Evo danes sem po dolgem času (2 meseca) spet malo zalavfal kuhinjo Kuhal sem stauta ter prvič uporabljal tudi ph meter. Presenečenje je sledilo ko sem pomeril ph drozge in ugotovil da je ph 5.2 in tako ni bilo potrebno nič popravljati ;-) Potem sem razmišljal dalje. Recept sem nekoliko popravil ker mi prejšnji stout nikakor ni bil všeč (nek čuden malo trpek okus). Grem primerjat recepte in ugotovim da sem v prejšnjih rundah imel kar 150g več praženega ječmena in posledično je bil verjetno ph precej pod spodno mejo. No upam da bo sedaj ok s tem receptom.
Potem sem popravil še ph vode za izpiranje na 6.0 ph
Ph po boilu je bil 5.1 (kar naj bi bilo idealno).
Ko pivo povre pomerim še ph piva (naj bi bil idealen okrog 4.2.-4.4)
Prvič sem uporabil tudi kvas mangrove jack's (new world strong ale).
Komaj čakam da vidimo kaj bo ratalo, kakšen produkt naredi kvas ter kakj na okusu pusti pravilen ph. Prvi znaki pravilnega ph so vidni v fermentorju, ker je piva približno 5 litrov več
Ima kdo kakšno mnenje glede mojega "poizkusa"?
DRY STOUT:
OG 1.046 (12,8 BRIX) orr. fact. 1.12
FB: (pričakovan 1.011).
TEMPERATURA FERM: 18,4 STOPINJ (HLADILNIK)
Potem sem popravil še ph vode za izpiranje na 6.0 ph
Ph po boilu je bil 5.1 (kar naj bi bilo idealno).
Ko pivo povre pomerim še ph piva (naj bi bil idealen okrog 4.2.-4.4)
Prvič sem uporabil tudi kvas mangrove jack's (new world strong ale).
Komaj čakam da vidimo kaj bo ratalo, kakšen produkt naredi kvas ter kakj na okusu pusti pravilen ph. Prvi znaki pravilnega ph so vidni v fermentorju, ker je piva približno 5 litrov več
Ima kdo kakšno mnenje glede mojega "poizkusa"?
DRY STOUT:
OG 1.046 (12,8 BRIX) orr. fact. 1.12
FB: (pričakovan 1.011).
TEMPERATURA FERM: 18,4 STOPINJ (HLADILNIK)
Nazadnje urejeno: