SLO vinjete 2010

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
kar se mene tiče je možno varno voziti, da. če se seveda zavedaš, da obstaja pri avtomobilu mrtvi kot, ki ga ne moreš preveriti oz. težje preveriš s pomočjo stranskih ogledal in še težje, če imaš namesto zadnje stranske šipe pleh.

in ti si prej vprašal kako takšni pridejo skozi tehničnega in jaz sem ti odgovoril. oni imajo dovoljenje za tako nepreglednost
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam kombi...tovorni...pa imam pod ogledalom še eno manjše ogledalo ki je namenjeno izklučno za mrtvi kot.

In tisti ki imajo pleh namesto šipe ki so registrirani kot tovorni imajo po AC omejitev 100km/h (če imajo ABS) drugače pa 80.

In ker je govora o vinjetah...meni je rabla slaba minuta ,da sem staro dol vzel pa novo gor nalimal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kar se mene tiče je možno varno voziti, da. če se seveda zavedaš, da obstaja pri avtomobilu mrtvi kot, ki ga ne moreš preveriti oz. težje preveriš s pomočjo stranskih ogledal in še težje, če imaš namesto zadnje stranske šipe pleh.

in ti si prej vprašal kako takšni pridejo skozi tehničnega in jaz sem ti odgovoril. oni imajo dovoljenje za tako nepreglednost
grin1.gif
Ja vprašal sem in ti si mi pravilno odgovoril.
In če bi bila preglednost tam skozi res tako važna, da je potrebno kaznovat enga z domnevno umazano šipo, (po tem ko policaj ne najde nič drugega narobe) potem ti tovorni avti nebi dobili potrebnih dovoljenj za vožnjo iz varnostnih razlogov. Pa vsi vidimo da so na cesti.

Kaznovanje za tak prekršek zame ni nič drugega kot zajebavanje folka in polnjenje proračuna, kar negativno vpliva na prometno varnost.Jzen šofer, ki ga policaj opili za nepomemben prekršek je na cesti najbolj nevaren. (še bolj kot pijanec, ki se zadovoljen vrača iz gostilne). Policaju, ki to kaznuje pa ni mar za varnost ampak ga mika le naš denar.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni je blo tako rečeno, ko sem kupil kombi in ga registriral....sem moral nalimat tisti znak 100km/h zadaj.....in to so mi na tehničnem potrdili ,da ker imam ABS ,da imam lahko 100 ,drugače pa da bi moral imet 80.Sem vprašal ,da kako pa je z unim ,ki ima sedeže ,pa so rekli ,da tisto pa ne rabi.

Če je pa kaj novega pa ne vem.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Na tovorni Kanglci registrirani za dve osebi brez Absa nimam popolnoma nobene nalepke o kakršni koli omejitvi, čeprav je vidnost omejena, in v križišče ni možno zapeljati drugače kot pod 90° kotom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
katerga leta so ti težili na tehničnem.
Ker ta omejitev 80(100) se je pred kakšnimi 2, tremi leti črtala.
vsaj zdi se mi, bo treba spet iskat zvcp?

Res ne vidim razloga da bi lahko z enakim kombijem lahko peljal 130 oziroma samo 100. Razlika bi bila pa samo v sedežih! Prej bi razumel da bi potnike "zaščitil" in jih omejili na 100, kot pa tovor zadaj!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Te omejitve je konec, lahko voziš tako hitro kot z osebnim avtom. Ravno v petek sem podaljšal registriracijo kombija, pa so mi še iz prometne zbrisal omejitev 100km/h, moraš pa kao sam reči za to.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi: Tvoja beseda priti policajevi - no way da bi verjeli tebi.
Zanimivo, da so meni že verjeli. Večkrat kot policajem (je pa res, da je bilo vsega skupaj samo 2x pa obakrat so meni verjeli).
Saj tudi meni so tudi že verjelina sodišču, ko se je policaj lagal, vendar predvsem zato, ker sem svoje besede podkrepil z dokazi in ker se je policaj zapletal v lastne laži.
Samo tvoja beseda proti policajevi besedi - pa nimaš šans. Tudi če sodnik verjame tebi, je v sodbi dolžan upoštevat policajevo besedo, ker je on pač uradna oseba in se smatra ne laže. Policajeva beseda ima povsem drugačno težo kot tvoja.

A tebi so verjeli, policaju pa ne? Kaj te je pa policaj nameraval nategnit? Pa ne da boš priznal, da se kaj takega dogaja?
Ne, ni me nameraval nategnit - sva le različno videla situacijo. Njemu se je zdelo eno, meni drugo. Temu pač ne moreš rečt nategovanje.
In sodnik ni dolžan upoštevat policajeve besede, ker sta pred sodiščem moja in njegova enkoovredni (ko gre enkrat za sodno varstvo).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi: Tvoja beseda priti policajevi - no way da bi verjeli tebi.
Zanimivo, da so meni že verjeli. Večkrat kot policajem (je pa res, da je bilo vsega skupaj samo 2x pa obakrat so meni verjeli).
Saj tudi meni so tudi že verjelina sodišču, ko se je policaj lagal, vendar predvsem zato, ker sem svoje besede podkrepil z dokazi in ker se je policaj zapletal v lastne laži.
Samo tvoja beseda proti policajevi besedi - pa nimaš šans. Tudi če sodnik verjame tebi, je v sodbi dolžan upoštevat policajevo besedo, ker je on pač uradna oseba in se smatra ne laže. Policajeva beseda ima povsem drugačno težo kot tvoja.

