Ko boš fasal kazen za 31 na 30 in te bo to stalo 300€ (ja, se dobi, še na AC znaš kje dobit za 1 km/h preveč, povem iz lastnih izkušenj), ti bo jasno,d a je 5 razlike čist prevelika toleranca.
Ko boš fasal kazen za 31 na 30 in te bo to stalo 300€ (ja, se dobi, še na AC znaš kje dobit za 1 km/h preveč, povem iz lastnih izkušenj), ti bo jasno,d a je 5 razlike čist prevelika toleranca.
ne ni idealno, je pa vsaj po teoriji malo bolj premišljeno.. so tudi mimosuni, ampak ne fundamentalni. Pač direndaj v glavi enga dizzija ni merilo. To samo.
31 je 300€, radar ne ve, kakšno gofljo imaš.300evrov kazni je mogoče pri 31+prevelika goflja. kolegica je z jezikom naredila iz 250€ 750€ kazni (vse do sodnika je gobcala), če bi bila pa tih ali pa malo samorefleksijo vklopila, zakaj jo je ustavil, bi šla pa domov z opominom.
To je vseeno. Ko vem, da je 34 na števcu 30 v resnici, se pač peljem 34 on ne 35. Pri analognem števcu te razlike (so izjeme, ki imajo zelo nelinearne števce), tega pač ne vidiš.Digitalen števec kaže pa 100% točno?
Za 31 nisem plačal kazni, ta je samo za primer. Za 91 na 90 sem pa plačal. Je aktivni tempoma malo čez spustil v ravno nepravem trenutku.Ni omenil, da je po vseh odbitkih ostalo 31km/h.
31 je 300€, radar ne ve, kakšno gofljo imaš.
91 na 90 na AC sem dobil domov s fiksnega radarja ...
Tempomat je bil nastavljen na 94, ker je bilo pri tistem avtu 94 po števcu 90 po GPS. Izmerjeno je bil (pišem na pamet, je bilo lani) 96, števec je kazal 99 (digitalni!). Po toleranci je bilo to 91. Jebiga, slab aktivni tempomat in klasnec navzdol, jaz pa nisem dovolj natančno spremljal hitrosti (pri tem je seveda vseeno, a je digitalni ali alnalogni ptevec).torej si DEJANSKO peljal 91 ali si šel malo pod 100, pa je bilo s toleranco 91? Pri nas je toleranca 5 km/h + števec še laže kak kilometer ali dva. malo dvomim, da so ti dali kazen brez tolerance? Definitvno pa na števcu vidiš razliko med 90 in 95. In to z lahkoto.
Evo ravno danes nakazal Italijanom za prekršek izpred dobrih 12 mesecev, ker sem prekoračil za 2 km/h.
Seveda so mi namerili 87 na odseku kjer je dovoljenih 80. Ob upoštevanju vseh popustov smo mi jih "priznali" 82.
Torej ja za dva preveč že plačaš. Za enega pa verjetno ravno tako.[/QUOte
Ker je zgodovinski spomin malo zbledel si upam špekulirati, je je bilo v tistem trenutku na števcu 91 km/h.
Zdaj še pojasni kako z ošvrkom kazalca ločiš med 30 in 31 na uro. Prvo ni kazni, drugo je 300€ ...
Vsekakor 1 kilometer naredi razliko... ampak nekateri trdijo (ali pa namenoma izpustijo ven toleranco), da so jih, vsaj kakor jaz razumem iz oisanja kaznovali za 1 (EN) kilometer prehitro, kar sigurno ne drži... je šel vsaj 6 čez omejitev... tako razliko pa vidiš na alaognem števcu brez težav
Včasih je treba malo logičnega razumevanhja. Misli si, da piše med 35 in 36 km/h, če hočeš. ALi pa 33 in 34. Ali pa 37 in 38 ...začelo se je pa s tem...
Včasih zahteva deda, da se odneha...