Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik tcolja pravi:
Prosim za nasvet...da ga nebi kaj preveč posračkal... Rad bi svetlo sladko pivo s telesom.
imam namen kuhati 40L beach.
na razpolago imam 7kg slada Pilsen in 3kg Ale.
1)
naredil bi protein rest 15' 50-52*C
nato 60' 68-69*C (cil je pivo s polnim telesom - sladko)
2)
hmeljanje 60' aurora 30g (minimalna grenkoba)
flame out cascade 120g
3)
Fermentis C-04
4)
dry hopping 40g cascade
V naprej hvala.
Glede nato da imaš samo osnovne slade, boš težko dobil veliko sladkobe telesa, kljub visoki temperaturi drozganja...
Manjka ti še vsaj kakšna Cara ali Crystal itd cca 10%
+ protein rest izpusti ker nima pomena oz. če delaš potem prepočasi dvig T, dobiš pivo z manj telesa ker dejansko nimaš drozganja na 69C kot si si zamislil ampak ga večino izvedeš v intervalu med segrevanjem (med 62-69C).
Nazadnje sem kuhal 30L in izpustil protein rest.
razdelil sem na 15L - Gozdawa west coast ter 15L - fermentis us-05.
Rezultat: popolnoma identičen okus iz obeh "fermentorjev", motna piva, rahlo kislasta z priokusom po kvasu.