Splošna debata, kaj je uspelo in kaj ne...

stanly

Zelenc'
23. feb 2016
26
0
1
Zapelješ se do tja in vstavljaš na kmetijah ob nasadih. Trenutno obirajo Celejo, v tem tednu bodo še Cardinala. Večinoma se pridelovalci poznajo med sabo in ti povedo kje se da kaj dobiti. To pa so tudi cene, po katerih odkupuje Hmezd. Pa cel hmelj je, ne v peletih in posušen.
Seveda pa tudi svež, ta , ki ga v danem trenutku obirajo.
Jaz grem naslednji vikend še po te pozne sorte.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Primerjam hmelje 1kg

- mojepivo.si
Citra 59.90eur
Cascade 40.40eur

-pivovarium
Citra 79.90eur
Cascade 53.90eur

...dalje se mi zal ni dalo. Vsak naj sam presodi.

Lp
A tebe spet trese? In glih pri citri in cascadu si se spravil razliko iskat. Malo možgančke uporabit, pa ti bo hitro jasno. Na hitro pogledano, cene so ok.q

Nazadnje urejeno:

stanly

Zelenc'
23. feb 2016
26
0
1
Samo na 1 kg moraš dat in so cene zelo podobne. Celo ta nova trgovina ima Citro cenejšo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
KSZ.

Ne vem če je bilo kje napisano tudi hopsi je razširil ponudbo na slad (angleški in nek bavarski) in kvasovke.

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
@stanley, sem dal vse na 1kg. Ker brskam preko telefona mu mogoce ne deluje mobilna stran pravilno in prikazuje napacne cene? ;-)

Pri ostalih komentarjih pa se bom raje v jezik vgriznil, da se mi pol spet ne bo kdo jokal uzaljen.

Ta dva hmelja sta se meni najprej prikazala, zato sem ju tudi najprej primerjal. Kot receno, ne sedim za racunalnikom in je malo nerodno brskanje...

No, ce ima ceneje - super za nas! Upam, da mu zalaufa in da bo/bodo imeli sveze surovine.

stanly

Zelenc'
23. feb 2016
26
0
1
Ja to je pa res. Tudi za mojepivo moram odpirat preko drugega brskalnika.
Ni panike, škrat včasih ponagaja.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Primerjam hmelje 1kg

- mojepivo.si
Citra 59.90eur
Cascade 40.40eur

-pivovarium
Citra 79.90eur
Cascade 53.90eur

...dalje se mi zal ni dalo. Vsak naj sam presodi.

Lp

Najbrš si izbral deset paketkov po 100g in dobil ceno 79EU, če izbereš ceno 1kg dobiš 59,88 kar je celo 2c ceneje kot pri moje pivo.
Tako, da spletna stran deluje OK in napaka je bila pač na tvoji strani…
Zdej pa, glede na to, da se na tem forumu zbira doberšn del slovenske pivovarske scene in če bi npr. midva imela tole spletno trgovino (v katero sva vložila kar nekaj denarja), nama najbrš ne bi bilo preveč všeč, da nama nekdo dela takšno antireklamo, zato ker ne zna pravilno poklilat kaj bi rad imel.
Skušam ti pokazat položaj v katerem so pivovarske spletne trgovine, ki jih je pri nas precej malo in z vsako novo, cene malo padejo, zato ja vsaka dobrodošla.
Da ne boš rekel, da se spravljamo samo na tebe - to bi napisal vsakemu, ki napačno razbere ceno in nato krivi trgovca…
Sicer pa »Oprostite, moja napaka…« opraviči in reši vse napake...

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
@kadunnc, izbral sem tisto opcijo, ki je bila v času mojega brskanja (mobilni app) na voljo. Ko sem delal primerjavo NI bilo opcije 1kg! Saj bi potem enako moral narediti pri mojepivo..., ki pa mi je dalo na razpolago količino 1kg.

