Sprememba reševalnega pasu

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
No super,
- Vzpostavi reševalni pas - Check
- Po potrebi zapelji tudi čez črto - Check

Verjemite mi da jaz ne bom tisti, ki bo oviral reševanje, me pa moti pretiravanje zaradi katerega lahko prej nastane zmeda kot pa korist.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No in sedaj si zamislite prejsnjo butasto verzijo postavitve resevalnega pasu, kjer so se morala desna vozila pomakniti samo do desne crte voznega pasu. Pa kje pri zdravi pameti bi sel lahko skozi? In kdo sploh je predlagal prejsnjo verzijo, katera je bila celo sprejeta :bonk::bonk::bonk::bonk::bonk::bonk:
Se dobro, da se je en gasilec tako angaziral in imel toliko volje, da je speljal zadevo toliko dalec, da je sedanji novi resevalni pas sprejet. Sej smo ze takrat tudi na Alterju tupili, da je tak, kot je danes najbolj ucinkovit.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Vojnik

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
Kolega je hotel policaj oglobiti, vzeti vozniško in nevem še kaj vse, ker se je s kamijonom postavil desno in delal reševalni pas na primorski AC. Policist se je pripeljal po odstavnem pasu z motorjem brez sirene in lučk in šel vse šoferje jebat...
Kako je sedaj s tem? Eni tako, drugi tako....

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
A to sedaj, po novem sistemu ga je hotel kaznovat, kjer se moras postaviti skrajno desno na odstavnega?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Vzorno. Ampak mogoče je tako tudi, ker so naše AC polne tujih tablic? Da vidimo enak odstavni enkrat oktobra....
Pa toliko ste imeli povedati pred leti čez voznike, ki ne znajo narest reševalnega pasu.
Zdej pa vidimo da je bil problem v zakonodaji in ne v voznikih - ti so danes isti.
Ti pa, ki bi še kar tolkel po naših voznikih, pa hvalil tuje, pa vedi, da v nemčiji in avstriji (za drugje ne vem) še kar velja, da se sme voznik postavit samo do črte, ne pa čez.

Priponke

• rettungsgasse.JPG
    rettungsgasse.JPG
    79,3 KB · Ogledi: 192
5. apr 2015
1.404
727
113
A so doma slučajno? A se mogoče pa znajo prilagajat tujem zakonu? Hmm.. Men je pač preveliko naključje, da se v dobi turizma, kjer je na cesti kajpavem kolikšen % tujih voznikov, 20,30%?, ustvari tak lep pas za reševalna vozila.

Seveda pa upam, da smo mi njim vzor in bognedej oni nam.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Pa toliko ste imeli povedati pred leti čez voznike, ki ne znajo narest reševalnega pasu.
Zdej pa vidimo da je bil problem v zakonodaji in ne v voznikih - ti so danes isti.
Ti pa, ki bi še kar tolkel po naših voznikih, pa hvalil tuje, pa vedi, da v nemčiji in avstriji (za drugje ne vem) še kar velja, da se sme voznik postavit samo do črte, ne pa čez.
Ne vem kako široke ceste imajo tam,kjer je adac objavil tele stripe. Pri nas na 2x3,75m široke pasove na AC ne spraviš 3x3m siroka vozila pa če David coperfield. Zakaj 3x3m široka vozila? Pridobite širino tovornih vozil in avtobusov skupaj z ogledali. Kdor je to predpisal pri nas in v tujini bi mu odvzel vso izobrazbo in poslal nazaj v os

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Ne vem kako široke ceste imajo tam,kjer je adac objavil tele stripe. Pri nas na 2x3,75m široke pasove na AC ne spraviš 3x3m siroka vozila pa če David coperfield. Zakaj 3x3m široka vozila? Pridobite širino tovornih vozil in avtobusov skupaj z ogledali. Kdor je to predpisal pri nas in v tujini bi mu odvzel vso izobrazbo in poslal nazaj v os
V Nemčiji je širina voznega pasu povečini enaka, kot pri nas - no na nekaterih odsekih je pa tudi samo 3,5m, širše ni nikjer.
In šopajo ljudi, kako je dovolj prostora za reševalni pas enako, kot so jih pri nam do lani.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113

Upam da se ti nena voziš po Avstriji, Boš kar lepo dobil 2200€ kazni, če boš tako vozil.

Evo da neboš preveč neumnosti klatil:

https://www.oeamtc.at/thema/verkehr/rettungsgasse-bilden-wie-funktioniert-sie-16185270

V praksi funkcionira neverjetno dobro, razen par balkanidiotov ponavadi ne ve kam it.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.701
9.487
113
Kolega je hotel policaj oglobiti, vzeti vozniško in nevem še kaj vse, ker se je s kamijonom postavil desno in delal reševalni pas na primorski AC. Policist se je pripeljal po odstavnem pasu z motorjem brez sirene in lučk in šel vse šoferje jebat...
Kako je sedaj s tem? Eni tako, drugi tako....
Sprejet kazen, pol pa zahtevo za sodno varstvo.