Jaz sem leta 2011 kupil čisto novo hondo civic type-s. Že prvi mesec sem zamenjal komplet originalno ozvočenje in ga nadgradil.
Kupil sem 2DIN avtoradio (seveda je bilo treba zamenjati tudi konzolo, da se je prilegala), spredaj sem dal trosistemske zvočnike, zadaj dvosistemske (samo zamenjal z originalnimi - iste dimenzije). Honda ima poglobljen prtljažnik, v katerega je prišel ojačevalec in woofer. Nobene izgube prostora, prtljažnik je še zmeraj imel enak volumen. Dodana je bila še izolacija v vrata in strop. Takrat me je prišlo (material in delo) 1900€, vse pa mi je vgradil mojster, ki se profesionalno ukvarja z avtoakustiko (še zdaj).
Moram reči, da ko sem avto po 11-ih letih prodal, je še vse delovalo kot prvi dan. Nisem hotel ne vem kako glasno razbijanje, ampak lepe mehke base....no včasih sem si pa dal duška s knofom volume
Pa še oprema: avtoradio je bil Pioneer, zvočniki, sub in ojačevalec pa ESX. Seveda je bilo treba tudi nekaj vmesnikov, da so delovale obvolanske komande. Novejši avto imaš, bolj je zapletena elektronika. In če se kdo pri novejšem avtu sam postopi menjati vse to, naj potem ne bo razočaran, če mu kaj ne bo delovalo.