In se zaradi tega ne mislim opravičit. Če je v vmesnem času lastnik popravil prikaz super. Čestitam! In bravo za nas. lahko bi mi pa tudi plačal pivo, da sem mu ugotovil bug in ga je lahko pravočasno popravil in zaradi tega ni utrpel večje poslovne škode (no, razen mojega zapisa na forumu
smile-1.gif
)

Kakor koli... uživajte v svojem pivu.

lp, b

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
OK, pa da ne bom izpadel "šupak" sem naredil primerjavo cen več trgovin in izdelkov...
MOGOČE SO TISKARSKE NAPAKE in zanje NE ODGOVARJAM!

- Slad PALE ALE 25kg -

mojepivo.si - 21,05
slovenianhops.si - ireks 18,91, simpson 24,53
hmezad.si - 20,25
pivovarium.si - 20,99
vsezapivo.si - 24,71
sam-svoj-pivovar.com /
brouwland.com - 28,45
schnapsbrenner.eu*** 27,95

- Pilsen slad 25kg -

mojepivo.si - 20,15
slovenianhops.si - ireks 17,68, simpson 32,95
hmezad.si - 19,50
pivovarium.si - 20,49
vsezapivo.si- 23,73
sam-svoj-pivovar.com /
brouwland.com - 24,95
schnapsbrenner.eu*** 27,95

*** swaen

- Hmelj Cascade 1kg -

mojepivo.si - 40,40
slovenianhops.si - slo - 24,40 | us - 33,06
hmezad.si** - 37,82
pivovarium.si - 42,35
vsezapivo.si*** - 62,28
sam-svoj-pivovar.com /
brouwland.com - 70,90
schnapsbrenner.eu 59,50

**usa
*** za več kot 500g - posebna cena

- Hmelj Bobek 1kg

mojepivo.si - 23,80
slovenianhops.si - 31,72
hmezad.si - 25,62
pivovarium.si - 23,36
vsezapivo.si 30,30
sam-svoj-pivovar.com- /
brouwland.com - /
schnapsbrenner.eu /

- Hmelj Magnum 1kg

mojepivo.si - 19,80
slovenianhops.si - 22,08
hmezad.si - 14,64
pivovarium.si - 14,60
vsezapivo.si* - 23,40
sam-svoj-pivovar.com /
brouwland.com - 29,50
schnapsbrenner.eu - 36,50

* za več kot 500g - posebna cena
*

- Kvas US-05 - 1 paketek 11,5g

mojepivo.si - 2,35
slovenianhops.si* - /
hmezad.si - 2,49
pivovarium.si - 2,39
vsezapivo.si 2,96
sam-svoj-pivovar.com - 3,11
mojster-piva.si 3,25
brouwland.com - 3,25
schnapsbrenner.eu 2,25

* v ponudbi ima samo lallemand in white labs

Cenik stroškov dostave po Sloveniji 25kg

mojepivo.si - 6,40
slovenianhops.si 5,16
hmezad.si - 7,81
pivovarium.si - 5,89
vsezapivo.si 7,81
brouwland.com - /
schnapsbrenner.eu** 37,50

** - naročam v AT - 8,00eur

Cene od Hmezada so iz avgusta 2016

Popravil cene za slad pri pivovarium in slovenianhops.

Nazadnje urejeno:

mato92

Zelenc'
26. nov 2014
7
0
1
@Bolfenk2020 samo da te dopolnem oz. opozorim:

slovenianhops.si ima dva tipa sladov:

Slad PALE ALE 25kg
Ireks: 18,91€
Simpsons malt: 24,53€

Pilsen slad 25kg
Ireks: 17,68€
Simpsons malt:32,95

+ cena Cascade:

Cascade US: 33,06 €/kg
Cascade SLO: 24,4 €/kg

kure

Zelenc'
8. dec 2015
24
0
1
Ali morda kdo ve, kakšna pa je dejanska razlika v kvaliteti sladov različnih proizvajalcev? V smislu, če se "splača" kupit najcenejšega?

