Stanovanjski kredit kaj in kako??

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
+ morebiti hidroizolacijo "spodaj". Pa tudi streho z nosilno konstrukcijo vred je treba preveriti in po potrebi zamenjati.

In s tem si že tako daleč, da se splača razmisliti o rujšenju in kompletni novogradnji.

Pri vsem ostalem so pa potrebni kompromisi.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Bolje razmisliti da kupis potem novogradnjo ane.

Ker treba je upostevat čas čas čas ki ti gre za vse skupaj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Obnova takšne hiše te pride več kot zidanje novogradnje. Problem je le, da so stroški rušenja precejšnji, pa potem spet kolobocije s papirji, ki stanejo in se vlečejo. Raje kupim parcelo in štartam na novo, kot da se spravim v obnovo te 50 let stare podrtije.
Problem hiš tega tipa je, da se že 50 let ni na njej čisto nič postorilo in to ni za drugam kot za rušenje. Žal ni vredno več kot je vredna sama parcela. Dvomim, da se bo prodala za več kot 50.000eur.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
Takemu ki prodaja 50 ali 100 let staro bajto za 100k€ rečeš naj jo najprej poruši pa potem kupiš samo parcelo za pol cene kolikor je vredna. Me zanima kako se mu bo računica izšla.
evil.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Po svetu stojijo zgradbe več tisoč let, tu bi pa kar rušili 50 let stare hiše?

Po tej logiki bo moral npr. tridesetletnik kateri si danes postavi novo hišo kot osemdesetletnik to hišo podreti in zgraditi novo?

PS-Očitno ne živite v hišah, da kvasite takšne.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Gospod Šenk je umrl že zdavnaj.

Tako da hise za 120k v lj ni.

PA ne da bi hiso v LJ, ce bos prebral smo govorila da ni hise za ta denar. In je res ni ane.

Jaz mislim, da smo prej blizu številke 350.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
Živim v hiši. Kot 30 letnik boš kupil 50 let staro hišo. Kot 80 letnik jo boš pa obnavljal ko bo stara 100 let. Stric je pred 2 leti obnavljal tako hišo. Sej od zunaj zgleda vse lepo samo kaj ko je osnova gnila. Lahko bi tudi to obnovil ampak bi bilo lažje če bi začel od začetka.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
Matej Apollo ti je lepo napisal da je sosed kupil hišo za 120.000€! kaj teb ni jasno? zakaj trolaš in pametuješ čeprav se motiš?

še enkrat hišo za 120.000 v ljubljani se da kupit! in SO na voljo...

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Matej Apollo ti je lepo napisal da je sosed kupil hišo za 120.000€! kaj teb ni jasno? zakaj trolaš in pametuješ čeprav se motiš?

še enkrat hišo za 120.000 v ljubljani se da kupit! in SO na voljo...

Pokazi primere pa prosim ne tipa:
- "potrebno totale prenove" ali potrebno "male" osvežitve (hiša je pa 1945 letnik, zadnja obnova pa leta 1960)
- da je parcele kaj vec kot za avto parkirat (tvoja novogradnja ima 50m zemlje)
- Ljubljana ni tam do Velikih Lašč ali mogoče še naprej

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Uporabnik North pravi:
Ste kdaj računali, koliko na naš račun zaslužijo banke in zavarovalnice? Ni zastonj pisala zgodovina, da so to najbolj bogate institucije. Jaz sem enkrat za hec na letni ravni seštel vse stroške (obresti za kredit, stroški vodenja računa na banki, stroški dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, stroški nezgodnega zavarovanja, stroški zavarovanja nepremičnine, stroški zavarovanja avta itd.). Sem bil kar šokiran, ko sem ugotovil, da to trenutno znaša okoli 15 vseh % družinskih dohodkov. Ko se bo zmanjševala glavnica kredita in s tem tudi višina obresti, bo tega sicer manj, ampak trenutno se mi zdi to veliko.

Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Z mano ne zaslužijo veliko. Cca 2%.

Jaz imam npr. takole:
- Dopolnilno zdravstveno
- riziko življenjsko
- zavarovanje nepremičnine
- AO in asistenca
- stroški TRR

Nimam torej kredita. Pri avtu imam AO (3 razred), stanovanje imam krite osnovne rizike. Riziko življenjsko imam zaradi otrok in žene. Po oceni marsikaterega zavarovalničarja sem na nek način podzavarovan.
Nimam slabe plače, ampak, če bi moje zgornje stroške hotel stlačit v 2% (kot trdi Resolver), bi moral imet neto plačo > 5.000 EUR.

Who's the Real Kekec?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Po tej logiki bo moral npr. tridesetletnik kateri si danes postavi novo hišo kot osemdesetletnik to hišo podreti in zgraditi novo?

Če v teh 50 letih ne boš nič vložil v to hišo, ti rušitev žal res ne uide.
smirk-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Ne - ne pravim kar rušiti - pravim, da je treba hudičevo dobro pretehati ali rušiti ali obnoviti, ter se zavedati, kaj eno ali drugo nosi s sabo.

Obnavljanje - kompromisi (tako v kavliteti izdelave in razporedu prostorov) + presenečenja (končni strošek obnove je v štartu popolna neznanka)

Rušitev - nekaj dražje, stroški bistveno bolj predvidljivi, ter končni izdelek lahko popolnoma oblikuješ po svojih željah.

In ne - ne govorim na pamet, pa tudi nezadovljen s svojo situacijo nisem, nisem pa tudi srečen. Dogradil k stari hiši - osnova 5 * 8 "garaža" je že bila. S tem sem že bil precej omejen in že v samem tlorisu moral sprejeti nemalo kompromisov. Koliko jih je bilo do vselitve boljše da ne veste.

