SLO vinjete 2010

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No saj vem, da ne verjameš da se je meni to res zgodilo, vprašanje je kako bi ti reagiral, če bi tebi policaj dal kaj takega v podpis.

Zaenkrat se mi kaj podobnega se ni zgodilo in zaenkrat sem se preprican, da se mi kaj takega tudi ne more zgoditi... Vsaj ne, ce normalno obnasam ... in ne izzivam ...
grims-1.gif
Bodi prepričan, da nisem nič izzival, nisem imel politega šnopsa, smrdel po marihuani, ne izgledam kot zločinec... in policaj je mene ustavil in ne obratno. Pa tudi če bi kaj od naštetega držalo (pa ni) to policaju ne daje nobene pravice da goljufa, piše napačno zapisnike, grozi, podtika dokaze... je tako ali ni?
Ja pohlevno in ubogljivo se pa res nisem obnašal, najprej nisem hotel pihat v nasprotju s pravili, kakor mi je policaj ukazal,(k sreči poznam postopek pihanja) kar je policaja razkurilo, ker sem ga dobil na goljufiji, Pa me je potem še enkrat hotel nategnit, nakar nisem hotel podpisat lažnivo napisanega zapisnika, čeprav mi je policaj grozil s priporom če ne podpišem...Pa še tretjič me je hotel nategnit, ko je na sodniji lagal, na mojo srečo nespretno.

Policaj je tisti večer rabil kakšno kazen ali pa je hotel samo enga zajebat, jest sm slučajno naletel nanj. Al pa mu je komandir naročil, kolk more kazni dat. Samo pri meni mu k sreči (za las) ni uspelo.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
No saj vem, da ne verjameš da se je meni to res zgodilo, vprašanje je kako bi ti reagiral, če bi tebi policaj dal kaj takega v podpis.

Zaenkrat se mi kaj podobnega se ni zgodilo in zaenkrat sem se preprican, da se mi kaj takega tudi ne more zgoditi... Vsaj ne, ce normalno obnasam ... in ne izzivam ...
grims-1.gif
Sicer pa v sosednji temi : nesreča..kdo je kriv" lahko lepo vidiš, kako te lahko policaj nategne.
Vidi, da je vpleten kolega, pa malce premakne kraj nesreče na drug pas, ne poslika kakšnih odtisov na cesti, dovoli da se kolo umakne, ne zasliši enega od vpletenih in zapiše samo eno plat zgodbe, ne zapiše morebitnih prič.... pa bo kolesar pogorel na sodišču. Upam da bomo izvedeli za izid.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ

To z vinjetami mi gre že pošteno na qrac.

Vinjete so prisle v veljavo sred leta, in kupil si lahko le letno, ki pa potemtakem velja samo 7 mesecev. A bodo dali polovico nazaj?
Nebodo, prašiči! Klasična kraja! Komot bi naprintali polletne (itak je vseeno al gor piše letna al polletna), ampak oni raje pokasirajo
polno letno in čez pol elta še enkrat letno.

In pol sem jaz največja svinja ker se vozim na kurilno olje.

Ja neki morem "not" dobit kaj mi legalno pokradejo!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
O ti smola... samo zal si ta listek ze vrgel stran in ga ne mores pokazati ane?
evil.gif
Motiš se. Zagotovo ga imam še nekje spravljenega.
Mi je prav prišel tudi pri sodniku za prekrške, kajti do njega je prišla od policije še malo bolj zlagana verzija dogodka, ki je bila neskladna z zapisnikom. In tudi to mora bit še nekje spravljeno.

In kaj se ti zdi tako neverjetnega na tistem listku, da misliš da sem ga izgubil?

Torej si bil na sodišču oproščen? Potem pravna država deluje in nehaj težit.
A si policaja prijavil? Če ne, bodi sploh tiho.
Jaz recimo sem jih.
Ja takrat sem bil na sodišču oproščen. Še najbolj po zaslugi policaja, ki se je tako lagal, da se je zapletal v lastne laži.
Policaja nisem prijavi, prvič ker bi bil za svoj trud kako državi prislužit moj denar pohvaljen in drugič, ker si ne želim maščevanja in šikaniranja policije.
Če bi pravna država delovala bi policaja prijavil sodnik za prekrške.
Ti si policaja prijavil? In kakšne so bile posledice zanj? A to zaradi" drugačnega videnja" situacije?

Še vedno pa nisi povedal, če bi ti tisti zapisnik da si pijan podpisal brez ugovora?

Sem ti že napisal, da ga ne rabiš podpisat in da imaš po zakonu pravico zahtevat odvzem krvi. In to bi tudi naredil. Ker imam pamet + jajca. Ti rvega očitno nimaš, ker te policaji stalno j... glavo, drugega pa tudi ne, ker policaja nisi prijavil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ

Vinjete so prisle v veljavo sred leta, in kupil si lahko le letno, ki pa potemtakem velja samo 7 mesecev. A bodo dali polovico nazaj?
Nebodo, prašiči! Klasična kraja! Komot bi naprintali polletne (itak je vseeno al gor piše letna al polletna), ampak oni raje pokasirajo

Saj ni res.
Vinjete so prišle v veljavo sredi leta 2008, in tedaj si lahko kupil samo polletno po ceni 35€.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem ti že napisal, da ga ne rabiš podpisat in da imaš po zakonu pravico zahtevat odvzem krvi. In to bi tudi naredil. Ker imam pamet + jajca. Ti rvega očitno nimaš, ker te policaji stalno j... glavo, drugega pa tudi ne, ker policaja nisi prijavil.

Glej, če bi takrat alkotest pokazal preveč, bi JAZ zahteval odvzem krvi.

Ker pa ni pokazal preveč pa imam pravico zahtevati naj policaj upošteva izmerjen rezultat. Je tako ali ni? Pa naj on zahteva odvzem krvi, če meni da izmerjen rezultat ni pravilen. No dvakrat izmerjen in verjetno je 2x pokazal da sem trezen, eno sem videl druge mi pa ni hotel pokazat. In zakaj je policaj tam obkrožil "pozelenelo nad polovico" in mi rekel vse je v redu, samo tule spodaj podpiši, če je videl da je ampula pokazala da sem trezen in NI pozelenela čez polovico? Znaš to odgovorit?

Kljub vsemu temu sem takrat zahteval še tretjo meritev z elektronskim alkotestom, pa mi policaj ni omogočil, je rekel da jih več ne uporabljajo, ker so nezanesljivi. Mi je povsem jasno, zakaj mi ni dal pihat še tretjič v elektronskega, ker je vedel da sem trezen, in tudi v tretje nebi pokazalo - samo nategnit me je hotel za denar in izpit. In na koncu z grožnjami hotel izsiliti podpis na priznanju da sem pijan.

In če še tretjič nebi pokazalo, naj JAZ zahtevam še četrtič in še desetič? al kolikokrat?

No ti praviš da bi zahteval odvzem krvi. Kaj če te policaj nebi peljal na odvzem (tako kot meni ni omogočil še tretje merjenje) in zahteval da zapisnik s priznanjem podpišeš? (kot meni) Bi mirno in brez ugovora podpisal?

Mogoče bi res moral policaja prijavit, ampak zakaj ga ni prijavil sodnik?
In kaj bi s prijavo dosegel? Policaj bi vse nepravilnosti zanikal, kot jih je tudi pri sodniku. In komu bi policaji verjeli, dvema policajema ali meni? Na obtožnici sodniku, ki ni v skladu z zapisnikom je pa podpisan komandir, ne pa policaj ki me je hotel nategnit tako da policaju nebi bič mogli dokazat. Komandir se je pa samo zmotil kajne?
In kaj bi še dosegel? Da bi si policaji zapomnili avto in me čakali pred bajto, službo....gledali žarnice, gume....in tisti, ki je napisal da sem pijan, čeprav sem bil trezen, je sposoben tudi še kake druge goljufije. In kdo pravi da se zgodba ne more ponovit? Misliš da se tak policaj nebi skušal maščevati?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ

Saj ni res.
Vinjete so prišle v veljavo sredi leta 2008, in tedaj si lahko kupil samo polletno po ceni 35€.

Zakaj so pa letne prodajali?

Kake barve je polletna?
confused-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kake barve je polletna?
confused-1.gif
Letnih vinjet za 2008 niso prodajali, polletna je bila pa zelene barve. veljala pa je pol leta od nakupa (luknje) torej najdlje do 30 junija, če si jo kupil zadnji dan decembra.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ

Prvo leto NI BILO MOZNO kupiti letne vinjete... na prodaj so bile zgolj polletne ... Ne se pizdakat cez nekaj, kar ni res
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kake barve je polletna?
confused-1.gif

Vse so enake barve... (prvo leto so bile zelene, letos so bile oranzne, v letu 2010 so modre) ... razlika je le v tem, kaj ej na njej napisano ... enako, kot je tudi drugje (Avstrija,...)

V letu 2008 (druga polovica leta) so bile naprodaj samo ene vrste vinjet... in sicer polletne:

VInjete za 2010 (za dvosledna vozila) so take

Letna:
20091208-bh8frb7q138e9819qtykpbminr.jpg
]

Mesecna:
20091208-pi1mcnjxnckpdcxx17xtphf85w.jpg

Tedenska:
20091208-8qnxynu2gbu22mn9rdj4bq6ne3.jpg

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Morjo bit pa jeba tele vinjete, da ste že 9 strani naklanfali..., a kako se nalepi ste že naumili?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Da te popravim...kazamurnik

Drgače pa za prikolico je omejitv 80

Kako odstrnit vinjeto...jaz imam neko strgalce (ga ob priliki slikam) ki ima na koncu rezilo od olfa noža samo da je fiksirano pravokotno....in s tem sem vinjeto odstranil v slabi minuti.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
omejeni smo s policajevo oceno, tako kot npr. pri vožnji skozi rdečo, prečkanju neprekinjene črte (sekanju ovinkov), ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
se ti opravičujem
kazamurnik
cool-1.gif

Sicer pa strgalce je baje najboljše, dobro je baje tudi tisto ki ga imate za steklo keramiko čistit, pomaga pa kot pri vseh nalepkah fen (pa avto imeti prej na soncu in ne strgat po ledenem steklu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
določitev cene vinjet kmalu ne bo več v naših rokah. Gaspari je za Financial Times izjavil, da skuša oddati DARS za 30 let. najemnik bo pokrival dolgove, najbrž ne bo delal pod ceno? in če bo hotel še zaslužiti, bo cena vinjet, ali katerekoli druge oblike cestninjenja že, šla v višave.

As Slovenia looks for ways of managing its economy through the financial crisis, even its highly-prized road system is on the block.

Ljubljana is privatising the operation of its state-run motorway network in a €3bn deal to help clear public debt.

The government will seek bids next year for a 30-year contract to manage Dars, the 600km toll-based system, which would involve the operator taking on the motorway agency’s debts.

“It’s a win-win approach,” says Mitja Gaspari, minister for development and European affairs. “We get a good operator into the market, less public debt and well-maintained public highways.”

http://www.ft.com/cms/s/0/d1b7299c-ddcf-11de-b8e2-00144feabdc0.html?nclick_check=1

zanimivo, da je o tej temi vse tiho, niti ni noben domači medij pozval Gasparija, da razloži kaj ima v načrtu. Financial Times le ni nek marginalen časopis.