pa tudi nepremičninski agenti idioti, da sploh oglašujejo takšne hiše. Da sem jaz nepremičninski agent, stranko prvo seznanim kakšna je sploh realna prodajna cena podrtije ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Ena taka čudna reč obstaja pri nepremičninah, ki se ji reče lokacija. V celi temi ni linkane bajte, pri kateri bi štimala lokacija, vi se pa valjate po tleh in tolčete po glavi okoli cen, kvalitete,.....

Verjamem da v Streetviewu Rakova Jelša zgleda topshit lokacija, le pljunek od centra Ljubljane, ampak a je kdo od vas v resnici že bil tam? Kaj pa v Rušah? A nebi še iz Trbovelj, Haloz ali s ceste dveh cesarjev mogoče še kakšnega linka? Vse znotraj ringa, kaj bajta za 100k, za toliko dobiš pol vasi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
No no, direktorji, sej ne da v nekih aliniejah nimate prav, ampak vseeno to niso podrtije, vredne so malo, lahko pa cez en dan greš noter živet in živiš ne vem 10 let, če nisi preveč razvajen in občutljiv. In to je to. je pa res da ni nova in "fensi". Sodelavci, ki živijo na perifirijah si pa za tak denar že naredijo svojo novo po svojem okusu, delno vsaj. Budget varianta ampak ipak- delo na črno itd. To je pač realnost. Jaz si takšne hiše tudi nebi kupil. Ampak niso vsi taki.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
mi se pač menimo, nima to veze z onimadvema, ki bi prek interneta hišo kupla pa HOČETA linke !1!1!1!!1!1

hysterical-1.gif

je eden itak lepo napisal, kolk hiš je pa bil pogledat pa za kolk jih je dal ponudbo
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Obstajajo ljudje, kateri vozijo ferrarije in ljudje kateri vozijo clia pa sta oba avta. Tako obstajajo ljudje, kateri kupujejo hiše za nekaj deset milijonov €€€ in ljudje, kateri kupujejo hiše za nekaj deset tisoč €€€ pa imajo oboji hiše.

Zakaj torej ne prodajati nekaj, kar nekdo želi kupiti oz. zakaj sploh gledati nekaj, kar nikoli ne bi kupil
stupid-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Predvsem so pa tudi nepremičninski agenti idioti, da sploh oglašujejo takšne hiše. Da sem jaz nepremičninski agent, stranko prvo seznanim kakšna je sploh realna prodajna cena podrtije ...

no-go, to so ljudje ki so sami zidali, in celo življenje tam živeli, sem se pogovarjal z eno agentko za eno stanovanje 750 € /m2 pa je rekla da v zadnjem letu ni poslala nobenega na ogled
wink-1.gif

disclaimer: ne gre za stanovanje znotraj LJ obvoznice, da se ne bodo komu hlačke zavozlale
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
no ja, zadnja leta postaja t.i. "hotel mama" vedno bolj popularna zadevščina, tako da iz tega vidika ni napačno imeti trajno hišo.

Je pa pač problem, da si je takšno hišo sila težko privoščiti, tako da bolje pač neko poceni, montažno, za 30-50let, toliko da pač dočakaš neko starost tam not, deca pa bodo že za sebe poskrbeli...če ne drugo, se verjento bolj splača postavit zdaj poceni bajto in pač čez 30 let otroku magari flat plačevat, kot pa it v neko investicijo za 300k, da bo potem otrok ti not bival pa žrl živce.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
to se meni zdi malo tak, kolk sem gledal montažne hiše, me nekak niti malo ne bi skrbelo, da se bo po 30 letih porušla
smile-1.gif
ne vem odkod ta fama, da če ni hiša betonska al pa vsaj 4x tolko armature not ko je v načrtu da bo se podrla ?

smo zabavali kolega ko smo zidali, da ma tolko železa v hiši, da če mu zgori, samo omeče na novo pa ma hišo nazaj
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
No pač, tako sem rekel, če se bo kdo zapičil, dejansko pač ni 30 let starih montažnih hiš, da bi to potrdile ali zavrgle
smile-1.gif

Pač teh...cenejših...saj marles je kul, ampak je spet bogatija
smile-1.gif

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
mi se pač menimo, nima to veze z onimadvema, ki bi prek interneta hišo kupla pa HOČETA linke !1!1!1!!1!1

Problem je pac v tem da se tukaj govori da se dobi spodobno hiško znotraj ringa za 120k€ (odpadejo podrtije, poplavljene hise, crne gradnje, ...)

Eni pac hocemo neko potrditev da to obstaja ne samo neko anomalijo na trgu (moj frend jo je kupu za 100k€ varjante), ki nima veze z realnim stanjem.

Isko kot zidanje za 55k€ (kasneje se izkaze da je to dumping pa ne vem kaj se vse, tukaj je bilo pa prvo prikazano, da tako ceno dobi vsak ki bi to mel)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Ne lej. Mas prav. Hise pod 200k ni. Tudi ce bos kdaj slisal kaj o tem vedi da te nategujejo. Ce bos videl kak oglas za pod 200k ga niti ne glej - ker take hise ni.

Linka do bajte, ki je bila prodana 2 leti nazaj ti pac ne morem dat (men je to logicno). Osnovni zaplet je bil okoli trditve da se za normalen denar v ljubljani ne dobi hise. Pa se jo dobi. In to ne podrtijo. Ce pa za 120k pricakujes novogradnjo pa pac zivis v zablodi.

In kot ti je tomi napisal (pa sicer v zivljenju diametralno nasprotno razmisljava) - zacni hodit na oglede, zacni se pogovarjat o cenah. Za to ne rabis kufra dnarja imet s seboj. Ker kupci z gotovino obstajajo samo v filmih. In ja bajte oglasevane za 150k se komot za 120k prodajo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
apolo, ne rabi kufra denarja s seboj ampak finančno sposobnost pa mora imeti;) tako, da lahko reče evo vam par 1000€ are ostalo pa takrat na račun.

aja apolo, moj sosed je "kuæo trokatnico" naredil za 75.000€ (s streho in stavbnim pohištvom) za okvirno 100.000 bo pa notri (tak ima plan). kvaliteta gradnje je pa pač slaba. špara povsod. ampak bo pa imel ogromno hišo.

da se marsikaj. seveda pa za 55.000€ ne moreš dobiti vile z zlatimi pipami itd itd. da se pa tudi hiško pozidat...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Ma za dogovor o ceni tudi are ne rabis s seboj. Sam logicno da se o ceni ne pogovarjas na prvem ogledu. Ampak ok...vsakemu svoje.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Matr, ste se razpisal
smile-1.gif

Skratka, kar se hiš tiče maš cenovni razpon tak,da ti ni nič jasno, a majo nekje notr zlate stopnice al kaj? Kar se pa kreditov tiče je pa treba vedit, da ti banka ne bo dala kredita v 100% vrednosti nepremičnine. V najboljšem primeru sem imal ponudb za 88% vrednosti nepremicnine, drugače si pa na 60-70% (če ma kdo kakšne druge informacije, naj kar napiše).
Torej, rabiš niti ne tako malo tudi svojega denarja.

Me pa tud zanima, kaj se bolj splača, da sam cincaš in "glihaš" ceno. Al se bolj splača dobiti za to delo kakšnega nepremičninskega agenta, ki ima več iskušenj na tem področju. Okej, je pa res da ga morš plačat.