SLO AC

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Pa za delanje kolone na prehitevalnem verjetno tudi.
NI verjetno, kazen je sigurno le vozniška ti ne gre.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Ja v Nemčiji ti za prehitevanje po desni strani gre vozniško in 1000 €.

Torej, če je nek [censored] na prehitevalnem, ki se pelje 100kmh, jaz ne smem po desni peljati 130kmh mimo njega? Kaj pa potem mora človek narediti, voziti za njim al kaj?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah neee, tako kazen ti lahko da samo nekdo, ki sam isto pocne....se pravi vozi po prehitevalnem 100, samo pac ima to moznost, da te kaznuje.....zdrava pamet narekuje drugace.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
potem moraš voziti vzporedno z njim, dokler se za obena ne nabereta vsaj še po dva avtomobila. potem se to smatra kot kolona vozil in lahko greš mimo. lahko pa tudi počakaš do cestninske postaje, na ploščadih pred cestninskimi postajami je tudi dovoljeno prehitevanje po desni

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Eni si pa cajt uzamete za paciente na prehitevalnem.
grin1.gif

Kaj pa, če ti ravno takrat skroži na vozni pas, ko ga ti prehitevaš??
sprasujem se.gif
Krivde mu najbrž ne bi mogli pripisati, kvečjemu tebi ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Če pride do tega, si dejansko kriv ti in tudi nesposoben. Razen če bi človek tako sunkovito zapeljal, da bi bilo videti namerno, kar je podlaga za kakšno tožbo...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
po moje se moraš prepričat če lahko varno menjuješ pase....tako da za krivdo ne vem kaj bi blo.

glede tožbe pa je to ena taka bedarija.....se tožariš par let,odvetniki živijo na tvoj račun..ko pa dosežeš svoje ti pa nima kdo izplačat odškodnine...po vrhu vsega pa ti še nima s čim............tako da na koncu samo zapraviš čas in denar.

A kdo ve če je koga provida kaznovala zaradi vožnje in povzročanje kolone za sabo na prehitevalnem pasu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Provida se ne vozi tako počasi, da bi kaznovala takšna vozila, oni divjajo po AC.

Tožba ja. Še nisi slišal za kakšnega lokalnega "pretapača", ki je parim zbil zobe in zdaj mora plačevat za to...jaz jih.

Zato sem pa rekel, da si kriv sam, če se pelje nekdo 110kmh ti ga pa prehitiš z 150kmh ali več si mimo njega v par sekundah, če spregledaš se "normalno" zapelje v tebe si sam kriv, drugo pa je če sunkovito potegne v tebe...namerno torej.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Provida bi morala kaznovat tudi take...bi bla lepa kazen da vozijo 10 minut za njim pa da jih lepo ovira.

Sem slišal za tožbe ja....ampak so eni ki plačujejo...in so drugi ki ne plačujejo nič in se lepo marsikomu smejejo v obraz in živijo od sociale pomoči.

To imaš pa prav...če že greš po desni moraš fanj pazit na tistega zraven...ker kakor mu ni mar za tiste zadaj,glih tako mu ni mar za tiste pri strani in ga lahko dobiš takoj v bok.Zato pa jaz tega ne delam...se rajši peljem zadaj in čakam.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
A kdo ve če je koga provida kaznovala zaradi vožnje in povzročanje kolone za sabo na prehitevalnem pasu?
Pa ja ne bodo kuro, ki nosi zlata jajca obglavili?

Zakaj bi računali tisto min. kazen za premikajočo se oviro na AC, ko je lažje počakat da nekdo izgubi živce in prehiti po desni.
wink-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Ja v Nemčiji ti za prehitevanje po desni strani gre vozniško in 1000 €.

Torej, če je nek [censored] na prehitevalnem, ki se pelje 100kmh, jaz ne smem po desni peljati 130kmh mimo njega? Kaj pa potem mora človek narediti, voziti za njim al kaj?
darjan si si že sam odgovoril pravilno.Po desni ga ne smeš prehitet.Vključiš levi smernik in mu s tem nakažeš da bi ga rad prehitel.Ter upaš da občasno pogleda v ogledalo in da bo tvojo željo upošteval
smile-1.gif

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Če ne oviraš nikogar za sabo, nisi v prekršku.
Tole ne bo držalo.Prehitevalni pas je namenjen izključno za prehitevanje.Pravilna vožnja je vožnja po voznem pasu,dohitiš počasnejšo vozilo,ga prehitiš in se pomakneš nazaj na vozni pas.Vožnja izključno po prehitevalnem pasu ni dovoljena.
Pravilno prehiteva se tako da se prehiteva vozilo za vozilom.Izjemoma je dovoljeno prehiteti več vozil hkrati ko so vozila na voznem pasu tako zelo skupaj da ni varnostne razdalje in se ne moremo vključiti med njimi na vozni pas

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne vem kdo je tebi dal izpit ampak omejitev na AC je 130 in ne 110. Na ostalih rezerviranih za motorna je 100 izven naselja pa 90. Ceni drugace predpisano s tablami.
Shumi kompletna pomurska avtocesta od lendave do pernice(MB) ima omejitev 110.Je pa res da je na označena z dodatnimi tablami(na vsakem uvozu na AC je tabla).-so omejili na 110 ker ni odstavnih pasov, so samo odstavne niše

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Tole bi pa bilo smešno, da se nek ata spravi na prehitevalni pas in cruisa s 90kmh, potem pa se za njim naredi kolona, ker nihče ne sme mimo? Kaj pa recimo normalno vozeži avtobus, ki se pelje 100kmh po desnem, a mora potem zabremzati, ko dohiti takšno kolono?

Ne vem, meni se zdi to vse izjemno smešno
smile-1.gif

Kaj pa če se jaz peljem po voznem 130kmh, pred menoj pa nekdo na rpehitevalnem 120kmh, a se morm ustaviti ali lahko grem mimo?

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
darjan ne smeš ga prehitet po desni,ne vem kaj ti tukaj ni jasno.Seveda je tudi tisti ki vozi 120 po prehitevalnem v prekršku,in bi bil tudi če bi vozil magari 150

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Tebi se ne zdi tole neumno, kaj sem opisoval? oz ne neumno, enostavno ne morem razumeti?

Torej, da smo na jasnem, če se peljem lepo 130kmh na voznem pasu, na prehitevalnem pa je fotr ki cruisa s 100, se moram ustaviti in voziti toliko kot on in ga ne smem prehiteti?

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Vem kaj hočeš povedat,ampak jaz ti samo pravim kaj piše v zakonu.
Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in cesti rezervirani za motorna vozila!