Pod črto - nakup 50 let stare hiše, v katero se ni pretirano vlagalo, zame pomeni le eno: rušiti in na novo. Ista hiša, kjer je lastnik skrbel za nepremično pa pomeni dobro pretehati kaj narediti - predvsem, ker bo tudi cena nakupa ustrezno višja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
krneki99 a si ti pismen ali nisi?

hiša se je oglaševala za 165.000€
prodana (kupljena) je bila za 120.000€
v hišo načeloma ni treba nič vlagat. kupci v bistvu živijo notri. ima pa kar nekaj zemlje okoli...

in je v LJUBLJANI! ZNOTRAJ RINGA! prav tako se je prodala ZNOTRAJ RINGA parcela za 60.000 kjer je bila stavba (porušena že s strani prodajalca) tako da je prišel komunalni prispevek cca 5000€!

pač dva primera.

in nekaj so OGLAŠEVANE cene nekaj pa potem CENE PO KATERIH SE DEJANSKO PRODA!.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
OK. Potem z lahkoto gledam hise za 200.000keur ker se bo le ta po tvoji matematiki prodala za 140.000 eur.

Zakon.

Probam se danes poklicat par agencij pa sporocim.

In ti ne ves kaj je njegov sosed kupil niti kje. Pac mal na pamet.

Zdej pa najd na nepremicnine.net par primerov za 120k. Dej dej

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Kolko mas takih na zalogi (parcel in hiš), al je to prej izjema kot pravilo ?

mislim da imas kar nekaj posla ce zacnes s poslom Hiša (da ni "podrtija") za 120.000€

lp

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Tip nima pojma, gre valda na nepremicnine.net, oznaci po ceni od najnizje do najvisje in post-a tle.

Kao glej da je, glej da je ( jst sm strokovnjak na podrocju nepremicnin in kar se tega tiče nasploh ).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
torej,

vem katera hiša je ta o kaateri Apolo govori in v kakšnem stanju je. na pamet kvečjem VIDVA trolčka. prav tako sem na tisti parceli (katero sem ti omenil) jaz rušil obstoječ objekt in delal izkop za novega in vem za koliko se je prodajalo in koliko je bil komunalni prispevek (ker sem videl dokumentacijo;))

seveda ne boš vsake hiše iz 200.000 spustil na 120.000. boš pa lahko marsikatero. če imaš KEŠ pejt probat! boš presenečen. lahko pa nabijaš na forumu in sanjaš kukuruz...

mimgrede: hiša oglaševana cena 380.000 se je prodala za 180.000
wink-1.gif
pač sila in keš na roke... tudi znotraj ringa

1 mesec nazaj kolega delal rušitev objekta za novogradnjo. prodana parcela (ogromna, cca 900m2) za 95.000€ z obstoječo hišo gor (ki jo je bilo pa najbolje podret in nadomestno gradnjo nardit...)investitorja bo prišo do 3 gf nekje 150.000€...

samo ne nabijejte na pamet forumski znalci

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.170
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
torej,

vem katera hiša je ta o kaateri Apolo govori in v kakšnem stanju je. na pamet kvečjem VIDVA trolčka. prav tako sem na tisti parceli (katero sem ti omenil) jaz rušil obstoječ objekt in delal izkop za novega in vem za koliko se je prodajalo in koliko je bil komunalni prispevek (ker sem videl dokumentacijo;))

1 mesec nazaj kolega delal rušitev objekta za novogradnjo. prodana parcela (ogromna, cca 900m2) za 95.000€ z obstoječo hišo gor (ki jo je bilo pa najbolje podret in nadomestno gradnjo nardit...)investitorja bo prišo do 3 gf nekje 150.000€...

samo ne nabijejte na pamet forumski znalci

A lahko napišeš izvajalca da ga kontaktiram v bližnji prihodnosti ker dvomim da je še kakšen vdrug v sloveniji ki ti ta 55k€ podre hišo in postavi novo do 3.gf

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hm...

Zdej pa neki ne razumem. Kaj mene boli kur.ac kot prodajalca a ma kupec keš na racunu al pa mu ga da banka??

Pa kaksno bajto ti nardis do 3gf za 55 jurjev. Zdej pa men nč več ni jasn.

In kaj, on bo potem zivel v bajti ki je v 3gf?

Pa ce si ti videl to sosedjo hiso od Apollota, bi te res lepo prosil, da mi das linke gor podobnih hiš. Ker zgleda imam napacno predstavo in da so hise v lj 120.000. Torej gorenjska, ker je cenjsa, dobim hiso za 90.000. Zdej pa sam kje... Res te lepo prosim za informacije.

To se mi zdi zakon, ker moj sosed iz bloka je 55m2 prodal za 79.000 eur. Torej je pri meni ista zgodba, dodam 10k in sm v bajti. Zdej pa sam se cakam tvoje informacije...

HVALA!

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Pa dej spisek kakih 10 nepremicnin ki pasejo v ta rang (recimo na nepremicnine.net, pa dopisi za kolko se bo prodalo)

Vem tud jest za nepremicnino ki je iz začetnih 230k€ se na koncu prodala za 90k€. ampak problem je da ze v startu ni vredna 100k€

Mislim da imas za vsak tak dober posel 5k€ v zepu, zakaj bi se jeb.. z bagrom... nepremičninski agent je tvoja sanjska služba.

zdej pa 10 nepremicni ti realnoziveci znalec.

lp