Za sladkor nimaš "efektivnosti", ker je to parameter ki določa stopnjo izkoriščenosti potenciala. Za sladkor je pomemben samo dejnaski potencial (PPG).
Za nerafinirane sladkorje je vse tam tam, bolj je temen več ima primesi ampak je še vedno dokaj čist sladkor. Kolikor gledam kalkulatorji upoštevajo 46 PPG za beli sladkor, 45 PPG za rjavi sladkor, melasa (tekoča) ima cca. 35 PPG ... za muscovado odvisno koliko je čist ker obstaja več stopenj, ampak načeloma poglej koliko ima primesi ker ponavadi piše in odštej relativno od tjavega sladkorja. Vsekakor pa bo bližje rjavemu sladkorju kot melasi. Pod 40 PPG pomojem ni.
Za nerafinirane sladkorje je vse tam tam, bolj je temen več ima primesi ampak je še vedno dokaj čist sladkor. Kolikor gledam kalkulatorji upoštevajo 46 PPG za beli sladkor, 45 PPG za rjavi sladkor, melasa (tekoča) ima cca. 35 PPG ... za muscovado odvisno koliko je čist ker obstaja več stopenj, ampak načeloma poglej koliko ima primesi ker ponavadi piše in odštej relativno od tjavega sladkorja. Vsekakor pa bo bližje rjavemu sladkorju kot melasi. Pod 40 PPG pomojem ni.