A tebi so verjeli, policaju pa ne? Kaj te je pa policaj nameraval nategnit? Pa ne da boš priznal, da se kaj takega dogaja?
Ne, ni me nameraval nategnit - sva le različno videla situacijo. Njemu se je zdelo eno, meni drugo. Temu pač ne moreš rečt nategovanje.
In sodnik ni dolžan upoštevat policajeve besede, ker sta pred sodiščem moja in njegova enkoovredni (ko gre enkrat za sodno varstvo).
Tudi ta moj kolega je videl situacijo drugačno od policaja. kolega je videl šipo zadosti čiso za vožnjo, policaj pa preveč umazano. zato je tudi prišlo do ugovora kolega, s čimer si je prislužil dodatno kazen.

No sedaj pa pošteno povej, komu misliš da bi verjeli, če bi se kolega pritožil, ali policaju, ki bo trdil da je bila šipa umazana, ali kolegu, ki bo trdil da je bila šipa čista? Kakšen misliš da bi bil izid pritožbe, materialnih dokazov (slik, prič) pa ob dveh ponoči nobenih.

in če bi se slučajno izkazalo, da se je policaj zmotil pri oceni čistosti šipe, ali bi kolega hkrati tudi oprostili kazni za žaljenje uradne osebe, ki je neupravičeno izrekla kazen, ki je bila posledica recimo blago rečeno "drugačnega videnja situacije"? da/ne?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Po tvojem pricanju sodec, bi rekel, da bi dobil se od sodnika kazen za zaljenje... ker se ocitno ne zna zadrzat...
grims-1.gif

Kako pa naj vemo, da tvoja zgodbica ni malo priprejena... in si na dolocene podrobnsoti kar malo "pozabil"
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Po tvojem pricanju sodec, bi rekel, da bi dobil se od sodnika kazen za zaljenje... ker se ocitno ne zna zadrzat...
grims-1.gif
Zdej pa razmišljaj še naprej, kdo kaj in zakaj naj bi kolega sprovociral do te mere, da se ni zadržal? (in z nasmeškom in veseljem tiho plačal vse kar se policaj izmisli).

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kako pa naj vemo, da tvoja zgodbica ni malo priprejena... in si na dolocene podrobnsoti kar malo "pozabil"
smile-1.gif
Ne moreš vedet, ker te ni blo zraven. to velja tud za tvoj drugi stavek.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pojma nimam. Policajem nikoli ne ugovarjam ...
Take imajo policaji najraje.
Pa bi tudi mirno in brez ugovora podpisal zapisnik, kjer je pisalo da si pijan, alkotest pa je pokazal da nisi?
Jest sem se nekoč znašel v takšni situaciji.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čudno, ustavljajo pa samo tebe in tvoje kolege, pa samo vam pišejo na kupe "nesmiselnih" kazni in imate same probleme. Me zanima, kdo ma res koga rad.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Definitivno bi bilo zanimivo videti video posnetek kako synt mirno sedi v avtu (ob 2 zjutraj na noč čarovnic) policaj pa tako dolgo njemu teži da mu najde umazano šipo (pp, žarnice, atest tirkotnika, meri profil gum itd)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Definitivno bi bilo zanimivo videti video posnetek kako synt mirno sedi v avtu (ob 2 zjutraj na noč čarovnic) policaj pa tako dolgo njemu teži da mu najde umazano šipo (pp, žarnice, atest tirkotnika, meri profil gum itd)
Še bolj zanimivo bi bilo videti tvoj komentar, če bi bil ti tist pacient, ki ga tako obdeluje policaj. Pa ko nebi nič drugega našel bi pa za šipo napisal, s pripombo, da te je ob dveh zjutraj ustavil zato, ker je iz mimovozečega avta videl da imaš umazano šipo na zadnjih vratih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Čudno, ustavljajo pa samo tebe in tvoje kolege, pa samo vam pišejo na kupe "nesmiselnih" kazni in imate same probleme. Me zanima, kdo ma res koga rad.
hysterical-1.gif
Te povabimo v družbo, da boš še ti imel takšne kolege.
Tistega, ki samo gleda, kje bi mi izpiulil moj težkoprislužen denar zagotovo nimam rad. In tudi tisti, ki komu denar puli iz žepa tistega nima rad. Saj sem se vedno spraševal, kakšne vrste ljudje so policaji, ki za kak brezvezen prekršek(npr umazana šipa na zadnjih vratih) človeka olupijo za celo plačo in še več.