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Citat:
Uporabnik kure pravi:
Ali morda kdo ve, kakšna pa je dejanska razlika v kvaliteti sladov različnih proizvajalcev? V smislu, če se "splača" kupit najcenejšega?
Sem tudi jaz opazil, da je Slovenianhops razširil ponudbo. Bravo! Konkurenco v Sloveniji potrebujemo
aplauz.gif

Takoj mi je v oči padel precej cenejši slad nemškega proizvajalca Ireks.
Po kar dolgotrajnem analiziranju spletnih strani, forumov review-jev sem ugotovil, da so razlike tako majhne, da bi bilo vredno slad preiskusiti.
Tako sem naročil slad Ireks pri Slovenianhops in bom naredil dva popolnoma enaka batcha. V enem bo Ireksov slad, v drugem v Dingemansov (mojepivo.si).
Poročam, ko bo pivo degustirano
cool-1.gif

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Danes sem preko prijatelja dobil 3kg Styrian Golding, 3kg Celeia in 3kg Wolf hmelja. Vse sveže obrano, v posušenih storžkih. Cel kup aromatičnih žakljev
wink-1.gif

Cene neposredno pri hmeljarju zelo nizke
smile-1.gif

Jutri že kuham single hop Wolf IPA!

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Citat:
@kadunnc, izbral sem tisto opcijo, ki je bila v času mojega brskanja (mobilni app) na voljo. Ko sem delal primerjavo NI bilo opcije 1kg! Saj bi potem enako moral narediti pri mojepivo..., ki pa mi je dalo na razpolago količino 1kg.

In se zaradi tega ne mislim opravičit. Če je v vmesnem času lastnik popravil prikaz super. Čestitam! In bravo za nas. lahko bi mi pa tudi plačal pivo, da sem mu ugotovil bug in ga je lahko pravočasno popravil in zaradi tega ni utrpel večje poslovne škode (no, razen mojega zapisa na forumu
smile-1.gif
)

Kakor koli... uživajte v svojem pivu.

lp, b
Se mi je zdel, da je spet v igri tvoja funkcionalna (ne)pismenost. Pa se grizem za jezik, verjemi. Sam tok, užaljenost ni bla v igri, prej kako drugo čustvo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Očitno ti nisi, ker si mogu dodat piskrček. Spet si šel malo preveč na prvo žogo in izkazalo se je, da si slabo prebral, pol pa namesto dveh besedic "zajebal sem" celi romani. Poleg vsega sta pa ravno omenjena hmelja precej iskana in zato cena precej varira.

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Malo sem dopolnil in popravil cene "surovin" ob pomoči lastnikov trgovin.
Super ste fantje. Nikar obupat, konec koncev kaj bi mi brez vas?!?

Če pa boste kdaj imeli kako akcijo, kakega izdelka, pa kar napišite, Vam bomo zelo hvaležni.
smile-1.gif

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
@kalbo, kaj bi brez tebe? ČLOVEK RAD TE IMAM.

Spletna stran je se v povojih in jo lastniki dopolnjujejo. Pac poporodne tezave. Saj bo. Sproti popravljajo in izboljsujejo. Tudi Bog si je vzel 7dni, da je ustvaril svet. ;-)
Tako lahko sedaj pri hmeljih narocite tudi 1kg in vam prikaze pravo ceno. Enako lahko sedaj izberete 25kg sladu po znizani ceni.

Ze racunam svoje naslednje narocilo... ;-)

P.s.: pa le nisem zajebal.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
@kalbo, kaj bi brez tebe? ČLOVEK RAD TE IMAM.

Spletna stran je se v povojih in jo lastniki dopolnjujejo. Pac poporodne tezave. Saj bo. Sproti popravljajo in izboljsujejo. Tudi Bog si je vzel 7dni, da je ustvaril svet. ;-)
Tako lahko sedaj pri hmeljih narocite tudi 1kg in vam prikaze pravo ceno. Enako lahko sedaj izberete 25kg sladu po znizani ceni.

Ze racunam svoje naslednje narocilo... ;-)

P.s.: pa le nisem zajebal.

cheer.gif
spil, pa sigurno vse probleme rešil...

cool-1.gif

Nazadnje urejeno: