Seznam vozil ki morajo imeti dražje letne vinjete.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.080
113
v lokalni ostariji
ah ja...

ko so kamionarjem dvignili cestnino PAZI na podlagi Euro razreda (kot da 40T sleper z euro 2 motorjem bolj uniči cesto kot z euro 3:)) ste bili pa tiho oziroma ste odobravali.

jebat ga

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
A bivalna vozila - avtodomi torej padejo v kategorijo dražjih vinjet? Če prav razumem, ja?

Če je tako, namesto 110€ ne bodo dobili niti evra iz mojega žepa.. Upam, da čimveč ljudi sledi temu in bojkotira AC in vinjete.

hahah kiri butec...za 100 al pa 200 € se bom vozo postarih cestah..ahahha verjetno ja...upam sicer da ti ostali butci sledijo...bo vsaj prazna avtocesta

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik JakeOnBreak pravi:
Za večje družine in invalide bo poskrbljeno[/url] , ostanejo pa v veliki večini obrtniki in razni Romuni, Bolgari, Ukrajinci, tako da res nevem, zakaj je treba zganjat tako paniko glede tega.
Aja, obrtnike praslce, ki delajo večinoma na črno lahko pojeb..., a ne?
Isto recimo DHL in vse ostale firme, ki uporabljajo kombije. Ni dovolj, da jim bo sedaj davek na nepremičnine pobral lep del denarja, jih moramo še s cestnino nategnit. A ne?
Če si bolj ''svetovljanski'' in potuješ okrog se spomni, ko ti bodo Si-Opti in ostali dvignili ceno prevoza do bližnjih letališč, na ta post. Itak ostanejo le tisti, katere lahko na suho nategnemo.

cheer.gif
Kar podpiraj še več obremenitev, saj tebe ne briga. To, da bo večino stvari nekaj dražjih v trgovini zaradi dražjega prevoza itak verjetno ne dojameš. Ampak naj nategnejo vse, sploh pa lastnike Piaggio Porterjev, ki stanejo malo premoženje in so ti sigurno čisti tajkuni. Še premalo jih nategujemo. To, da so morda to mali obrtniki, ki komaj preživijo, ne pade nobenemu na pamet.

Btw: v srednjem veku so tudi sežigali čarovnice. Zakaj pa kar ne bi uvedli tega nazaj?
grims-1.gif
.

Še to: odlično državo si podal za referenco
hysterical-1.gif
.

daj sad ne blodi...z uvedbo vinjet so lepo prisparali..prej so pa placevali 10x vec verjetno se vec kot to pa so glih tak preziveli...to da je kombi palcal 100 € in se je vozil vsaki dan 3x MS-koper ni normalno...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Imaš prav: s temile spodaj so se ne samo 3x ampak ziher 5x na dan vozili kp-MS, zraven pa še obvoz enkrat do Novega mesta in drugič na Jesenice:
piaggio-porter-09.jpg

220 EUR je še prepoceni, dejmo jim 500 EUR na leto ruknit.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Se samo meni zdi, al bo zdele na voljo polno Trafficov, ki jih ima 1/3 ljudi samo zato, da zgleda.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Najboljse je ko pac nekdo najde en extrem pa ga potem do onemoglosti omenja. Tak pac so pravila. Jebat ga. Tud ce si ravno 1 dan preko roka za otrosko karto ne mores vec kupit. Nekje je treba pac naredit mejo. In oprosti za nek DHL 200 eur za uporabo cest ni noben denar sploh glede na to koliko je uporabljajo.

In prosim nehJ z debilizmi ala 500 eur vinjeta ipd. Tudi ce bi bil 500 eur bi blo se vedno manj kot pa bi placevali ce bi bili cestninski listki...500 si porabo ce si se vsak dan iz mb v lj vozo. Tak da prosim. Malo razmisli kaj govoris

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Sem dovolj razmišljal in me ta podražitev ne tangira, pa mi je vseeno neumna in ne skačem ob vsakem novem davku v luft hepi, hepi, hepi...

