Ne tipkaj off topic. Tukaj govorimo o osebkih, kateri vozijo 100 km/h po voznem pasu, ne prehitevalnem.Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne obracaj besed. Govora je o osebnih vozilih. Slepar ko bo prehitel kar je prehitel bo sel nazaj na voznega, osli, ki jih je strah in nimajo pojma bodo pa drajsali svoje po prehitevalnem.
Jaz pa vem, da je 110 km/h. Razen par kilometerčkov pri Lendavi in Mariboru.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
prekmurka je 110 se mi zdi
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne vem kdo je tebi dal izpit ampak omejitev na AC je 130 in ne 110. Na ostalih rezerviranih za motorna je 100 izven naselja pa 90. Ceni drugace predpisano s tablami.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Jaz pa vem, da je 110 km/h. Razen par kilometerčkov pri Lendavi in Mariboru.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
prekmurka je 110 se mi zdi
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Se pravi, ko ti vidiš tale znak, potem veš da je na cesti od tega znaka naprej omejitev 110 km/h?
Samo da vem, na kake ljudi vse na cesti lahko naletim. In potem še zmerjajo druge da so si kupili izpit.
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jo,
mene pa zanima, v čem je finta, da 20% voznikov po slovenskih avtocestah kruza po voznem pasu 100-120, seveda vključno z nekaj tovornjaki in prikoličarji, ostalih 80% pa s 140-150 vozi po prehitevalnem?? Imel ta teden dvakrat takšno situacijo na primorski in štajerski AC, pa tudi že večkrat prej.
Razlog za to pa iščem v tem, ker se folku enostavno ne da cijazit po voznem pasu za raznimi dinamiki, ki kruzajo 100, ko bi pa lahko komot 130, in raje malo bolj pritisnejo ter se vozijo z ostalimi. Je pa zanimivo videt kolono po prehitevalnem, ki drvi mimo parih "kruzarjev".
Glede nato da sem eden izmed tistih ki se redno vozijo 100km/h po "AC". Poraba fant, poraba... Poleg tega je omejitev 110km/h
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jo,
mene pa zanima, v čem je finta, da 20% voznikov po slovenskih avtocestah kruza po voznem pasu 100-120, seveda vključno z nekaj tovornjaki in prikoličarji, ostalih 80% pa s 140-150 vozi po prehitevalnem?? Imel ta teden dvakrat takšno situacijo na primorski in štajerski AC, pa tudi že večkrat prej.
Razlog za to pa iščem v tem, ker se folku enostavno ne da cijazit po voznem pasu za raznimi dinamiki, ki kruzajo 100, ko bi pa lahko komot 130, in raje malo bolj pritisnejo ter se vozijo z ostalimi. Je pa zanimivo videt kolono po prehitevalnem, ki drvi mimo parih "kruzarjev".
Glede nato da sem eden izmed tistih ki se redno vozijo 100km/h po "AC". Poraba fant, poraba... Poleg tega je omejitev 110km/h
Naslov teme je SLO AC, oz. za nepismene: slovenske avtoceste
Odgovarjal si na klosharjev post, v katerem omenja izključno AC (avtoceste).
Ti mu odgovoriš, da je omejitev na "AC" 110 km/h.
Očitno si imel v mislih nek lokalen odcep avtoceste na robu Slovenije, za katerega nobenmu ni potrebe da bi ga poznal.
Res brihtno. Kot da bi rekel da je omejitev na "AC" 60 km/h. (jug LJ obvoznice, ha ha ha).
Ko ti nekdo reče, da je omejitev na AC brez dopolnilnih tabel 130 km/h, pa ga obtožiš da je dobil vozniško na loteriji.
Se pravi, si k***** ki bi rad izpadel smešen...
p.s. odgovori, koliko je omejitev na cesti v Slo, ko zagledaš prej omenjeni znak!