Tudi to ne drzi vedno. Sam imam hiso, ki je v 100% financirana s strani banke (se aro so mi nakazali nazaj na racun). banka NLB, kreda vzeta 3 leta nazaj.Citat:
Uporabnik disc pravi:
Skratka, kar se hiš tiče maš cenovni razpon tak,da ti ni nič jasno, a majo nekje notr zlate stopnice al kaj? Kar se pa kreditov tiče je pa treba vedit, da ti banka ne bo dala kredita v 100% vrednosti nepremičnine. V najboljšem primeru sem imal ponudb za 88% vrednosti nepremicnine, drugače si pa na 60-70% (če ma kdo kakšne druge informacije, naj kar napiše).
Torej, rabiš niti ne tako malo tudi svojega denarja.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tudi to ne drzi vedno. Sam imam hiso, ki je v 100% financirana s strani banke (se aro so mi nakazali nazaj na racun). banka NLB, kreda vzeta 3 leta nazaj.Citat:
Uporabnik disc pravi:
Skratka, kar se hiš tiče maš cenovni razpon tak,da ti ni nič jasno, a majo nekje notr zlate stopnice al kaj? Kar se pa kreditov tiče je pa treba vedit, da ti banka ne bo dala kredita v 100% vrednosti nepremičnine. V najboljšem primeru sem imal ponudb za 88% vrednosti nepremicnine, drugače si pa na 60-70% (če ma kdo kakšne druge informacije, naj kar napiše).
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Uporabnik disc pravi:
Zanimivo. Men so oni najprej rekli, da dajo do 60% vrednosti. Pol pri drugemu obisku so pa rekl,da dajo maksimalno 70%. Je blo pa to kako leto nazaj.
Hiše gledam kr redno, ker nočem neki kupit na vrat na nos. Ker nekak nebi rad že takoj pri nakupu ugotovil,da je treba pol hiše obnovitTega se kar bojim.
Drugače pa kapo dol tistemu, ki gleda hišo za 200 000€ in ima 100 000€ že privarčevanih
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja za otroke pa dejansko moraš imeti jajca in nekaj v jajcih, ne samo manevrsko municijo...
dejte pametovat...
Citat:
moti me, da smo postali že taka "ziher" družba pod vplivom raznega marketinga, več več več.... zakaj rabiš 100.000 za hišo že prišparanga? pač postabiš manjšo hišo ki te vse skupaj stane 100.000€... torej rabiš manj pršparanga...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne lej. Mas prav. Hise pod 200k ni. Tudi ce bos kdaj slisal kaj o tem vedi da te nategujejo. Ce bos videl kak oglas za pod 200k ga niti ne glej - ker take hise ni.
Linka do bajte, ki je bila prodana 2 leti nazaj ti pac ne morem dat (men je to logicno). Osnovni zaplet je bil okoli trditve da se za normalen denar v ljubljani ne dobi hise. Pa se jo dobi. In to ne podrtijo. Ce pa za 120k pricakujes novogradnjo pa pac zivis v zablodi.
In kot ti je tomi napisal (pa sicer v zivljenju diametralno nasprotno razmisljava) - zacni hodit na oglede, zacni se pogovarjat o cenah. Za to ne rabis kufra dnarja imet s seboj. Ker kupci z gotovino obstajajo samo v filmih. In ja bajte oglasevane za 150k se komot za 120k prodajo.
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Si upošteval, da boš moral za penzijo privarčevati vsaj podoben znesek (v trenutni vrednosti denarja)?
Jaz pravim: kapo dol, kdor si upa furat hiše in podobne sladkarije.
Citat:
ok, to se pa strinjam s teboj. sej da se dobiti 100% kreditiranje. ampak moraš vedet da si sposoben kredit poplačat...
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Si upošteval, da boš moral za penzijo privarčevati vsaj podoben znesek (v trenutni vrednosti denarja)?
Jaz pravim: kapo dol, kdor si upa furat hiše in podobne sladkarije.
Je nakup hiše mar tekoča poraba?
Čez palec -letni strošek hiše je 2% (računovodska amortizacija) vrednosti + tekoči stroški. Tekoči stroški so lahko podobni kot v blokarskem stanovanju, torej je razlika v letnem strošku med lastnikom in stanovalcem hiše in tistim s stanovanjem kakšna dva jurja. Je vredno? Naj si vsak sam oceni.
Nakup hiše ni "sunk cost", temveč investicija. Lahko tudi za penzijo, če jo že izpostavljaš. Prodaš pri sedemdesetih hišo, kupiš neskončno rento in si izračunaš, kaj si s tem privoščiš - dan star kruh -50% ali pa škampe. Ne razumem, zakaj bi varčeval posebej za hišo, posebej pa za penzijo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kakšen pa je tvoj recept/nasvet za mlade, ki se želijo osamosvojiti, takoj..ne čez 30 let (ko bi našparali dinar) in si ustvariti familijo?
Pač tega ne narediti, ker ni nič 100% in lahko najebejo v prihodnosti?