Da ne začnemo še o tem vidiku: namesto, da bi zadeve poenostavljali jih po neumnem še birokratiziramo z dodajanjem izjem. Torej bodo csdje še s tem obremenili. Dars pokasira denar, csdji pa dodatno delo. Zakon. Kje lahko jaz kot podjetje se dogovorim, da bom nekaj kasiral, državne institucije pa naj kar to delo izvedejo brezplačno zame? Aja, ziher bo zaradi tega dela treba še ene par jih zaposlit po csdjih. Butli na kvadrat.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Moje mnenje pa jeda je to prvi normalni ukrep, da pokasiramo od hord romunov in bolgarov. Samo se tovornjake spravijo z avtocest pa je to zmaga.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ah ja...

ko so kamionarjem dvignili cestnino PAZI na podlagi Euro razreda (kot da 40T sleper z euro 2 motorjem bolj uniči cesto kot z euro 3:)) ste bili pa tiho oziroma ste odobravali.

jebat ga

Kamijonarji itak placujejo premalo v sorazmerju z osebnimi vozili.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Moje mnenje pa jeda je to prvi normalni ukrep, da pokasiramo od hord romunov in bolgarov. Samo se tovornjake spravijo z avtocest pa je to zmaga.

Uni se furajo gor in dol cca 100x na leto. To pomeni, da se jim fura podraži za pol eura...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zmaga tale zadeva: Piaggio Porter
piaggio-porter-09.jpg

hysterical-1.gif
Torej manj kot recimo kakšen Clio.

Bravooooooo Slovenija. To se nam bodo sedaj smejali. Čeprav lastnikom ne vem, če bo smešno.

V glavnem, ti niso normalni.

Zakaj?
V Italiji, pa verjetno še kje drugje v EU Piaggio Porter (ter ostala vozila, ki so nad prvo osjo višja od 1,3m), ravno tako plačuje višjo cestnino, pa se jim noben ne smeje.
Citat:
B - autoveicoli a due assi, con altezza al primo asse maggiore di 130 cm rispetto al piano stradale (alcuni tipi di autovetture, campers, piccoli autocarri, autobus)
Vir2
V bistvu v Italiji niti camperjem ni prizanešeno

Sicer pa je Piaggio Porter tudi v Sloveniji pred uvedbo vinjet plačeval višjo cestnino, kot osebna vozila pod 1,3m.
DARS je samo nazaj uvedel cestninski razred, ki ga je z uvedbo vinjet skenslal.

Za večje družine in invalide bo poskrbljeno , ostanejo pa v veliki večini obrtniki in razni Romuni, Bolgari, Ukrajinci, tako da res nevem, zakaj je treba zganjat tako paniko glede tega.
[cenzura], eni pa ste fuknjeni... v Italiji kamper plača višjo cestnino, ENKRATNO, če se enkrat po avtocesti do morja pelje. Ne pa LETNO, glede na to, da ima kamper parkrat na leto v akciji... Računajo naj meni samo tistikrat, ko se bom po avtocesti peljal, grem na kamionski pas in plačam. To model bi pa kar višjo ceno letno vinjete usekal, na avtocesti sem pa 5× na leto... mal te sumim, da si v vladajoči koaliciji, ali pa vsaj direktni potomec koga iz nje...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Čuj ti, ejga tajkunčič
evil.gif
. Znaš ti?
Drugače pa, če sem prav razumel sliko, ki je bila nalepljena zgoraj, je za kamperje ta poceni vinjeta.

Pa to se zajeb..., če kdo ni pogruntal.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Hmmm noben še ni omenil, da je za vsem skupaj mali sivi iz murgel?
evil.gif

Jaz pa ne razumem zakaj ne naredimo tako kot nameravajo Nemci, sedaj se očitno da, ker če bi mi tako prej naredili bi bil cel halo pa diskriminacija pa vse...
stupid-1.gif

Torej vinjete za tujce v tranzitu, se pravi ne za tiste, ki bi imeli potrdilo od Hotela, avtokampa,... da so bili pri nas minimalno 2 noči
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bolj logično bi bilo uvest po fizičnem/pravnem lastništvu. Ampak to je že preveč miselnega napora za njih. Oz. nebi mogli kar tako skozi daljnogled iz naslonjača preverjat kršitelje.
A mi poveš zakaj fizičnem/pravnem lastništvu?
confused-1.gif
? Edino prav bi bilo po NDM. Pa ne glede na to ali vozi moja babi ali pa šefe od gradbene firme.
Seveda pa bi bilo tudi pošteno, da Slovenci manj plačamo, saj smo skozi davke že dovolj prispevali. In točno to naj bi naredili v Nemčiji. Jaz nisem za nemške avtoceste prispeval tudi EUR-a in je prav, da mi dajo višjo cestnino kot nekemu Nemcu, ki je skozi davke prispeval še pa še.

