Seznam vozil ki morajo imeti dražje letne vinjete.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Čuj ti, ejga tajkunčič
evil.gif
. Znaš ti?
Drugače pa, če sem prav razumel sliko, ki je bila nalepljena zgoraj, je za kamperje ta poceni vinjeta.

Pa to se zajeb..., če kdo ni pogruntal.
Nobene vinjete za kamper ne bo, ena bo na foliji, pa jo bom po potrebi prenesel na kamper. Temu se reče optimiziranje... Saj bom več plačal že za dve za osebno vozili, zakaj bi potem še eno za kamper? Tako ali tako ne morem biti z avtom in kamperjem hkrati na cesti. Žena pa vozi svoj avto. Enostavno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Želim vsem piz.dun.om ki goljufajo, da jih čimprej dobijo, kaznujejo in kot kazen naložijo poleg vsega še nakup letne vinjete za odgovarjajoči cestninski razred.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Če moram tri avte futrat, pa lahko pri eni vinjeti prišparam... če mi že pri registraciji tega država ne omogoča.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kamper je luxus. Luxus se plača povsod.
Jest mam tud 2 vozili in plačam vinjeti za obe, ker ne vem s katerim bom šel v službo.

Ksz. Pa jebemu mast, avto je defacto strošek. Če si ne moreš privoščiti vzdrževanja in predvidenih stroškov oz. če si na ta račun ne želiš odpovedati kafani/čikom, ga raje prodaj.
Tisti, katerim je to dejansko breme se ne izpostavljajo po forumih.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Meni je v veselje tebi pritisk dvignit. Lansko leto sem zelo ugodno zavaroval kamper, pa sem potem kar tri vinjete vzel. Letos jih iz principa ne bom. Naj dražijo, če mislijo, da je v tem rešitev. Bomo pa nazaj na lokalnih cestah.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kamper je luxus. Luxus se plača povsod.
Jest mam tud 2 vozili in plačam vinjeti za obe, ker ne vem s katerim bom šel v službo.

Ksz. Pa jebemu mast, avto je defacto strošek. Če si ne moreš privoščiti vzdrževanja in predvidenih stroškov oz. če si na ta račun ne želiš odpovedati kafani/čikom, ga raje prodaj.
Tisti, katerim je to dejansko breme se ne izpostavljajo po forumih.
Tukaj brcaš v temo (gled avta ne kamperja). Marsikdo je v uporabo npr. dveh avtomobilov prisiljen (tudi jaz) in ne gre za nikakršno preseravanje. Sem že študiral in kalkuliral če bi se izšlo z enim (z busom v službo) pa se ne izide. Nikakor. Saj veš: otroke v vrtec, iz vrtca, jeseni še v šolo. Teh poti z javnim prevozom nekak ni možno izpeljat ....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh, popolnoma razumem to sceno. Konkretno sem prodal tretji avto, ker se računica ni izšla (imela z ženo vsak svojega in še tast svojega). Sedaj sta pri hiši dva in se gremo car-pooling.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Velja samo, če se strinjaš z napihanim. Sicer greš lahko še na *uradno* meritev.

Pri DARSu očitno uradne meritve zaenkrat ni.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Takih bedarij pa že dolgo ne? Kak pri svetem KURCU lahko to v italiji in hrvaški in vsepovsod kjer imajo cestninski sistem brez težav ugotovijo!?

Slovenci smo debili brez primerjave resnično...in totalne bedarije naredimo študijo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar pomeni, da tudi ne morejo prodajat vinjete po 220€ ...
prodajajo jo lahko, ne morejo pa te kaznovati. To je luknja v zakonu za posvečene, ki se bodo šli pravdat z DARSom glede tega.
V katerem našem zakonu pa ni luknje?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kar pomeni, da tudi ne morejo prodajat vinjete po 220€ ...
prodajajo jo lahko, ne morejo pa te kaznovati. To je luknja v zakonu za posvečene, ki se bodo šli pravdat z DARSom glede tega.
V katerem našem zakonu pa ni luknje?

pa kaka luknja v zakonu ne serjite...ce se bo sel kdo tozit ga bodo pa izmerli...in verjemi da je meter dovolj natancen, da bo padel v skupino ki jo določi dars.. Dovolj bo da bodo šli po uradne tovarniške podatke in bo to to...pa prosim ze 1x nehajte nakaldat o ne vem kakih procesih in tozenju za 100 eur...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Vprašanje je, s ČIM bodo izmerili vozilo? Moralo bi iti na kak inštitut z umerjenimi in certificiranimi merili, kar se verjetno ne bo dogajalo. Poleg tega se ta podatek ne nahaja med tovarniškimi podatki posameznega vozila.

Lahko se najde kak načelnež s preveč časa, ta bi se res lahko vozil po AC s kombijem in vinjeto 2A. Ampak verjetno bodo stvari uredili (če jih niso že, ker našim novinarjem verjeti na besedo je tudi zadnja) in takrat bo človek moral pljunit še dodatnih 220€ za 2B.

Sicer pa: a imajo policisti umerjene merilce globine profila na pnevmatikah?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Vprašanje je, s ČIM bodo izmerili vozilo? Moralo bi iti na kak inštitut z umerjenimi in certificiranimi merili, kar se verjetno ne bo dogajalo. Poleg tega se ta podatek ne nahaja med tovarniškimi podatki posameznega vozila.

Lahko se najde kak načelnež s preveč časa, ta bi se res lahko vozil po AC s kombijem in vinjeto 2A. Ampak verjetno bodo stvari uredili (če jih niso že, ker našim novinarjem verjeti na besedo je tudi zadnja) in takrat bo človek moral pljunit še dodatnih 220€ za 2B.

Sicer pa: a imajo policisti umerjene merilce globine profila na pnevmatikah?

bodo pač sli na inštitut, kjer se bo ugotovilo, da je vozilo dejansko višje kot 130 cm in bodo lepo pametnjakoviču naložili stroške meritve pa še nove vinjete...hitro bo zmanjkalo pametnjakovičev...

nisem še videl v italiji, da bi voznik kombija na cestninski postaji kaj pmetoval kolko je njegov kombi visok na prednji osi..tam lepo placa svoj razred in lepo gasa dalje...enako je bilo pri nas do uvedbe vinjet...