Vinjete tako ali tako niso pravične (so pa za večino ugodne), so pa službena vozila gotovo več na AC kot osebna. Se pa strinjam, da bi bila rešitev glede na težo tudi v redu, tudi na daljavo preverjat nebi bil problem.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zmaga tale zadeva: Piaggio Porter
piaggio-porter-09.jpg

hysterical-1.gif
Torej manj kot recimo kakšen Clio.

Bravooooooo Slovenija. To se nam bodo sedaj smejali. Čeprav lastnikom ne vem, če bo smešno.

V glavnem, ti niso normalni.

Zakaj?
V Italiji, pa verjetno še kje drugje v EU Piaggio Porter (ter ostala vozila, ki so nad prvo osjo višja od 1,3m), ravno tako plačuje višjo cestnino, pa se jim noben ne smeje.
Citat:
B - autoveicoli a due assi, con altezza al primo asse maggiore di 130 cm rispetto al piano stradale (alcuni tipi di autovetture, campers, piccoli autocarri, autobus)
Vir2
V bistvu v Italiji niti camperjem ni prizanešeno

Sicer pa je Piaggio Porter tudi v Sloveniji pred uvedbo vinjet plačeval višjo cestnino, kot osebna vozila pod 1,3m.
DARS je samo nazaj uvedel cestninski razred, ki ga je z uvedbo vinjet skenslal.

Za večje družine in invalide bo poskrbljeno , ostanejo pa v veliki večini obrtniki in razni Romuni, Bolgari, Ukrajinci, tako da res nevem, zakaj je treba zganjat tako paniko glede tega.
[cenzura], eni pa ste fuknjeni... v Italiji kamper plača višjo cestnino, ENKRATNO, če se enkrat po avtocesti do morja pelje. Ne pa LETNO, glede na to, da ima kamper parkrat na leto v akciji... Računajo naj meni samo tistikrat, ko se bom po avtocesti peljal, grem na kamionski pas in plačam. To model bi pa kar višjo ceno letno vinjete usekal, na avtocesti sem pa 5× na leto... mal te sumim, da si v vladajoči koaliciji, ali pa vsaj direktni potomec koga iz nje...

Zakaj pa bi kupo letno ce se peljes 1x... Kaki bedak potem pac kupis 10 dnevno. Noben te ne sili kupit letne

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak si pa res kepek. Čisto vseeno je kakšne usmeritve bi bila vlada, rezultat bi bil isti.
Daj ti enkrat svoje frustracije raje v gmajni iz sebe dej pa se zder nad drevesom, bo večji efekt. Pa če imaš vzdržnost tudi ni potrebe da to takoj vemo na Alterju...
Prav patetično si obseden in zafrustriran, res.
Sam nekej. To idiotsko uredbo si je izmislila leva vlada, uredba je idiotska . Sprijazni se idiotska vlada, idiotski ukrepi

13. jul 2011
2.677
626
113
Tudi prejšnji sistem ni bil pravičen, ker ni bil v celoti zaprt.
Vinjetni sistem je za večino res ugoden, za nekaj njih pa ni in zato mora biti cena vinjete dovolj nizka, da tisti, ki po AC ne delajo veliko kilometrov ne plačajo 0,1€ ali celo več na km.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak si pa res kepek. Čisto vseeno je kakšne usmeritve bi bila vlada, rezultat bi bil isti.
Daj ti enkrat svoje frustracije raje v gmajni iz sebe dej pa se zder nad drevesom, bo večji efekt. Pa če imaš vzdržnost tudi ni potrebe da to takoj vemo na Alterju...
Prav patetično si obseden in zafrustriran, res.

Sam nekej. To idiotsko uredbo si je izmislila leva vlada, uredba je idiotska . Sprijazni se idiotska vlada, idiotski ukrepi

Še enkrat, nisem ne lev ne desen ampak eni ste res LEVI (ne živali)
evil.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Pa se lahko kupi nepreluknjano tedensko vinjeto, da bi jo imel v predalu, potem pa preluknjal in nalepil, preden se zapelješ na AC?
Se mi zdi da ne.